این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
بهره برداری و پرورش آبزیان
، جلد ۸، شماره ۴، صفحات ۹۳-۱۰۳
عنوان فارسی
مدلAHP فازی برای ارزیابی بهترین روش استفاده از پسماندکارخانه کنسرو ماهی (مطالعه موردی کارخانه کنسرو ماهی بابلسر)
چکیده فارسی مقاله
پسماند تولید شده در صنعت کنسروسازی ماهی به دلیل محتوای بالای پروتئین آن دارای اهمیت بسیاری میباشد. در کشور ایران این پسماند تنها از روش دیگ پخت مورد استفاده مجدد قرار میگیرد. استفاده مجدد از پسماند صنایع غذایی میتواند راهکار موثری جهت کاهش ضایعات، تثبیت زباله های مواد غذایی و همچنین تولید انرژی و در نهایت آسیب کمتر به محیط زیست باشد. در این تحقیق با استفاده از روش سلسله مراتبی AHP (Analytic Hierarchy Process) و شناسایی برخی از روشهای استفاده از پسماند ماهی، از بین گزینههای دیگ پخت، کمپوست هوازی، هیدرولیز آنزیمی و زباله سوز با استفاده از معیارهای فنی، اقتصادی، محیط زیستی و مدیریتی به تشخیص بهترین روش استفاده از پسماند کارخانه کنسرو ماهی پرداخته شد. نتایج حاصل از AHP نشان داد که از نظر متخصصین با توجه به معیارها و زیر معیارهای زیست محیطی، اقتصادی، فنی و مدیریتی، بهترین روش دیگ پخت با امتیاز0/459 در اولویت استفاده از پسماند کنسرو ماهی قرار میگیرد. پس از آن روشهای هیدرولیز آنزیمی، کمپوست هوازی و زباله سوز به ترتیب با امتیاز 0/256و0/189 و 0/097 قرار گرفتند. نرخ ناسازگاری کلی نیز برابر با 0.07 بود که این امر نشان دهنده قابل اعتماد بودن نتایج ارزیابی و اعتبار مدل میباشد.با توجه شرایط مورد بررسی و آنالیز حساسیت، دیگ پخت به عنوان بهترین روش برای مدیریت و ساماندهی پسماند کارخانه کنسرو ماهی در شهرک صنعتی میرود شناخته شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
AHP، پسماند کنسرو ماهی، مدیریت پسماند،
عنوان انگلیسی
A fuzzy AHP model to assess the best method for using Fish Canning Plant (Case study the Mirod fish Fish Canning Plant)
چکیده انگلیسی مقاله
The waste produced in the canning industry is very importance because of its high protein content. In Iran, these wastes are reused only by the boiler (fish meal and fish oil) method. Reuse of food waste can be an effective way to reduce waste, stabilizing food waste as well as generating energy, using modern processing methods and less damage to the environment.In this research, using the Analytical Hierarchy Process (AHP) method and identifying some methods for using fish waste, among the alternatives of fish meal, aerated compost, enzymatic hydrolysis and waste incineration using technical, economical, environmental and administration has identified the best way to utilizing waste from the factory for fish canning plant.The results of AHP showed that according to the experts, criteria and sub-criteria of environmental, economical, technical and administration, the best method for using fish waste canning was fish meal with a score of 0/459. The enzymes hydrolysis, aerobic compost and waste incinerators were rated at 0/256, 0/189 and 0/097 respectively. Ultimately, sensitivity analysis was carried out toward the general purpose. The overall inconsistency rate was also 0.07, which indicates the reliability of the evaluation results and the validity of the model.Regarding the studied conditions and sensitivity analysis, fishmeal was recognized as the best method for managing and using fish waste canning planet in the industrial city of Mirood.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
AHP, پسماند کنسرو ماهی, مدیریت پسماند
نویسندگان مقاله
مرضیه آقاسی |
فارغ التحصیل شیلات
ناصر مهردادی |
مدیرکل محیط زیست استان تهران
نشانی اینترنتی
https://japu.gau.ac.ir/article_5060_b7970151481a5cd38295d893c2a66127.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات