این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
تحقیقات آب و خاک ایران
، جلد ۵۲، شماره ۳، صفحات ۸۲۵-۸۳۸
عنوان فارسی
تأثیر بیوچار تفاله پسته بر جذب سطحی فلوراید در محلول آبی
چکیده فارسی مقاله
ﻓﻠﻮرایﺪ و ﺗﺮﮐﯿﺒﺎت آن ﺑﻪ ﺷﮑﻞ ﮔﺴﺘﺮدهای در ﺻﻨﺎیﻊ ﻣﻮرد اﺳﺘﻔﺎده ﻗﺮار ﻣﯽﮔﯿﺮد ﮐﻪ از ﻃﺮیﻖ ﭘﺴـﺎب ﺑـﻪ ﻣﺤﯿﻂ زیﺴﺖ ﻣﻨﺘﺸﺮ ﻣﯽﺷﻮد. یکی از روشهای حذف فلوراید، جذب سطحی با استفاده از جاذبهای ارزان قیمت است. ﻫﺪف از ایﻦ ﺗﺤﻘﯿﻖ ﺑﺮرﺳﯽ ﮐﺎرایﯽ اﺳﺘﻔﺎده از بیوچار تفاله پسته در ﺣـﺬف ﻓﻠﻮرایـﺪ از ﻣﺤﯿﻂﻫﺎی آﺑﯽ ﻣﯽﺑﺎﺷﺪ. در این پژوهش بیوچار تفاله پسته از طریق گرماکافت در دمای ˚C600 به مدت 3 ساعت با نرخ افزایش دمای 25 درجه سانتیگراد بر دقیقه تهیه شد. به منظور تعیین هم دماهای جذب سطحی،20 میلیلیتر محلول فلوراید با غلظتهای مختلف (صفر،3، 6 و 9 میلیگرم بر لیتر) از نمک NaF به 5/0 گرم بیوچار اضافه شد و سپس نمونهها به مدت 24 ساعت تکان داده شدند و در نهایت مدلهای همدمای لانگمیر، فروندلیچ و تمکین بر دادهای جذب برازش داده شدند. به منظور بررسی اثر زمان بر جذب سطحی فلوراید،20 میلیلیتر محلول فلوراید با غلظتهای اولیه 3، 6 و 9 میلیگرم بر لیتر به 5/0 گرم از بیوچار اضافه شد و نمونهها در فاصله زمانی (15، 30، 45، 60، 90،75، 105، 120، 135، 165، 180، 195، 210 ،225 و 240 دقیقه) تکان داده شدند. سپس غلظت فلوراید اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که با افزایش زمان تماس درصد جذب فلوراید به وسیله بیوچار افزایش یافته است و پس از گذشت 240 دقیقه برای غلظتهای 3، 6 و 9 میلیگرم بر لیتر به ترتیب 89/70، 05/63 و 66/54 درصد بدست آمد. مدلهای شبه مرتبه اول و شبه مرتبه دوم نسبت به سایر مدلها، بعنوان بهترین رابطه سینتیک جذب سطحی فلوراید معرفی شدند. نتایج برازش دادههای به دست آمده با مدلهای هم دمای جذب سطحی لانگمیر، فروندلیچ و تمکین نشان داد که مدل لانگمویر توصیف بهتری از فرآیند جذب فلوراید بوسیله بیوچار ارائه مینماید. حداکثر جذب فلوراید ) mg kg-1 (306 توسط بیوچار از مدل لانگمویر بدست آمد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
بیوچار،جذب سطحی،سینتیک،فلوراید،همدما،
عنوان انگلیسی
The Effect of Pistachio Pulp Biochar on the Adsorption of Fluoride in Aqueous Solution
چکیده انگلیسی مقاله
Fluoride is widely used in industries and release to the environment via their effluents. One method of fluoride removal is adsorption using inexpensive adsorbents. The purpose of this sturdy was to compare the efficiency of pistachio pulp biochar in fluoride removal from water.In this study, pistachio pulp biochar was produced through pyrolysis at 600 °C for 3 hours with a heating rate of 25 °C min-1. To determine the adsorption isotherms, 20 mL of fluoride solution with different concentrations (zero, 3, 6 and 9 mg L-1) of NaF salt was added to 0.5 g biochar and then the samples were shaken for 24 hours and finally the adsorption data were fitted to Langmuir, Freundlich and Temkin isotherm models. In order to investigate the effect of time on fluoride adsorption, 20 ml of fluoride solution with initial concentrations of 3, 6 and 9 mg L-1 was added to 0.5 g biochar and samples were shaken for different times (15, 30 , 45, 60, 90,75, 105, 120, 135, 165, 180, 195, 210, 225 and 240 minutes). Then, the concentration of Fluoride was measured. The results showed with increasing the retention time, the percentage of fluoride adsorption by biochar increased and after 240 minutes for concentrations of 3, 6 and 9 mg L-1 were obtained 70.89, 63.05 and 54.66, respectively. The pseudo-first-order and pseudo-second-order models were introduced as the best kinetic models of fluoride adsorption compared to other models. The results of fitting data to the Langmuir, Freundlich and Temkin isotherm models showed that Langmuir model provides a better description of the fluoride adsorption process by biochar. The maximum fluoride adsorption (306 mg kg-1) was obtained by biochar from the Langmuir model.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
بیوچار,جذب سطحی,سینتیک,فلوراید,همدما
نویسندگان مقاله
ابوالفضل خادمی جلگه نژاد |
گروه علوم خاک دانشگاه شهید باهنر کرمان ایران
مجید فکری |
گروه علوم خاک، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران
مجید محمودآبادی |
گروه علوم و مهندسی خاک، دانشگاه شهید باهنر کرمان
نشانی اینترنتی
https://ijswr.ut.ac.ir/article_81326_7bc337eacaef31da11cba99c651c7167.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات