این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
بهره برداری و پرورش آبزیان
، جلد ۱۰، شماره ۲، صفحات ۶۳-۷۳
عنوان فارسی
اثرات سطوح مختلف پکتین بعنوان پربیوتیک طبیعی در جیره غذایی بر ایمنی، سیستم دفاع آنتیاکسیدانی میگوی پا سفید غربی (Litopenaeus vannamei )
چکیده فارسی مقاله
هدف از مطالعه حاضر بررسی اثرات پکتین استخراج شده از پوست پرتقال به عنوان یک پربیوتیک طبیعی بر شاخصهای همولنف، شاخصهای ایمنی غیر اختصاصی، سیستم دفاع آنتیاکسیدانی، گوارشی میگوی پا سفید غربیLlitopenaeus vannamei بود. بدین منظور میگوی پا سفید غربی با میانگین وزنی 3 گرم و در چهار تیمار؛ شاهد(بدون پکتین)، و وسه تیمار 5/0، 1 و 5/1 درصد پکتین بودند. میگوها به مدت 2 ماه با جیرههای آزمایشی تغذیه شدند. مصرف پکتین سبب بهبود تعداد هموسیت کل در همه گروههای تغذیه شده با پکتین، هموسیت هیالینه در گروه تغذیه شده با پکتین 1 درصد و هموسیت گرانولار بزرگ در گروه تغذیه شده با سطح 5/1 درصد پکتین نیز گردید (05/0 > P). ولی بر بازماندگی میگوها و میزان لیزوزیم، پروتئین کل و گلوکز اثر معنیداری نداشت (05/0 > P). آنزیمهای آنتیاکسیدانی در پژوهش حاضر نشان دهنده افزایش فعالیت کاتالاز و سوپراکسید دیسموتاز در تیمارهای 5/0 و 5/1 درصد پکتین بود. از نظر آماری، میزان فعالیت آنزیم مذکور در تیمار با پکتین 1 درصد و تیمار شاهد تفاوت معنیداری نداشت(05/0 > P). بیشترین میزان فعالیت فنول اکسیداز، مربوط به گروه تغذیه شده با پکتین 1 درصد بود. اما میزان فعالیت این آنزیم در دو تیمار 5/0 و 5/1 درصد تفاوت معنیداری با گروه شاهد نداشتند(05/0 > P). نتایج نشان داد، پکتین به عنوان یک پربیوتیک طبیعی در تحریک دفاع آنتی-اکسیدانی، و بهبود سیستم ایمنی موثر هستند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
میگوی پا سفید غربی، سیستم ایمنی غیر اختصاصی، سیستم آنتیاکسیدانی،
عنوان انگلیسی
Effects of different levels of pectin as a natural prebiotic in the diet on the immune system, antioxidant defense system of leg white shrimp (Liptopenaeus vannamei).
چکیده انگلیسی مقاله
The aim of this study was to investigate the effects of pectin extracted from orange peel as a natural prebiotic on hemolymph markers, nonspecific immune markers, antioxidant defense system, and digestive function of Llitopenaeus vannamei. the group fed with 1.5% pectin level (P < 0.05). However, it had no significant effect on shrimp survival and lysozyme content, total protein and glucose (P >0.05). Antioxidant enzymes in the present study showed an increase in catalase and superoxide dismutase activity in 0.5 and 1.5% pectin treatments. Statistically, the activity of this enzyme in treatment with 1% pectin and control treatment was not significantly different (P >0.05). The highest phenol oxidase activity was in the group fed with 1% pectin. However, the activity of this enzyme in the two treatments of 0.5 and 1.5% were not significantly different from the control group (P >0.05). The results showed that pectin as a natural probiotic is effective in stimulating antioxidant defense, and improving the immune system.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
میگوی پا سفید غربی, سیستم ایمنی غیر اختصاصی, سیستم آنتیاکسیدانی
نویسندگان مقاله
ولی اله جعفری |
عضو هیات علمی گروه تکثیر و پرورش آبزین، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، استان گلستان، ایران
حمیدرضا نصیری |
رئیس اداره توسعه میگو
سید حسین حسینی فر |
استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
محمد مازندرانی |
عضو هیئت علمی
هین وان دوان |
عضو هیات علمی
نشانی اینترنتی
https://japu.gau.ac.ir/article_5636_d8a14351af3b20de963ab1896fda821a.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات