این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
بهره برداری و پرورش آبزیان، جلد ۱۱، شماره ۲، صفحات ۳۷-۴۸

عنوان فارسی ارزیابی عملکرد واکسن Yersinia ruckeri در بچه‌ماهیان قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss)
چکیده فارسی مقاله یرسینیوزیس یکی از مهم‌ترین بیماری‌های باکتریایی است که خسارات اقتصادی فراوانی به مزارع ماهیان سردابی کشور وارد می‌سازد. به این منظور تعداد300 عدد ماهی با میانگین وزنی 35/0±3 گرم پس از سازگاری در 12 مخزن تقسیم شدند. در این بررسی 6 گروه آزمایشی شامل یک گروه کنترل مثبت، گروه کنترل منفی، گروه ماهیان واکسینه یک مرحله‌ای به روش‌ حمام، گروه ماهیان واکسینه دو مرحله‌ای به روش‌ حمام، گروه محیط هایپراسمزتیک + واکسن یک مرحله‌ای به روش‌ حمام و گروه محیط هایپراسمزتیک + واکسن دو مرحله‌ای به‌روش‌ حمام درنظر گرفته خواهد شد. ماهیان گروه‌های مختلف پس از واکسیناسیون به روش‌های مختلف با 107 × 3/4 باکتری به‌صورت داخل صفاقی مواجهه داده شدند بر اساس نتایج در ماهیان گروه واکسینه شده به‌طور معنی‌داری تعداد گلبول‌های سفید بالاتر از گروه شاهد ثبت گردید. تیتر آنتی بادی ضد باکتری یرسینیا راکری به‌روش میکروآگلوتیناسیون نیز در ماهیان گروه واکسینه شده بالاتر از گروه کنترل بود در عین حال در ماهیانی که دوبار واکسینه شده بودند این تیتر به‌طور معنی‌داری بالاتر از سایر گروه‌ها ثبت گردید. براساس نتایج بررسی مواجهه با باکتری، 100 درصد ماهیان گروه شاهد تلف شدند. در تمامی گروه‌های واکسینه شده روند تلفات به‌طور معنی‌داری پایین‌تر از گروه شاهد بود در عین حال کم‌ترین میزان تلفات مربوط به ماهیان گروه محیط هایپراسمزتیک + واکسن دو مرحله‌ای ثبت گردید. در این تحقیق واکسیناسیون به‌طور معنی‌داری باعث کاهش تلفات ماهیان پس از مواجهه با باکتری یرسینیا راکری گردید و بر اساس این بررسی به‌کارگیری محیط هایپراسموتیک به همراه واکسیناسیون برای افزایش کارآیی واکسن پیشنهاد می‌گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله یرسینیوزیس، قزل‌آلای رنگین‌کمان، واکسیناسیون، مواجهه باکتریایی، تیتر آنتی‌بادی،

عنوان انگلیسی Evaluation of Yersinia ruckeri vaccine performance in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss)
چکیده انگلیسی مقاله Yersiniosis is one of the most important bacterial diseases that cause a lot of economic losses to cold-water fish farms in the country. Therefore, the use of effective vaccination is one of the best ways to control this disease. In this study, the vaccine efficacy of different methods of bathing in these fish has been evaluated. In this regard, 300 fish with an average weight of 3 ± 0.35 were divided into 12 tanks after adaptation. In this study, 6 experimental groups including a positive control group, negative control group, single dose vaccinated fish group, two-dose vaccinated fish group, hyperosmotic environment + single dose vaccinated fish group, and hyperosmotic environment + two-dose vaccinated fish group. Fish from different groups were exposed to 4.3 10 107 bacteria intraperitoneally after vaccination and the survival rates of the fish was evaluated.Based on the results, the white blood cells counts (WBC) in the vaccinated groups were significantly higher than the control group. Yersinia ruckeri antibody titers by microagglutination method were also measured significantly higher in the vaccinated groups compare to the control, in the othe hand, in the fish that received the vaccine twice, this titer was significantly higher than the other groups. According to the bacterial exposure results, 100% of the fish in the control group died during 5 days. In all vaccinated groups, the mortality rate was significantly lower than the control group, while the lowest mortality rate was recorded for fish in the hyperosmotic environment + twice vaccine. In this study, vaccination significantly reduced fish mortality after exposure to Yersinia rockeri bacterium, and based on this study, the use of hyperosmotic environments with vaccination is recommended to increase vaccine efficacy.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله یرسینیوزیس, قزل‌آلای رنگین‌کمان, واکسیناسیون, مواجهه باکتریایی, تیتر آنتی‌بادی

نویسندگان مقاله محمد مازندرانی |
نویسنده مسئول، گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران.

سید حسین حسینی فر |
گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران

زینب رضاقلی تبار |
گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران.

محمد سوداگر |
گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران

رقیه صفری |
گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران


نشانی اینترنتی https://japu.gau.ac.ir/article_6123_7da52dab0c7fffb638e496dae1d380db.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات