این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
بهره برداری و پرورش آبزیان
، جلد ۱۰، شماره ۳، صفحات ۸۱-۹۶
عنوان فارسی
مقایسه پتانسیل جذب پرتوهای ماورابنفش و مقدار فیکوبیلی پروتئین های عصاره های استخراج شده با کمک حلال و امواج فراصوت از ریزجلبک اسپیرولینا پلتنسیس (Spirulina platensis)
چکیده فارسی مقاله
ریزجلبک ها، طیف گسترده ای از ترکیبات و رنگدانه های محافظتکننده (اسیدهای آمینه شبه مایکوسپورین، سیتونمین ها، فیکوبیلی پروتئین ها و کارتنوئیدها) در برابر پرتوهای ماوراء بنفش (UV) تولید میکنند که بهطور اختصاصی ریسک ابتلا به سرطان و پیری پوست را کاهش میدهند. جهت مقایسه تاثیر حلال بر فاکتور محافظتکنندگی از پرتوهای UV (SPF) و همچنین میزان کربوهیدرات، پروتئینکل و فیکوبیلیپروتئینهای عصارههای ریزجلبک اسپیرولینا (Spirulina platensis) از حلالهای آبی، اتانولی، متانولی، آبی/اتانولی و آبی/متانولی استفاده شد. بازده عصارههای تهیه شده از اسپیرولینا با یکدیگر مقایسه شدند. نتایج بدست آمده نشان داد که عصاره اتانولی فاکتور محافظتکنندگی بالاتری نسبت به سایر عصاره ها داشت (00/0 ± 94/11SPF=). همچنین عصاره اتانولی حاوی مقدار بالاتری کربوهیدرات (002/0 ± 39/2 میلی گرم بر میلی لیتر) نسبت به سایر عصاره ها بود. عصاره آبی، بالاترین مقدار فیکوبیلی پروتئین ها و راندمان استخراج را در بین سایر عصاره های پودر شده با خشک کن تصعیدی (05/90 درصد) داشت. با توجه به مقدار قابل توجه SPF عصاره اتانولی، میتوان استفاده از این عصاره در فرمولاسیونهای ضدآفتاب بهعنوان فیلترکننده طبیعی پرتوهای UV پیشنهاد نمود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسپیرولینا، فیکوبیلیپروتئینها، SPF، حلال، ضدآفتاب،
عنوان انگلیسی
Comparison of UV absorption potential and phycobiliproteins amount extracted with the help of solvent and ultrasound from (Spirulina platensis) microalgae
چکیده انگلیسی مقاله
microalgae produce a wide range of protective compounds and pigments (mycosporid-like amino acids, Scytonemines, phycobiliproteins, and carotenoids) against ultraviolet (UV) radiation, which specially reduce the risk of skin cancer and aging. To compare the effect of solvents on UV protection factor (SPF) as well as the extacted amounts of carbohydrates, proteins and phycobiliproteins of Spirulina platensis different solvents including aqueous, ethanolic, methanolic, aqueous/ethanolic and aqueous /methanol were used. The yield of lyophilized extracts was compared. The results showed that ethanolic extract had a higher protective factor than other extracts (SPF=11.94 ± 0.00) also, this extract showed a higher amount of carbohydrates (2.39 ± 0.002 mg/ml) than other extracts. Aqueous extract had the highest amount of phycobiliproteins and extraction efficiency between other lyophilized extracts (90.05%). Inconclusion, due to the significant amount of SPF of ethanolic extract, the useage of this extract in sunscreen formulations as a natural UV filter coulb be suggested.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
اسپیرولینا, فیکوبیلیپروتئینها, SPF, حلال, ضدآفتاب
نویسندگان مقاله
لیلا اصلانی |
-
بهاره شعبان پور |
استاد گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران
پرستو پورعاشوری |
دانشیار گروه فرآوری محصولات شیلاتی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران
وحیده پیام نور |
دانشیار گروه جنگل شناسی و اکولوژی جنگل دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران
افشین عادلی |
دانشیار گروه فرآوری محصولات شیلاتی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران.
نشانی اینترنتی
https://japu.gau.ac.ir/article_5760_d3af4ce509adb0676b0cf1bf38566f3d.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات