این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
بهره برداری و پرورش آبزیان
، جلد ۱۰، شماره ۳، صفحات ۴۹-۶۳
عنوان فارسی
ارزیابی خواص آنتی اکسیدانی عصاره آبی ماکرو جلبک قهوه ای Sargassum vulgare جمع آوری شده ازسواحل قشم
چکیده فارسی مقاله
هدف: آنتی اکسیدان ها از عوامل اصلی خنثی کننده رادیکال های آزاد که موادی فعال و مضر برای انسان هستند می باشند. این پژوهش با هدف بررسی خواص آنتی اکسیدانی عصاره آبی جلبک قهوه ای سارگاسوم ولگر جمع آوری شده از سواحل قشم در مقیاس آزمایشگاهی صورت گرفت. مواد و روشها: پس از جمع آوری جلبک از سواحل قشم و شستشو با آب شیرین عصاره گیری از جلبک سارگاسوم ولگر انجام شد. سپس عصاره مورد نظر در خشک کن انجمادی خشک و بصورت پودر حاصل گردید. پارامترهای فنل کل، فعالیت آنتیاکسیدان کل، فعالیت مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH، رادیکال آزاد سوپراکسید، توانایی شلاتهکنندگی یون آهن و رادیکال آزاد هیدروکسیل در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: برطبق نتایج به دست آمده میزان محتوای فنل کل، فعالیت آنتیاکسیدان کل، رادیکال آزاد DPPH، درصدرادیکال آزاد سوپراکسید، توانایی شلاتهکنندگی یون آهن و رادیکال آزاد هیدروکسیل نیز در بالاترین غلظت های خود به ترتیب معادل 22/16 میلی گرم اسیدگالیک یر 100 گرم عصاره، 70/521 میلی گرم اسید آسکوربیک برگرم عصاره، 08/24% ، 03/14% و 65/33% محاسبه گردید. نتیجه گیری : باتوجه به توانایی بالای عصاره جلبک قهوه ای سارگاسوم ولگر در فعالیت های آنتی اکسیدانی عصاره این جلبک می تواند به عنوان یک منبع سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدانی طبیعی درصنایع غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی معرفی گردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کلید واژه ماکروجلبک قهوه ای، آنتی اکسیدان، رادیکال های آزاد، عصاره آبی،
عنوان انگلیسی
Evaluation of antioxidant properties of aqueous extract of brown Sargassum vulgare macroalgae collected from qeshm coast
چکیده انگلیسی مقاله
Abstract : Objective: Antioxidant are the main agents of neutralizing free radicals, which are active and harmful substances for humans The aim of this study was to investigate the antioxidant properties of aqueous extract of Sargassum vulgare brown algae collected from the shores of qeshm on a laboratory scale.Materials and Methods: After collecting the algae from the shores of Qeshm and washing with fresh water extraction of Sargassum vulgare algae was performed then the desired extract was obtained in dry freeze dryer as a powder. the parameters of total Phenol, total antioxidant properties, free radical scavenging activity of DPPH, superoxide free radical, iron ion chelating ability and hyd roxyl radical were investigated in this studyResults:According to the results the content of total phenol, total antioxidant activity, DPPH free radical, superoxide free radical percentage, iron ion chelating ability and hydroxyl radical in their highest concentrations equivalent to 16/22 mg of gallic acid per 100g of extract 521/70 mg of ascorbic acid per gram of extract, %24/08, %14/08 and %33/65 was calculated Conclusion: Due to the high ability of Sargassum vulgare brown algae extract in antioxidant activities this algae extract can be introduced as a rich source of natural antioxidant compounds in food pharmceutical cosmetic and health industries
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
کلید واژه ماکروجلبک قهوه ای, آنتی اکسیدان, رادیکال های آزاد, عصاره آبی
نویسندگان مقاله
میترا احدی فر |
کارشناس ارشد
سید مهدی اجاق |
دانشیار
سید حسین حسینی فر |
هیات علمی دانشگاه گرگان
معظمه کردجزی |
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
محمد علی خانلر |
دکتر
علیرضا عالیشاهی |
استادیار گروه شیلات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
نشانی اینترنتی
https://japu.gau.ac.ir/article_5758_7e685c2729e97630f4f17ca5d31fd737.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات