این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
بهره برداری و پرورش آبزیان، جلد ۱۱، شماره ۲، صفحات ۸۷-۱۰۰

عنوان فارسی تاثیر تغییرات فصلی بر خواص ضد میکروبی اسفنجNiphates furcata جزیره کیش (مطالعه موردی)
چکیده فارسی مقاله بسیاری از بی مهرگان دریایی مانند اسفنج ها متابولیت های ثانویه تولید می کنند که این ترکیبات کاربرد دارویی دارند. به منظور تعیین خواص ضد باکتریایی و تاثیر تغییرات فصلی بر عصاره اسفنج گونه Niphates furcata جزیره کیش نسبت به باکتری های گرم مثبت Bacillus subtilis و Staphylococcus aureus و گرم منفی Escherichia coli و Pseudomonas aeruginosa با استفاده از روش رقت لوله ای استفاده شد. نتایج آزمایش نشان داد که عصاره متانولی استخراج شده از اسفنج در فصل تابستان برای باکتری های Escherichia coli وPseudomonas aeruginosa هیچ گونه اثر ضدباکتریایی نداشت. عصاره استخراج شده در فصل زمستان بر روی هر چهار گونه باکتری های گرم مثبت و گرم منفی مورد استفاده در این تحقیق، اثر بازدارندگی داشته اند و برخلاف عصاره متانولی استخراج شده از فصل تابستان، عصاره متانولی فصل زمستان بر روی باکتری Escherichia coli اثر کشندگی داشته و مشابه فصل تابستان بر روی باکتری Pseudomonas aeruginosa اثر باکتریوسیدی از خود نشان نداد. عصاره متانولی اسفنج Niphates furcata در فصل زمستان اثر مهار کنندگی بیشتری نسبت به باکتری های یاد شده دارد. مقایسه اثر کشندگی باکتری ها در هر دو فصل تابستان و زمستان نتایج مشابهی را نشان می دهند و غلظت های تعیین شده هیچ گونه اثر باکتریوسیدی بر روی باکتری Pseudomonas aeruginosa نشان نداده اند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسفنج Niphates furcata، تغییرات فصلی، عصاره ضد میکروبی، متابولیت های ثانویه،

عنوان انگلیسی Effect of Seasonal Variation on Antimicrobial Properties of Niphates furcata Spongs in Kish Island
چکیده انگلیسی مقاله Many marine invertebrates, such as sponges, produce secondary metabolites that have some pharmaceutical uses. This study was carried out to determine the antibacterial properties and the effect of seasonal variations on methanolic extracted from sponge Niphates furcata against Gram-positive bacteria Bacillus subtilis, Staphylococcus aureus and Gram negative bacteria Escherichia coli and Pseudomonas aeruginosus using broth dilution method. The experiment results showed that methanolic extracts of sponge extracted in summer did not show any antibacterial effect on E. coli and P. aeruginosus and did not have the ability to inhibit the growth of the mentioned bacteria, and naturally the concentrations determined could not have any bactericidal effect on the gram-negative bacteria of E. coli and Pseudomonas aeruginosus. In winter, this extract had an inhibitory effect on all four gram positive and gram negative bacteria used in this study, In contrast to methanolic extract from summer, methanolic extract of winter season on Escherichia coli had a bactericidal effect, although it did not show any bactericidal effect, similar to that of summer on Pseudomonas aeruginosus. Comparison of the data shows that the methanolic extract of Niphates furcata sponge has a more severe inhibitory effect on the bacteria than in the winter, although the comparison of the bacterial pathogenic effects in both summer and winter shows similar results, and the concentrations have not shown any bactericidal effect on Pseudomonas aerosinosis.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله اسفنج Niphates furcata, تغییرات فصلی, عصاره ضد میکروبی, متابولیت های ثانویه

نویسندگان مقاله اسماعیل زارع مهراّبادی |
نویسنده مسئول، دانشکده محیط زیست، سازمان حفاظت محیط زیست، کرج، ایران

محمدرضا رحمانی |
دانشکده محیط زیست، سازمان حفاظت محیط زیست، کرج، ایران

کامران رضایی توابع |
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران

ملیکا ناظمی |
پژوهشکده اکولوژی دریای عمان و خلیج‌فارس، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، بندرعباس، ایران.


نشانی اینترنتی https://japu.gau.ac.ir/article_6126_cf8d9948b92edabe420ad7268994d053.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات