این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
تحقیقات آب و خاک ایران
، جلد ۵۳، شماره ۴، صفحات ۸۰۹-۸۲۰
عنوان فارسی
بررسی تأثیر زمان بر کاربرد بیوچار حاصل از کاه و کلش برنج بر برخی ویژگیهای فیزیکی خاک لوم رسی
چکیده فارسی مقاله
بیوچار یک ترکیب آلی غنی از کربن است که اخیراً، استفاده از آن بهعنوان اصلاحکننده خاک توصیه میشود. پژوهشهای اندکی در زمینه اثر مقدار بیوچار و اثر زمان بعد از افزودن بیوچار بر ویژگیهای فیزیکی خاک انجام شده است. این پژوهش در سال 1398در دانشگاه شهرکرد، با هدف بررسی اثرات درازمدت کاربرد مقادیر مختلف بیوچار حاصل از کاه و کلش برنج بر چگالی ظاهری خاک (bρ)، تخلخل کل خاک (n)، تخلخل تهویهای (AFP)، تخلخل مویین (CP)، میانگین وزنی قطر خاکدانههای خشک (MWDdry) و تر (MWDwet) خاک لوم رسی انجام شد. این آزمایش بهصورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی با فاکتور بیوچار در چهار سطح صفر (B0)، 5/0(B1)، 1 (B2)، 2 (B3) درصد وزنی و فاکتور زمان در چهار سطح 2 (T1)، 3 (T2)، 6 (T3) و 9 (T4) ماه پس از افزودن بیوچار به خاک در سه تکرار بهصورت آزمایش گلخانهای اجرا شد. نتایج نشان داد که دو ماه بعد از افزودن بیوچار کاه و کلش برنج، bρ 6٪ نسبت به شاهد کاهش یافت؛ درحالیکه در همان زمان میزان n، MWDdry و MWDwet به ترتیب 3٪، 11٪ و 13٪ نسبت به شاهد افزایش یافت. مقایسه میانگینها نشان داد که کمترین bρ در B1T2، بیشترین n، AFP و CP بهترتیب در B1T2، B0T1 و B1T3 و بیشترین MWDdry و MWDwet بهترتیب در B3T4 و B0T4 مشاهده شد. بهطورکلی، بیوچار کاه و کلش برنج ویژگیهای فیزیکی مورد بررسی خاک را بهبود بخشید. برای بروز اثر بیوچار بر بهبود ویژگیهای فیزیکی خاک، زمانهای متفاوتی موردنیاز است. بر اساس یافتههای این پژوهش، مقدار 1٪ بیوچار کاه و کلش برنج میتواند برای اصلاح پایدار ویژگیهای فیزیکی خاک لوم رسی استفاده شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
بیوچار،پایداری ساختمان خاک،تخلخل خاک،تخلخل مویین،چگالی ظاهری خاک،
عنوان انگلیسی
The effect of time on application of rice straw biochar on some physical properties of clay loam soil
چکیده انگلیسی مقاله
Biochar is a carbon-rich organic compound that has recently been recommended for use as a soil conditioner. Little research has been done on the effect of biochar amount and elapsed time after biochar addition on soil physical properties. This research performed at Shahrekord University, in 2018. The aim of this study was to evaluate the long-term effects of different amount of rice straw biochar on soil bulk density (ρb), total porosity (n), mean weight diameter of dry (MWDdry) and wet (MWDwet) aggregates, air filled porosity (AFP) and capillary porosity (CP) of clay loam soil. This experiment was performed as a factorial experiment based on completely randomized design with three replications in a greenhouse. Biochar have four levels of zero as control (B0), 0.5 (B1), 1 (B2) and 2 (B3) weight percentage and the time have four levels of 2 (T1), 3 (T2), 6 (T3) and 9 (T4) months after biochar adding to the soil. The results indicated that two months after adding rice straw to the soil, ρb decreased by 6% compared to the control. At the same time, ‘n’, ‘MWDdry’ and ‘MWDwet’ increased by 3, 11 and 13%, respectively, compared to the control. Means comparison showed that the lowest ρb was obtained in B1T2, the highest ‘n’, ‘AFP’ and ‘CP’ were obtained in B1T2, B0T1 and B1T3, respectively, and the highest ‘MWDdry’ and ‘MWDwet’ were obtained in B3T4 and B0T4 respectively. Different times are needed for the effect of biochar on soil physical properties improvement. Based on the findings of this study, 1% of rice straw biochar can be used to durabil improvement of the physical properties of clay loam soil.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
بیوچار,پایداری ساختمان خاک,تخلخل خاک,تخلخل مویین,چگالی ظاهری خاک
نویسندگان مقاله
فاطمه طادی بنی |
گروه علوم و مهندسی خاک- دانشکده کشاورزی- دانشگاه شهرکرد- شهرکرد- ایران.
احمد کریمی |
استادیار گروه علوم و مهندسی خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران.
حسن اصولی |
مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی، تبریز، ایران.
نشانی اینترنتی
https://ijswr.ut.ac.ir/article_89376_1a96a3d8391eb1cf9fa31d5c490c5814.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات