این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
بهره برداری و پرورش آبزیان، جلد ۱۱، شماره ۳، صفحات ۲۹-۴۰

عنوان فارسی اثر شوری‌های مختلف بر میزان رنگدانه ، ترکیب شیمیایی و رشد ریز جلبک Dunaliella salina در دو محیط کشت Guillard(f/۲) و Modified Johansson(DUM)
چکیده فارسی مقاله استفاده از ریزجلبک‌ها توسط انسان به 2000 هزار سال پیش در کشور چین باز می‌گردد، که از آن به عنوان غذا برای ادامه‌ی زندگی در زمان قحطی استفاده میشد. ریزجلبک‌ها دارای منابع خوبی از طیف گسترده‌ای از ترکیبات مفید مانند پروتئین، چربی و رنگدانه‎ها هستند که قرن‌هاست به عنوان غذا توسط انسان استفاده می‌شود. هدف این پژوهش این است که با استفاده از پرورش جلبک دونالیلا سالینا (Dunaliella salina) در محیط کشت‌های M‏odified Johansson(DUM) وGuillard(f/2) تحت استرس شوری 100،200،300ppt میزان پروتئین، چربی، خاکستر و کاروتنوئید کل و رشد سلولی مورد بررسی قرارگرفت. نتایج حاصل نشان داد که بیشترین میزان تولید پروتئین 0/34± 14/06 درصد در شوری پایین 100ppt بود و بیشترین میزان چربی 1/64± 35/81 درصد در لیتر در شوری 300ppt بود. همچنین، بیشترین میزان کاروتنوئیدکل μg/mg 1/79 ± 0/30 تحت استرس شوری 300ppt در محیط کشت f/2 تولید شده بود. بیشترین رشد سلولی نیز 52041/6 ± 7808333 سلول در میلی‌لیتر در شوری 100ppt در محیط کشت گیلارد بود. با افزایش شوری 300ppt، میزان ذخیره خاکستر 76± 7/18 درصد کاهش یافت.به طور کلی، نتایج این پژوهش نشان داد که جلبک D. salina وقتی تحت استرس شوری قرار بگیرد منبع خوبی برای تولید رنگدانه‌ها و چربی خواهد بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله جلبک Dunaliella salina، رنگدانه، پروتئین، چربی،

عنوان انگلیسی The Effect of different salinities on pigment content, chemical composition and growth of Dunaliella salina microalgae in two culture media Guillard (f/2) and Modified Johansson (DUM)
چکیده انگلیسی مقاله The use of microalgae by human dates back to 2000 years ago in China, where it was used as food to survive famine. Microalgae are good sources of a wide range of beneficial compounds such as proteins, fats and pigments that have been used as food by humans for centuries. The aim of this study was examined to investigate amount of protein, fat, ash and cell growth and the total carotenoids by cultivating Dunaliella salina in Modified Johansson (DUM) and Guillard (f/2) medium under salinity stress of 100, 200, 300 ppt. The results showed that the highest protein production was 14/06 ± 0/34 % at low salinity of 100 ppt and the highest fat content was 35/81±1/64 % at salinity of 300 ppt. Also, the highest amount of carotenoids was produced 1/79 ± 0/30μg/mg under 300 ppt salinity stress in f/2 medium. The highest cell growth was 7808333±52041/6 cells/ml at 100 ppt salinity in Gillard culture medium. With increasing salinity of 300 ppt, the ash storage decreased by 7/18±76 %. In general, the results of this study showed that D. salina algae is a good source of pigments and fats when exposed to salinity stress.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله جلبک Dunaliella salina, رنگدانه, پروتئین, چربی

نویسندگان مقاله مهسا صالحی |
نویسنده مسئول، دانش‌آموخته گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران.

غلامرضا رفیعی |
استاد گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران.

محمد علی نعمت اللهی |
استاد گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران


نشانی اینترنتی https://japu.gau.ac.ir/article_6195_c1a68154994e463c2a1ec9d0fbe5a08e.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات