این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 25 آذر 1404
بهره برداری و پرورش آبزیان
، جلد ۹، شماره ۴، صفحات ۳۵-۴۴
عنوان فارسی
اثرات تغذیهای عصارهی هیدروالکلی آویشن (Thymus vulgaris) بر مقاومت و برخی فراسنجه های بیوشیمیایی خون در بچه ماهیان کپور معمولی (Cyprinus carpio Linnaeus, ۱۷۵۸) در مواجهه با تنش شوری
چکیده فارسی مقاله
بهمنظور افزایش مقاومت ماهیان در برابر استرسهای محیطی؛ میتوان از افزودنیهای تغذیه ای در جیرهی غذایی ماهیان استفاده کرد. در این خصوص، تعداد 180ماهی با میانگین وزنی (063/0±84/10) گرم در چهار تیمار و با 3 تکرار و 15 قطعه ماهی در هر تکرار و با جیرههای حاوی صفر، 5/0، 1، و 2 درصد عصاره گیاه -آویشن در مدت 70 روز تغذیه، بررسی شدند. در پایان دوره 30 قطعه ماهی از هر تیمار به مدت 12 ساعت تحت تنش شوری ppt 13 (برای بررسی پارامترهای بیوشیمیایی) و 14 (برای سنجش بقا و میزان مقاومت) قرار گرفتند. بهاین منظور خونگیری در زمانهای قبل از تنش، 6، 24 ،72 و 168ساعت پس از تنش انجام شد. در این بررسی افزودن عصاره گیاه آویشن در مدت پرورش، اثر معنیداری بر مقاومت ماهی در مواجهه با تنش شوری نداشت (05/0P>). مقادیر کورتیزول، گلوکز، پروتئین کل، آلبومین قبل از تنش شوری اختلاف معنیدار بین تیمارها نشان نداد (05/0P>). با افزایش شوری کورتیزول و گلوکز نیز افزایش یافتند که همهی تیمارها تغییر معنی-داری نسبت به قبل ازتنش شوری نشان دادند(05/0p <).در این بررسی آلبومین و پروتئین کل اختلاف معنیداری در زمانهای مختف خونگیری نداشتند (05/0< p). بر اساس نتایج بررسی حاضر افزودن عصاره آویشن در سطوح 5/0، 1 و 2 درصد جیره تاثیری مقاومت ماهی و نیز فراسنجههای بیوشیمیایی خونی ماهی کپورمعمولی در مواجهه با استرس شوری نداشت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ماهی کپور معمولی(Cyprinus carpio)، عصارهی آویشن، مقاومت، فراسنجه های بیوشیمیایی خون، استرس شوری،
عنوان انگلیسی
Effects of dietary Thyme (Thymus vulgaris) extract on the Resistance and some biochemical parameters in Common carp (Cyprinus carpio) to salinity stress.
چکیده انگلیسی مقاله
In order to survey the effect of Thyme (Thymus vulgaris) extract on the common carp , 180 fish with the average weight of 10.84±0.063 were randomly divided into four groups (with Thyme extract added in 0, 0.5, 1 and 2 % to the fish diet) in three replicates (each with 15 fish) for 70 days. At the end of this period, 30 fish from each group were exposed to the seawater with 13 and 14 ppt for 12 hours to survey biochemical parameters and survival rate and resistance, respectively. In this regard, blood samples were collected before salinity stress and 6, 24, 72 and 168 hours after salinity stress. Our results showed that added Thyme supplement into the food has no effect on fish resistance during the experimental period (P>0.05). Cortisol, glucose, total protein, albumin showed no significant differences between treatments before salinity stress (P> 0.05). However, increasing salinity increased cortisol and glucose significantly in all treatments compared to pre-salinity stress (P < 0.05). Albumin and total protein did not show any significant difference in any treatments (P >0.05). Based on the results of the present study, adding thyme extract at 0.5, 1 and 2% into the diet did not have any effect on fish resistance and blood biochemical parameters of the common carp exposed to the salinity stress.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
ماهی کپور معمولی(Cyprinus carpio), عصارهی آویشن, مقاومت, فراسنجه های بیوشیمیایی خون, استرس شوری
نویسندگان مقاله
زینب رضاقلی تبار |
دانشجوی کارشناسیارشد گروه تکثیر و پرورش شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی، گرگان، ایران
ولی الله جعفری |
دانشیار گروه تکثیر و پرورش شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی، گرگان، ایران
محمد مازندرانی |
دانشیار گروه تکثیر و پرورش شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی، گرگان، ایران
نشانی اینترنتی
https://japu.gau.ac.ir/article_5373_e5a6b2e507fa8700cf362de5cb12825f.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات