این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
، جلد ۷۱، شماره ۶، صفحات ۳۶۳-۳۷۲
عنوان فارسی
بررسی اثرات اسید دوکوزاهگزانوییک بر ریشهکنی عفونت هلیکوباکترپیلوری، برخی فاکتورهای التهابی و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی سرم
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: با توجه به شیوع بالای عفونت هلیکوباکترپیلوری و عوارض ناشی از مزمن شدن آن، همچنین فعالیت ضدباکتریایی علیه هلیکوباکترپیلوری و خواص ضدالتهابی اسیدهای چرب امگا-3، مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر مکمل یاری با اسید دوکوزاهگزانوییک (DHA) Docosahexaenoic Acid بر ریشهکنی عفونت هلیکوباکترپیلوری و سطح برخی نشانگرهای التهابی و ظرفیت تام آنتیاکسیدانی سرم انجام گرفت. روش بررسی: در یک کارآزمایی بالینیِ دوسوکور تصادفیِ کنترل شده، 66 بیمار آلوده به هلیکوباکترپیلوری (33 مورد و 33 شاهد)، در کنار درمان چهار دارویی عفونت، بهطور تصادفی روزانه دو گرم مکمل morDHA یا روغن MCT به عنوان دارونما، به مدت 12 هفته دریافت کردند. دریافت غذایی افراد توسط یادآمد 24 ساعته خوراک جمعآوری و با نرمافزار Nutritionist IV آنالیز شد. نمونهگیری از خون ناشتا، اندازهگیری وزن، قد، نمایه توده بدنی (BMI) و سطح فعالیت بدنی در ابتدا و انتهای مطالعه انجام گرفت. یافتهها: میزان ریشهکنی عفونت، سطح اینترلوکین-6 (IL-6)، پروتیین واکنشگر C با حساسیت بالا (hs-CRP) و ظرفیت تام آنتیاکسیدانی (TAC) در انتهای مطالعه، بین دو گروه، تفاوت معنیدار نداشت، در حالی که سطح اینترلوکین-8 (IL-8) بین دو گروه متفاوت بود (008/0P=). اختلاف غلظت بین ابتدا و انتهای مطالعه نیز در هیچ یک از فاکتورها بین دو گروه معنیدار نبود. نتیجهگیری: دریافت مکمل morDHA در بیماران آلوده به هلیکوباکترپیلوری، بر ریشهکنی عفونت، سطح سرمی فاکتورهای IL-6، hs-CRP و TAC اثر معنیدار نداشت، در حالی که بر سطح IL-8 مؤثر بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The effects of Docosahexaenoic Acid (DHA) on Helicobacter pylori eradication, some serum inflammatory factors and total antioxidant capacity
چکیده انگلیسی مقاله
Background: As regard to high prevalence of Helicobacter pylori infection and complications of it's persistence, as well as anti-bacterial activity against of Helicobacter pylori and anti-inflammatory properties of omega-3 fatty acids, this study was conducted to evaluate the effects of supplementation with Docosahexaenoic Acid (DHA) on the eradication of Helicobacter pylori infection, some serum inflammatory markers and total antioxidant capacity. Methods: In a double-blind, placebo-controlled clinical trial, 66 H. pylori positive patients (33 in the intervention group and 33 in the control group), along with tetra-drugs H. pylori eradication regimen, randomly received daily two grams morDHA supplement or Medium Chain Triglyceride (MCT) oil as placebo for 12 weeks. Dietary intake data was collected by 24 hour food recall and analyzed by Nutritionist IV software. Sampling from fasting blood and measuring weight, height, body mass index (BMI) and level of physical activity were done at the first and the end of the study. As well as, eradication test of the infection was performed for all patients at the end of the intervention. Results: Eradication rate of the infection, the level of interleukin-6 (IL-6), high sensitivity C-reactive protein (hs-CRP) and total antioxidant capacity (TAC) didn't have significant difference between two groups at the end of the study (P>0.05), while the level of interleukin-8 (IL-8) was different between two groups (P=0.008). Difference of the concentration between the beginning and the end of the study was not significant in any factors between two groups (P>0.05). Conclusion: Intake of morDHA supplement didn't have significant effect on the eradication of H. pylori, serum levels of IL-6, hs-CRP and TAC, while it was effective on the level of IL-8.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
شهرام آگاه | shahram agah
مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
فرزاد شیدفر | farzad shidfar
دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
نفیسه خاندوزی | nafiseh khandouzi
دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
آغا فاطمه حسینی | agha fatemeh hosseini
گروه اطلا ع رسانی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://tumj.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-5033&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات