این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات حمایت و حفاظت جنگلها و مراتع ایران، جلد ۱۹، شماره ۲، صفحات ۲۶۶-۲۷۸

عنوان فارسی ترکیب جمعیتی باکتری های اندوفیت بقولات وحشی به عنوان عوامل بالقوه کنترل زیستی بیماری‌های بقولات زراعی ‌ (مطالعه موردی: جنگل زاگرس کرمانشاه)
چکیده فارسی مقاله اکوسیستم‌های جنگلی مخازن اصلی تنوع زیستی جهانی هستند. میکروارگانیسم‌ها نقش اساسی در چرخه‌های بیوشیمیایی این اکوسیستم‌ها دارند و برای محافظت از گیاهان و تحریک رشد آن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند از اینرو، شناخت آن ها حائز اهمیت است. بدلیل محدودیت‌های ناشی از اعمال روش‌های پیشین در جداسازی و شناسایی اندوفیت، پتانسیل و عملکرد آنها بدرستی شناخته نشده است. در این پژوهش، از روش غیر وابسته به کشت برای بررسی جامعه باکتریایی اندوفیتی برخی بقولات وحشی استفاده شده است.از جنگل‌های زاگرس کرمانشاه از گیاهان Astragalus ovinus و Vicia lutea نمونه‌برداری شد. پس از استخراج DNA تام از ریشه و برگ‌های گیاهان با کیت استخراج و تکثیر بخشی از ژن 16S rDNA باکتریایی، توالی‌یابی به کمک توالی‌یابی نسل جدید (NGS) و با استفاده از پلتفرم Illumina MiSeq انجام گردید. آنالیز توالی‌ها نشان داد فراوانی نسبی، اندوفیت‌های جداسازی شده متعلق به هفت راسته Rhizobiales، Xanthomonadales، Sphingomonadales، Pseudomonadales، Chitinophagales، Enterobacteriales و Betaproteobacteriales بودند که در مورد اخیر، این راسته به سه رده Gammaproteobacteria، Alphaproteobacteria و Bacteroidia و دو شاخه Proteobacteria و Bacteroidetes تعلق داشت. نتایج نشان داد باکتری‌های شاخه Proteobacteria، اندوفیت‌های باکتریایی غالب بوده و بیش از 99 % کل جمعیت اندوفیت در گونه V. lutea و 68 %در گونه A. ovinus را به خود اختصاص دادند. باکتری‌های مذکور با بیشترین %واحدهای تاکسونومیکی ((OTUs، دارای بیشترین پتانسیل استفاده در کنترل بیولوژیک بیماری‌های بقولات زراعی هستند. این مطالعه برای اولین بار، تصویر روشنی از جمعیت، چیرگی و تنوع اندوفیت‌های باکتریایی گیاهان بقولات وحشی در جنگل‌های زاگرس را با استفاده از آنالیز متاژنومی ارائه می دهد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله توالی‌یابی نسل دوم، جوامع میکروبی، اندوفیت‌های گیاهی، کنترل بیولوژیک،

عنوان انگلیسی Composition of endophytic bacterial communities of wild legumes as potential biological control agents of crop legumes diseases (Case study: Kermanshah Zagros forest)
چکیده انگلیسی مقاله Forest ecosystems are the main reservoirs of global biodiversity. Microorganisms play a key role in the biochemical cycles of these ecosystems and are used to protect plants and stimulate their growth. Due to the limitations in the application of classic methods in the isolation and identification of endophytic microorganisms, their potentials and functions have yet to be properly understood. In this study, a culture-independent method was used to study the endophytic bacterial communities of some wild legumes. To this end, the Zagros forests of Kermanshah were surveyed and two varieties of Astragalus ovinus and Vicia lutea were sampled. Total DNAs from different parts of the plant samples were extracted and the bacterial 16S rDNA genes were subsequently amplified. Sequencing analysis using the Illumina MiSeq platform showed the most abundant endophytic bacteria belonged to seven orders of Rhizobiales, Xanthomonadales, Sphingomonadales, Pseudomonadales, Chitinophagales, Enterobacteriales, Betaproteobacteriales. The latter were comprised to three classes of Gammaproteobacteria, Alphaproteobacteria and Bacteroidia, and two phyla of Proteobacteria and Bacteroidetes. Our findings showed that members of Proteobacteria were the dominant bacterial endophytes and accounted for more than 99% and 68% of the total population of endophytic bacteria in V. lutea and A. ovinus, respectively. These bacteria, with the highest percentage of taxonomic units (OTUs), have the highest potential to use as biological control agents of crop legumes diseases. This study provides a clear picture of the population, dominance and diversity of bacterial endophytes of wild legumes in the Zagros forests using metagenomic analysis.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله توالی‌یابی نسل دوم, جوامع میکروبی, اندوفیت‌های گیاهی, کنترل بیولوژیک

نویسندگان مقاله شریعه رستمی |
دانش‌آموخته مقطع دکتری، دانشکده علوم کشاورزی و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

نادر حسن زاده |
دانشیار، دانشکده علوم کشاورزی و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

سعیده رجائی |
استادیار، پژوهشکده زیست‌فناوری صنعت و محیط‌زیست، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست‌فناوری، تهران، ایران

علیرضا گل‌نراقی |
محقق گروه تنوع زیستی، مؤسسه بوم زیستا، ونکوور، کانادا

رضا عزیزی‌نژاد |
استادیار، گروه بیوتکنولوژی و به‌نژادی، دانشکده علوم کشاورزی و صنایع غذیی، واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران


نشانی اینترنتی https://ijfrpr.areeo.ac.ir/article_126059_b241efac58ad5267c2f16d9d63e5230f.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات