این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
بهره برداری و پرورش آبزیان
، جلد ۱۱، شماره ۳، صفحات ۴۱-۵۶
عنوان فارسی
ارزیابی ویژگیهای بیوشیمیایی آنزیم تریپسین تخلیص شده از روده ماهی کیلکای معمولی (Clupeonella cultriventris caspia)
چکیده فارسی مقاله
در این تحقیق، ویژگیهای بیوشیمیایی آنزیم تریپسین تخلیص شده از روده ماهی کیلکای معمولی(Clupeonella cultriventris caspia) شامل دما و pH بهینه، دما و pH پایداری، اثر بازدارندههای آنزیمی، یونهای فلزی، سورفاکتانتها و عوامل اکسیدکننده مورد بررسی قرارگرفت. نتایج نشان داد دما و pH بهینه آنزیم تریپسین به ترتیب °C60 و 8 و پایداری دمایی و pH آن به ترتیب تا °C50 و 10-7 تعیین گردید. بازدارندههای SBTI و TLCK، به عنوان دو بازدارنده اختصاصی آنزیم تریپسین، اثر مهارکنندگی کاملی بر فعالیت آنزیم تریپسین داشتند (05/0>P). یونهای Ca2+ وMg2+ سبب افزایش معنیدار و یونهای Cu2+،Ba2+،Co2+،Zn2+،Fe2+ وAl3+ باعث کاهش معنیدار فعالیت آنزیم تریپسین گردیدند (05/0>P). یونهایK+ و Na+اثر معنیداری بر فعالیت آنزیم تریپسین نشان ندادند (05/0P>). فعالیت آنزیم تریپسین در حضور سورفاکتانتهای ساپونین و سدیم کولات افزایش معنیدار (05/0>P) و در حضور سدیم دودسیل سولفات و عوامل اکسیدکننده (سدیم پربورات و پراکسید هیدروژن) کاهش معنیداری (05/0>P) را نشان داد. ویژگیهای بیوشیمیایی آنزیم تریپسین نشان داد که این آنزیم میتواند در آینده برای استفاده در صنایع مخلتف مدنظر قرار گیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
تریپسین، روده، کیلکای معمولی، ویژگیهای بیوشیمیایی،
عنوان انگلیسی
Evaluation of biochemical properties of the purified trypsin from common kilka (Clupeonella cultriventris caspia) intestine
چکیده انگلیسی مقاله
In this work, the biochemical properties of the purified trypsin from common kilka (Clupeonella cultriventris caspia) intestine including optimum temperature and pH, thermal and pH stability, effect of inhibitors, metal ions, oxidizing agents and surfactants were assayed. According to the obtained results, optimum temperature and pH of the trypsin were recorded at 60°C and 8 respectively. The stability of the trypsin was well preserved at temperatures of up to 50°C and pH from 7.0 to10.0. SBTI and TLCK, two specific trypsin inhibitors, had a completely inhibition effect on the enzymatic activity (P< 0.05). The enzyme activity was significantly increased in the presence of Ca+2 and Mg+2 and decreased by Cu+2, Ba+2, Co+2 , Zn+2 , Fe+2 and Al+3 (P< 0.05). Na+and K+ did not show any significant effect on the activity of trypsin (P>0.05). The enzymatic activity was significantly increased in presence of surfactants including saponin and sodium cholate and showed a significant decrease in presence of SDS and oxidizing agents like sodium perborate and hydrogen peroxide (P< 0.05). Therefore, the results of our study can contribute to the clear understanding of the purified trypsin from common kilka intestine for application in different industries in future.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
تریپسین, روده, کیلکای معمولی, ویژگیهای بیوشیمیایی
نویسندگان مقاله
عباس زمانی |
نویسنده مسئول، دانشیار گروه علوم و مهندسی شیلات، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه ملایر، همدان، ایران
مسعود رضائی |
استاد گروه علوم و مهندسی شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، مازندران، ایران
رسول مدنی |
استاد گروه بیوتکنولوژی، مؤسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی، کرج، البرز، ایران
نشانی اینترنتی
https://japu.gau.ac.ir/article_6196_5ee9c5834c21c982ad2af3b83e8419b6.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات