این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
تحقیقات آب و خاک ایران
، جلد ۵۱، شماره ۱۲، صفحات ۳۲۰۷-۳۲۱۹
عنوان فارسی
تاثیر بقایای گیاهی در تناوب گندم-ذرت بر میزان کربن آلی و حاصلخیزی خاک
چکیده فارسی مقاله
افزودن بقایای گیاهی یک راهبرد مدیریتی موثر برای افزودن عناصر غذایی و بهبود کارایی استفاده از آن، فراهم کردن شرایط بهتر رشد ریشه و تولید پایدار محصول میباشد. به منظور بررسی تأثیر نگهداشت مقادیر مختلف بقایای گیاهی بر میزان کربن آلی و وضعیت تغذیهای خاک در دو عمق 10-0 و 20-10 سانتیمتر در تناوب گندم-ذرت تحت سامانه خاکورزی مرسوم، آزمایشی مزرعهای به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار در مزرعه آموزشی و پژوهشی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در دو فصل زراعی اجرا گردید. تیمارهای آزمایشی شامل نگهداری پنج سطح مختلف بقایای گیاهی (100، 75، 50، 25 و 0 درصد) بود که طی دو مرحله در تناوب کشت گندم-ذرت اعمال گردید. یافتههای این پژوهش حاکی از تأثیر بارز مقدار نگهداشت بقایا بر خصوصیات اندازهگیری شده بود. در میان تیمارهای نگهداشت بقایا، تیمار 100 درصد بقایا بیشترین میزان افزایش کربن آلی (4/38 درصد)، فسفر (34 درصد) و پتاسیم قابل جذب (6/47 درصد) و همچنین عناصر کم مصرف آهن (27 درصد)، منگنز (3/30 درصد)، مس (5/39 درصد)، و روی قابل جذب (62 درصد) را نسبت به تیمار حذف بقایا نشان داد. تیمار 25 درصد نگهداشت بقایا نیز کمترین مقدار را برای خصوصیات مطالعه شده نسبت به دیگر تیمارهای با مقادیر بیشتر نگهداشت بقایا نشان داد. اثر عمق نیز تنها در مورد آهن، روی و فسفر قابل جذب تأثیر معنیدار داشت و مقدار این شاخصها در عمق 10-0 سانتیمتر نسبت به عمق 20-10 سانتیمتر بیشتر بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
بقایای آلی،تناوب زراعی،خاکورزی مرسوم،عناصر غذایی،
عنوان انگلیسی
The Effect of Crop Residue on Organic Carbon and Fertility of the Soil in Wheat-Corn Rotation
چکیده انگلیسی مقاله
Addition of plant residues is an effective strategy for increasing soil nutrients, improving their use efficiency, providing better conditions for root growth and sustainable crop production. A field experiment was conducted to assess the effects of incorporation of varying rates of crop residue on the soil organic carbon and nutrients status at 0-10, and 10-20 cm soil depth, in a wheat-corn rotation under conventional tillage system. The field experiment was performed as a factorial and in the form of completely randomized block design with four replications in the farm of agricultural and natural resources college of University of Tehran for two growing years. The treatments included incorporation of five levels of crop residues (100, 75, 50, 25 and 0%) which were added to the soil in two steps, following wheat and corn rotation. The results of this study indicated a significant effect of crop residues on the measured properties. Among the crop residues treatments, the 100% level showed the greatest increase of organic carbon (38.4%), available phosphorus (34%) and potassium (47.6%), as well as iron (27%), manganese (30.3%), copper (39.5%) and zinc (62%), as compared to 0% residue treatment. The 25% residue treatment showed the lowest value for the studied properties, compared to other residues treatments. Available phosphorus, iron and zinc were significantly affected by depth and their values decreased with increasing depth from 0-10 to 10-20 cm.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
بقایای آلی,تناوب زراعی,خاکورزی مرسوم,عناصر غذایی
نویسندگان مقاله
مراد میرزایی |
گروه علوم و مهندسی خاک، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران.
منوچهر گرجی اناری |
گروه علوم و مهندسی خاک، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران.
احسان رضوی طوسی |
گروه علوم میکروبی، خاک و گیاه، دانشگاه ایالتی میشیگان، میشیگان، ایالات متحده آمریکا.
حسین اسدی |
گروه علوم و مهندسی خاک، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
ابراهیم مقیسه |
پژوهشکده کشاورزی هستهای، پژوهشگاه علوم و فنون هستهای، کرج، ایران
سید مرتضی ضمیر |
دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
نشانی اینترنتی
https://ijswr.ut.ac.ir/article_78436_332b2d35568cce1ef17c1bf8e3fd6972.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات