این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
بهره برداری و پرورش آبزیان
، جلد ۱۰، شماره ۴، صفحات ۶۹-۸۳
عنوان فارسی
مدل شبیه سازی مصرف آبزیان با استفاده از رویکرد پویایی شناسی سیستم
چکیده فارسی مقاله
تأمین غذای سالم و در کنار آن امنیت غذایی یکی از دغدغههای مهم و اساسی کشورهای مختلف جهان میباشد. در ایران نیز سیاستگذاریهای صورت گرفته در این حوزه، در جهت افزایش تولید آبزیان در سالهای آتی است. افزایش مصرف آبزیان علاوه بر ارتقا سلامت جامعه، میتواند با تحریک تولید نقش مؤثری در توسعه اقتصادی-اجتماعی کشور در سطح کلان داشته باشد. هدف این مطالعه ارائه مدل شبیه سازی مصرف آبزیان از طریق بررسی عوامل تأثیر گذار بر مصرف آبزیان میباشد. به منظور بررسی عوامل تاثیرگذار بر تقاضای آبزیان، از روش پویایی شناسی سیستمها بهره گرفته شده است. در این مطالعه با بررسی دادههای آماری در دورهی 20ساله (1398-1379) تقاضای مصرف آبزیان در دورهی مذکور با استفاده از نرم افزار Vensim DDS مدلسازی و تا سال 1403 سناریوهای مختلف افزایش تقاضا پیشبینی شده است. سیاستهای پیشنهادی فعالیتهای بازاریابی برای محصولات دریایی فرآوری شده، افزایش آگاهسازی در خصوص مزایای سلامتی آبزیان و افزایش آموزش طبخ و خرید آبزیان میباشند. نتایج شبیه سازی نشان دهنده اثر بخشی سیاستهای پیشنهادی است. با توجه به نتایج این مطالعه، به منظور افزایش تقاضای آبزیان تا سال 1403 افزایش آگاهسازی در خصوص مزایای سلامتی آبزیان، آموزش طبخ و خرید و بازاریابی محصولات فرآوریشده دریایی پیشنهاد میگردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
مدل مصرف، غذاهای دریایی، مدل دینامیکی، پویایی شناسی سیستم، تقاضا،
عنوان انگلیسی
Simulation of seafood demand; A system dynamic approach
چکیده انگلیسی مقاله
Providing healthy food and food security is one of the most fundamental concerns of countries. As for Iran, the policies made in this area are aimed at increasing aquaculture production and fisheries in the coming years. Increasing seafood consumption, in addition to promoting community health, can play an effective role in the socio-economic development of the country at the macro level by stimulating production. The purpose of this study is to present a model of seafood consumption simulation by examining the factors affecting seafood consumption. In order to investigate the factors affecting seafood demand, systems dynamics method has been used to develop the model. The model was simulated in Vensim DDS software. Using statistical data of 20 years period, the demand for aquatic food consumption was simulated and different scenarios of increasing demand have been forecasted until 2024. Proposed policies include marketing activities for processed seafood, raising awareness of aquatic food consumption health benefits, and increasing knowledge of aquatic food quality evaluation and cooking methods. The simulation result has verified the effectiveness of the proposed policies. With regard to the results of this study, in order to increase the demand for aquatic products by 1403, it is suggested to increase awareness about the health benefits of aquatic products, training in cooking and purchasing, and marketing of processed seafood.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
مدل مصرف, غذاهای دریایی, مدل دینامیکی, پویایی شناسی سیستم, تقاضا
نویسندگان مقاله
امیر پرنیان |
نویسنده مسئول، دانشجوی دکتری مدیریت بازرگانی گرایش بازاریابی، پردیس البرز، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
محمد حقیقی |
دانشیار گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
حنان عموزاد مهدیرجی |
استادیار گروه مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
محسن نظری |
دانشیار گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، تهران، ایران
مهناز حسین زاده |
استادیار گروه مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
نشانی اینترنتی
https://japu.gau.ac.ir/article_5936_07fb6ebd777b81029e28a9dc079d8dc3.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات