این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
تحقیقات آب و خاک ایران
، جلد ۵۲، شماره ۶، صفحات ۱۶۱۷-۱۶۲۷
عنوان فارسی
پیامد سیلاب و شرایط غرقابی بر ویژگیهای شیمیایی و وضعیت عناصر غذایی خاک (مطالعه موردی: کشت و صنعت حکیم فارابی)
چکیده فارسی مقاله
تغییر اقلیم و گرمایش جهانی سبب بهوجود آمدن حوادث غیرقابل پیشبینی مانند سیلاب و غرقاب شدن خاک میشود. آگاهی از تغییرات ویژگیهای خاک در شرایط غرقابی میتواند به انتخاب روشهای مناسب مدیریتی جهت کاهش پیامدهای منفی آن، کمک کند. هدف از این پژوهش بررسی تأثیر سیلاب و ایجاد شرایط غرقابی در خاک بر ویژگیهای شیمیایی و وضعیت عناصر غذایی خاک در مزرعه نیشکر واقع در شرکت کشت و صنعت حکیم فارابی بود. در این مطالعه تغییرات ویژگیهای شیمیایی خاک (pH، قابلیت هدایت الکتریکی و کربن آلی) و وضعیت عناصر غذایی شامل نیتروژن کل، غلظت قابل دسترس فسفر، پتاسیم، آهن، منگنز، روی و مس و نیز غلظت یونهای محلول سدیم، کلسیم، منیزیم و بیکربنات خاک، قبل و بعد از سیلاب بررسی شد. آنالیز آماری و مقایسه میانگین دادهها با استفاده از آزمون t انجام شد. نتایج نشان داد که سیلاب و شرایط غرقابی در دو عمق 30-0 و 60-30 سانتیمتری، سبب افزایش EC (بهترتیب 15/1 و 56/0 دسیزیمنس بر متر) و کربن آلی خاک (5/13 و 3/9 درصد)، غلظت سدیم (6/16 و 7/8 درصد)، کلسیم (1/22 و 8/14 درصد)، منیزیم (9/49 و 8/42 درصد) و بیکربنات محلول خاک (3/38 و 9/68 درصد) و غلظت قابل دسترس فسفر (5/39 و 6/34 درصد)، پتاسیم (9/15 و 4/17 درصد)، آهن (8/34 و 2/26 درصد)، منگنز (0/32 و 6/21 درصد)، روی (3/21 و 9/11 درصد) و مس (7/11 و 6/14 درصد) در خاک شد، در حالیکه سبب کاهش معنیدار pH خاک (بهترتیب60/0 و 53/0 واحد) شد. بهطور کلی نتایج این پژوهش نشان داد که سیلاب اگرچه سبب بهبود برخی ویژگیهای خاک میشود، با این حال افزایش شوری خاک از جمله پیامدهای منفی سیلاب میباشد که لازم است مورد توجه قرار گیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
تغییرات اقلیمی،شرایط غرقابی،فراهمی عناصر غذایی،قابلیت هدایت الکتریکی،یون های محلول،
عنوان انگلیسی
Influence of Flooding and Waterlogging Conditions on Soil Chemical Characteristics and Nutrient Status (Case Study: Hakim Farabi Agro-industry)
چکیده انگلیسی مقاله
Global warming and climate changes cause unpredictable events such as flooding or soil waterlogging. Understanding of the changes in soil characteristics under waterlogging conditions could help to develop strategies against its negative effects. The objective of this study was to evaluate the effect of flooding and soil waterlogging conditions on chemical characteristics and nutrient status of the soil in sugarcane field located in the Hakim Farabi agro-industry company. In this study, the changes in soil chemical characteristics (pH, EC and organic carbon) and soil nutrient status including total nitrogen (N), available phosphorous (P), potassium (K), iron (Fe), manganese (Mn), zinc (Zn) and copper, as well as soluble ions such as sodium (Na+), calcium (Ca2+), magnesium (Mg2+) and bicarbonate (HCO3-) in the soil were investigated before and after flooding. Statistical analysis and means comparison of data were done by the t test. The results indicated that flooding and waterlogging conditions led to increase in soil EC (1.15 and 0.56 dS m-1, respectively), SOC (13.5 and 9.3%), soluble concentration of Na+ (16.6 and 8.7%), Ca2+ (22.1 and 14.8%), Mg2+ (49.9 and 42.8%), HCO3- (38.3 and 68.9%) and available concentration of P (39.5 and 34.6%), K (15.9 and 17.4%), Fe (34.8 and 26.2%), Mn (32.0 and 21.6%), Zn (21.3 and 11.9%), and Cu (11.7 and 14.6%), in the soil. While they caused to decrease in soil pH (0.60 and 0.53 unit). Generally, the results of this study revealed that although flooding caused to improve some soil characteristics, it increased soil salinity as one of the negative impacts of flooding which need to be considered.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
تغییرات اقلیمی,شرایط غرقابی,فراهمی عناصر غذایی,قابلیت هدایت الکتریکی,یون های محلول
نویسندگان مقاله
نعمت الله زکوی |
گروه تحقیقات به زراعی، موسسه تحقیقات و آموزش نیشکر و صنایع جانبی خوزستان، اهواز، ایران
اکبر کریمی |
گروه تحقیقات بهزراعی، مؤسسه تحقیقات و آموزش توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان، اهواز، ایران
علی شینی دشتگل |
گروه تحقیقات بهزراعی، مؤسسه تحقیقات و آموزش توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان، اهواز، ایران
نشانی اینترنتی
https://ijswr.ut.ac.ir/article_83092_1c0a6ee5bf0dc344936c2d0ebf14d4e1.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات