این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
تحقیقات دامپزشکی
، جلد ۷۶، شماره ۴، صفحات ۳۹۸-۴۰۷
عنوان فارسی
بررسی تأثیر جیرههای غنی از اسیدهای چرب امگا-۳ بر عملکرد، فراسنجههای خونی و پروفایل اسیدهای چرب زرده تخممرغ در مرغهای تخمگذار تحت تنش فیزیولوژیک
چکیده فارسی مقاله
زمینۀ مطالعه: اسیدهای چرب امگا-3 به واسطه کاهش فعالیت تحریکی نورونهای گلوتاماترژیک میتوانند در کاهش اثرات زیانبار تنش فیزیولوژیک مفید باشند.هدف: بررسی اثرات اسیدهای چرب امگا-3 بر عملکرد فراسنجههای خونی و پروفایل اسیدهای چرب در زرده تخممرغهای تخمگذار تحت تنش بود.روشکار: مطالعه حاضر با استفاده از 96 قطعه مرغ تخمگذار لوهمن سفید (LSL-Lite) در یک مطالعه فاکتوریل 2×3 با دو فاکتور تنش (بدون دگزامتازون و سطح 5/1 میلیگرم دگزامتازون در کیلوگرم جیره) و اسیدهای چرب امگا-3 (سطوح صفر، 24/0 و 48/0 درصد جیره) در قالب طرح کاملاً تصادفی و به مدت 70 روز، از سن 35 تا 44 هفتگی انجام شد. از قرصهای دگزامتازون به مقدار 5/1 میلیگرم درکیلوگرم جیره برای القای تنش فیزیولوژیکی به مدت 1 هفته در سن 41 هفتگی استفاده شد.نتایج: تنش فیزیولوژیک موجب کاهش مصرف خوراک، درصد تولید و توده تخممرغ در مرغهای تخمگذار شد (05/0P<). مکمل اسیدهای چرب امگا-3 تأثیری بر صفات مذکور نداشت. گروههای دریافت کننده غلظت 48/0 درصد اسیدهای چرب امگا-3 دارای کمترین نسبت هتروفیل به لنفوسیت بودند (05/0P<) و از این نظر تفاوتی بین گروههای تحت تنش و بدون تنش نبود. نسبت اسیدهای چرب امگا-6 به امگا-3 در پرندگانی که قبلاً تحت تأثیر تنش قرار گرفته بودند، بیشتر بود (05/0P<). تغذیه مکمل اسیدهای چرب امگا-3 موجب افزایش نسبت اسیدهای چرب امگا-3 در زرده تخممرغ و کاهش نسبت اسیدهای چرب امگا-6 به امگا-3 در مرغهای تخمگذار شد (05/0P<).نتیجهگیری نهایی: بر اساس نتایج حاصل از مطالعه حاضر، تنش فیزیولوژیک اثرات منفی بر صفات عملکردی داشت و استفاده از اسیدهای چرب امگا-3 در مرغهای تخمگذار تحت تنش تأثیری بر صفات عملکردی نداشت. تنش فیزیولوژیک موجب تغییر پروفایل اسیدهای چرب و افزایش نسبت اسیدهای چرب امگا-6 به امگا-3 در زرده تخممرغ شد. استفاده از اسیدهای چرب امگا-3 موجب کاهش اثرات منفی تنش و بهبود پروفایل اسیدهای چرب در زرده تخممرغ شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسیدهای چرب،توده تخممرغ،تنش فیزیولوژیک،مصرف خوراک،فراسنجههای خونی،
عنوان انگلیسی
A Study on the Effect of Diets Rich in Omega-3 Fatty Acids on Performance, Blood Parameters and Profile of Egg Yolk Fatty Acids in Laying Hens Under Physiological Stress
چکیده انگلیسی مقاله
BACKGROUND: Omega-3 fatty acids can be conducive toreducing the harmful effects of physiological stress through reducing the stimulatory activity of glutamatergic neurons.OBJECTIVES: The aim of this study was to investigate the effects of omega-3 fatty acids on performance, blood parameters, and the profile of fatty acids in the egg yolks of laying hen under stress.METHODS: This study was performed using 96 LSL-Lite laying hens in a 2 × 3 factorial experiment with 2 factors, namely stress (no dexamethasone and 1.5 mg/kg of diet dexamethasone) and omega-3 fatty acids (the levels of 0, 0.24 and 0.48 % of diet), in a completely randomized design for 70 days from 35 to 44 weeks of age.RESULTS: Physiological stress reduced the feed intake, the percentage of egg production, and egg mass in laying hens (P< 0.05). Omega-3 fatty acid supplements had no effects on these traits. The groups receiving 0.48 % of omega-3 fatty acids had the lowest heterophil:lymphocytes (P< 0.05), and there was no difference between stressed and non-stressed groups. The ratio of omega-6 to omega-3 fatty acids was higher in birds previously affected by stress (P< 0.05). Feeding with omega-3 fatty acids in birds increased omega-3 fatty acids in egg yolk and reduced the ratio of omega-6 fatty acids to omega-3 in laying hens (P< 0.05).CONCLUSIONS: Based on the results of this experiment, physiological stress had a negative effect on performance traits, and the use of omega-3 fatty acids in laying hens under stress had no effect on performance traits. Physiological stress altered the profile of fatty acids and increased the proportion of omega-6 to omega-3 fatty acids in egg yolk. The use of omega-3 fatty acids reduced the negative effects of stress and improved the profile of fatty acids in egg yolk.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
اسیدهای چرب,توده تخممرغ,تنش فیزیولوژیک,مصرف خوراک,فراسنجههای خونی
نویسندگان مقاله
عاطفه برنجیان |
گروه علوم دام و طیور، دانشکدگان ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران، ایران
سید داود شریفی |
گروه علوم دام و طیور، دانشکدگان ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران، ایران
عبدالله محمدی سنگ چشمه |
گروه علوم دام و طیور، دانشکدگان ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران، ایران
محمدرضا بختیاری زاده |
گروه علوم دام و طیور، دانشکدگان ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
https://jvr.ut.ac.ir/article_86080_7a1aa1b1967290957229c850333df583.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات