این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 25 آذر 1404
به زراعی کشاورزی
، جلد ۲۳، شماره ۲، صفحات ۴۲۹-۴۴۲
عنوان فارسی
مقایسه عمر گلجایی و کیفیت ژربرا در محلول محافظ حاوی اسانسهای گیاهی و ترکیبات شیمیایی
چکیده فارسی مقاله
عدم تعادل آبی و مسدودشدن آوندها عامل اصلی عمر گلجایی کوتاه ژربرا میباشد. بهمنظور بررسی پتانسیل اسانسهای گیاهی در محلول محافظ به جای ترکیبات شیمیایی، آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار انجام شد. تیمارها شامل محلولهای گلدانی حاوی 8-هیدروکسی کوئینولین سولفات (صفر و ppm 100) و اسانس آویشن و مرزه (ppm 500 و 250) بودند. محلول گلدانی حاوی آب مقطر و 8-HQS بهعنوان شاهد در نظر گرفته شدند. سپس هر هفته علاوه بر بررسی ماندگاری گلها، برخی پارامترهای فیزیولوژیکی، روابط آبی گیاه و جمعیت میکروبی اندازهگیری شدند. نتایج نشان داد گلهایی که در محلول حاوی ppm 250 اسانس آویشن قرار داشتند، 6/8 روز عمر گلجایی بیشتری نسبت به شاهد داشتند. از نظر ثابت پایداری غشا گلبرگ تیمار ppm 500 مرزه بهترین عملکرد را نسبت به هر دو شاهد حاوی آب مقطر و 8-HQS در پایان نمونهبرداری داشت. گلبرگهای ژربرا که در تیمار حاوی اسانس آویشن ppm 250 قرار داشتند، شادابتر بوده و نسبت به سایر تیمارها حتی در مقایسه با تیمار 8-HQS حاوی درصد آب بالاتری بودند. طی ماندگاری آنتوسیانین و ماده خشک روند افزایشی و مواد جامد محلول روند کاهشی داشت. خاصیت آنتیباکتریال اسانسها با درنظرگرفتن نتایج مطلوب کنترل رشد جمعیت میکروبی محلول نگهدارنده، حتی در مقایسه با 8-HQS، کاملاً اثبات شد. لذا بهنظر میرسد اسانسهای گیاهی بهخوبی قابلیت جایگزینی با مواد شیمیایی ضد باکتریایی را داشته و از اثرات مخرب زیستمحیطی مواد شیمیایی متداول خواهند کاست.
کلیدواژههای فارسی مقاله
تعادل آبی گلبرگ،خاصیت ضد میکروبی،عمر گلدانی،محلول نگهدارنده،8-هیدروکسی کوئینولین سولفات،
عنوان انگلیسی
Comparison of Vase Life and Quality of Gerbera in Preservative Solutions Including Essential Oils and Chemicals
چکیده انگلیسی مقاله
Water imbalance and vascular occlusion are two serious factors in sort lasting of cut gerbera. In order to evaluate the potentials of essential oils as an alternative to chemicals in the protective solution, a factorial experiment has been conducted in a completely randomized design with four replications. The treatments contain 8-hydroxyquinoline sulfate (0, 100 ppm) and thyme and savory essential oils (250, 500 ppm). Preservative solutions include distilled water and 8-HQS, both considered as the controls. Every day in a week, in addition to evaluating flower longevity, physiological parameters, plant water relations, and bactericidal population are measured. Results show that the protective solution with 250ppm of thyme essential oil offer 8.6 days longer vase life than the control. The 500ppm savory displays the best performance to protect the petal membrane stability, compared to both controls (distilled water or 8-HQS) at the end of the experiment. Gerbera petals, treated with thyme essential oil at 250 ppm, are fresher, having higher water content than other treatments, even in comparison with 8-HQS. During longevity, anthocyanin and dry matter have had an increasing trend with the Tss, showing a decreasing trend. The antibacterial properties of the essential oils have been significantly established in respect to the desired results of growth controlling of the microbial population in the preservative solution, even compared to 8-HQS, so it seems that the essential oils are a good alternative for antibacterial chemicals and can even reduce the harmful environmental side-effect of conventional preservative.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
تعادل آبی گلبرگ,خاصیت ضد میکروبی,عمر گلدانی,محلول نگهدارنده,8-هیدروکسی کوئینولین سولفات
نویسندگان مقاله
حنیفه سید حاجی زاده |
دانشیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه، مراغه، ایران.
زهره مانی |
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه، مراغه، ایران.
فتانه یاری |
استادیار، پژوهشکده کشاورزی، سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، تهران، ایران.
فهیمه قلی زاده وکیل کندی |
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه، مراغه، ایران.
نشانی اینترنتی
https://jci.ut.ac.ir/article_77375_c853e43ff754ff77d6df6400d1bb48c4.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات