این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
بهره برداری و پرورش آبزیان
، جلد ۹، شماره ۱، صفحات ۸۱-۸۸
عنوان فارسی
اثر کیتوزان بر شاخصهای ترکیب تقریبی و pH در فیله فیل ماهی (Huso huso) نگهداری شده در فریزر
چکیده فارسی مقاله
هدف از این تحقیق اثر یک افزودنی کاملا طبیعی به نام کیتوزان بر تغییرات شاخصهای ترکیب تقریبی (رطوبت، چربی و پروتئین) و pH در فیله فیل ماهی (Huso huso) طی نگهداری در فریزر بود. این تحقیق شامل 2 تیمار بود : تیمار فاقد کیتوزان (تیمار شاهد) و تیمار حاوی 1٪ کیتوزان محلول در اسید. هر دو تیمار به مدت 4 ماه در فریزر 18- درجه سانتیگراد نگهداری شدند. فیله ها در روز صفر (10 ساعت بعد از نگهداری در فریزر) و ماه دوم و ماه چهارم انجمادزدایی شده و مورد بررسی قرار گرفتند. از نظر ترکیب تقریبی، استفاده از کیتوزان محلول در اسید 1٪ سبب کند شدن موثر کاهش میزان رطوبت، چربی و پروتئین در فیله ماهی نسبت به فیلههای فاقد کیتوزان طی نگهداری در فریزر شد. استفاده از کیتوزان محلول در اسید 1٪ همچنین سبب پایین ماندن pH فیله ماهی طی دوره نگهداری در فریزر نسبت به گروه شاهد بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کیتوزان، فیله فیل ماهی، ترکیب تقریبی، pH،
عنوان انگلیسی
Effect of chitosan on approximate composition indices and pH in huso fillet (Huso huso) stored in freezer
چکیده انگلیسی مقاله
The aim of this study was to investigate the effect of a natural additive called chitosan on changes of approximate composition indices (moisture, fat and protein) and pH in defrosted fish fillet (Huso huso). The study consisted of 2 treatments: chitosan-free treatment (control treatment) and 1% acid soluble chitosan treatment. Both treatments were stored at -18 ° C for 4 months. Fillets were freezed and examined on day 0 (10 hour after freezer storage) and the second and fourth months. In terms of approximate composition, the use of acid-soluble chitosan significantly caused delaying the reduction the moisture, fat, and protein content of fish fillets compared to chitosan-free fillets during freezer storage. In addition, 1% acid-soluble chitosan caused keep it low the pH of fish fillet during freezer storage compared to the control group.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
کیتوزان, فیله فیل ماهی, ترکیب تقریبی, pH
نویسندگان مقاله
سیده مریم دانشور |
دانشآموخته کارشناسیارشد گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
علیرضا عالیشاهی |
دانشیار گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
سید مهدی اجاق |
دانشیار گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
حجت میرصادقی |
دانشآموخته دکتری گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
نشانی اینترنتی
https://japu.gau.ac.ir/article_5131_cb6e222720250097048e9914905a5612.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات