این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
تحقیقات آب و خاک ایران
، جلد ۵۱، شماره ۹، صفحات ۲۴۰۵-۲۴۱۵
عنوان فارسی
مقایسه تأثیر دماهای گرماکافت و مواد فعالساز بر ویژگی بیوچارهای اصلاح شده
چکیده فارسی مقاله
پسماندهای کشاورزی بهدلیل در دسترس بودن و ارزان بودن، پیشساز مناسبی برای تولید کربن فعال هستند. بهمنظور بررسی تأثیر نوع ماده فعالساز، دمای فعالسازی و نوع بیوچار بر خصوصیات بیوچارهای اصلاحی، آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی و با سه تکرار انجام شد. فاکتورهای آزمایش شامل چهار نوع ماده فعالسازی (CaCl2، ZnCl2 و H3PO4 20% و H3PO4 50%) و سه نوع بیوچار تولید شده از ضایعات آلی (کاه و کلش گندم، پوست سخت بادام و گردو) و دو دمای فعالسازی (300 و 500 درجه سلسیوس) بودند. همچنین تیمار شاهد شامل بیوچارهای بدون تلقیح با ماده فعالسازی و حرارت دیده در دمای 300 و 500 درجه سلسیوس بود. نتایج نشان دادند که بیشترین میزان CEC مربوط به بیوچارهای اصلاح شده با H3PO4 20% و H3PO4 50% در هر دو دمای فعالسازی 300 و 500 درجه سلسیوس بود. حداکثر میزان pH و EC مربوط به بیوچارهای اصلاح شده با CaCl2 در هر دو دمای فعالسازی 300 و 500 درجه سلسیوس بود. بیشترین میزان عملکرد از بیوچارهای اصلاح شده در دمای فعالسازی 300 درجه سلسیوس بهدست آمد. بیشترین میزان کربن آلی (OC) و نیتروژن از بیوچارهای اصلاح شده در دمای فعالسازی 300 درجه سلسیوس بهترتیب با مواد فعالساز H3PO4 (20 و %50) و ZnCl2 حاصل شدند. حداکثر میزان C/N مربوط به بیوچارهای اصلاح شده با H3PO4 20% و H3PO4 50% در دمای فعالسازی 300 درجه سلسیوس بود. با توجه به نتایج، بهترین تیمار برای تولید بیوچارهای اصلاح شده بهمنظور ذخیره کربن در خاک و جذب آلایندهها از خاک، ماده فعالساز H3PO4 (20 و %50) و دمای فعالسازی ˚C300 است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
بیوچار،پوست بادام،پوست گردو،فعالساز،بیوچار اصلاح شده،
عنوان انگلیسی
Comparison of the Effect of Pyrolysis Temperatures and Activating Materials on Properties of Modified Biochar
چکیده انگلیسی مقاله
Agricultural wastes are appropriate precursors for producing modified biochar due to their availability and cheapness. To investigate the effect of activating material type, activation temperature and biochar type on the properties of modified biochar, a factorial experiment was conducted in a completely randomized design with three replications. Experimental factors included four types of activating agents (CaCl2, ZnCl2, H3PO4 20%, and H3PO4 50%), three types of biochar produced from organic wastes (wheat straw, almond, and walnut hull) and two activation temperatures (300 and 500°C). Also, the control treatment included non-treated biochar with activating material and heated at 300°C and 500°C. The results showed that the highest CEC content was related to modified biochar by H3PO4 20% and 50% as an activating material at both 300 and 500°C activation temperatures. The maximum pH and EC values were related to the modified biochar by CaCl2 at both activation temperatures of 300 and 500°C. The highest yield was obtained for modified biochar produced at an activation temperature of 300°C. The highest amount of organic carbon (OC) and nitrogen were obtained from the modified biochar produced at activation temperature of 300°C from H3PO4 (20% and 50%) and ZnCl2 as an activating material, respectively. The maximum C/N content was related to the modified biochar activated with H3PO4 20% and 50% at activation temperature of 300°C. According to the results, the best treatment for producing modified biochar in order to store carbon in the soil and to adsorb pollutants from the soil is the H3PO4 (20% and 50%) as an activating material and 300°C as an activation temperature.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
بیوچار,پوست بادام,پوست گردو,فعالساز,بیوچار اصلاح شده
نویسندگان مقاله
محمد ماله میر چگینی |
گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران.
احمد گلچین |
گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران.
نادر خادم مقدم ایگده لو |
گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران.
کامران مروج |
گروه علوم خاک دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران.
نشانی اینترنتی
https://ijswr.ut.ac.ir/article_77139_17f1f18e96fdd1648406cf0d356de722.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات