این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات دامپزشکی، جلد ۷۶، شماره ۲، صفحات ۱۷۹-۱۹۱

عنوان فارسی بررسی اثرات ضد‌میکروبی اسانس‌های گیاهی دارچین، زنیان، آویشن باغی و فرمالدهید بر باکتری سالمونلا انتریتیدیس
چکیده فارسی مقاله زمینۀ مطالعه: امروزه یافتن بی‌خطرترین نگهدارنده برای حفظ خوراک طیور از آلودگی به سالمونلا حائز اهمیت بهداشتی و اقتصادی فراوانی است. سالمونلا انتریکا تحت گونه انتریکا سرووار انتریتیدیس عامل بیماری مشترک سالمونلوز در طیور می‌باشد که از طریق خوراک به پرنده منتقل می‌شود.هدف: این مطالعه بررسی اثر ضد میکروبی اسانس دارچین، زنیان و آویشن باغی علیه باکتری سالمونلا انتریتیدیس و مقایسه آن با فرمالدهید بود.روش‎کار: در مطالعه حاضر حداقل غلظت مهار کننده رشد (MIC) Minimum inhibition concentrationو حداقل غلظت کشنده باکتری (MBC) Minimum bactericidal concentration اسانس‌های دارچین، زنیان و آویشن باغی بر باکتری سالمونلا آنتریتیدیس و نیز تأثیر غلظت‌های مختلف اسانس‌ها بر منحنی رشد باکتری مورد ارزیابی قرار گرفت.نتایج: در مطالعه حاضر، MIC اسانس‌های زنیان، آویشن، دارچین و فرمالدهید برای باکتری سالمونلا انتریتیدیس، به ترتیب 500، 700، 500 و 70 میکرولیتر در لیتر و MBC آن‌ها برابر 700، 900، 1000 و 200 میکرولیتر در لیتر بدست آمد. بررسی منحنی‌های رشد نیز نشان داد که همه تیمارها فاز تأخیری رشد را افزایش دادند. روند افزایشی تعداد باکتری نیز در غلظت‌های مختلف زنیان کندتر از گروه کنترل بود. اما این اختلاف در سایر تیمارها فقط در غلظت‌های 1 و 2 MIC مشاهده شد (05/0>p ).نتیجه­گیری نهایی: نتایج نشان دادند که اسانس‌های زنیان با غلظت کمتر و آویشن باغی و دارچین با غلظت‌های بیشتر می‌توانند به عنوان جایگزین بخشی از فرمالین و یا تکمیل‌کننده اثر آن در ضدعفونی خوراک استفاده شوند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسانس گیاهی،سالمونلا انتریتیدیس،MIC،MBC،اثر ضد‌میکروبی،

عنوان انگلیسی Antimicrobial Activity of Trachyspermum Copticum, Thymus Vulgaris, and Cinnamomum Zeylanicum against Salmonella Enteritidis
چکیده انگلیسی مقاله BACKGROUND: It is fundamental to find the safest food preservatives in order to acheive the maximum health and economic benefits. Salmonella enteritidis is the cause of Salmonellosis, one of the most important foodborn zoonoses in poultry. OBJECTIVES: The present study was conducted to comparatively evaluate the antimicrobial effects of Trachyspermum copticum, Thymus vulgaris, and Cinnamomum zeylanicum essential oils and Formaldehyde against Salmonella Enteritidis. METHODS: In this study minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC) of Cinnamomum zeylanicum, Trachyspermum copticum, and Thymus vulgaris essential oils against Salmonella enteritidis were determined using broth macro-dilution. The effects of essential oils on growth curve of Salmonella Enteritidis were also evaluated. RESULTS: In this study, MIC for the minimum inhibitory concentration level of Trachyspermum copticum, Thymus vulgaris, Cinnamomum zeylanicum and formaldehyde for Salmonella Enteritidis was determined as 500, 700, 500, and 70 ppm while MBC was calculated as 700, 900, 1000, and 200ppm, respectively. This study revealed that all the treatments increased lag phase. Bacterial growth speed was slower for Trachyspermum copticum of all the concentrations, yet a significant difference was observed only in 1 and 2 MIC of other treatments (p < /em>< 0.05). CONCLUSIONS: In conclusion, Trachyspermum copticum (with less concentration), Thymus vulgaris, and Cinnamomum zeylanicum (with higher concentration) could be employed as a substitution of a proporation of formaldehyde to prevent bacterial development in food.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله اسانس گیاهی,سالمونلا انتریتیدیس,MIC,MBC,اثر ضد‌میکروبی

نویسندگان مقاله آرش یارمحمدی |
گروه بهداشت و تغذیه دام و طیور، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

محسن فرخوی |
گروه بهداشت و تغذیه دام و طیور، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

علی میثاقی |
گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

سید محمد کیائی |
گروه بهداشت و تغذیه دام و طیور، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

ندا نفریه |
گروه بهداشت و تغذیه دام و طیور، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

عباس برین |
گروه پاتولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران


نشانی اینترنتی https://jvr.ut.ac.ir/article_83329_4ba151ff61880a6d631b04b7c222bb42.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات