این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، جلد ۷۱، شماره ۶، صفحات ۴۰۴-۴۰۹

عنوان فارسی اثر روغن زیتون بر سطحIL-۶ ، TNF-α و هورمون کورتیزول در دختران فعال متعاقب یک جلسه فعالیت ورزشی وامانده‌ساز: گزارش کوتاه
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر روغن زیتون بر اینترلوکین 6 و عامل نکروز توموری- آلفا و هورمون کورتیزول در دختران فعال، تحت تاثیر یک جلسه فعالیت ورزشی وامانده‌ساز بود.روش بررسی: از بین داوطلبان، 24 آزمودنی در تحقیق شرکت داده شدند. سپس به دو گروه یک هفته تغذیه با مکمل (12 نفر) و گروه کنترل (12 نفر) تقسیم شدند و در چهار مرحله: پایه، قبل و بلافاصله بعد از تمرین و یک ساعت بعد از تمرین ورزشی (ریکاوری)، نمونه خونی گرفته شد. یافته‌ها: سطح کورتیزول و IL-6 و TNF-α در تمامی مراحل بعد از فعالیت در هر دو گروه افزایش معنی‌داری یافت (05/0P≤). لیکن سطح این شاخص‌ها در گروه مکمل کم‌تر بود، با این حال فقط سطح TNF-α و IL-6 بین دو گروه تفاوت معنی‌داری داشت (05/0P≤).نتیجه‌گیری: روغن زیتون مانع از افزایش شاخص‌های التهابی در دختران فعال در حین تمرینات ورزشی وامانده‌ساز می‌شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اینترلوکین6، عامل نکروز توموری- آلفا، زیتون، ورزش

عنوان انگلیسی Effect of olive oil on IL-6, TNF-α and cortisol hormone levels in active girls after one session of an exhaustive exercise: a brief report
چکیده انگلیسی مقاله Background: The aim of this research was to determine the effect of olive oil on interleukin 6 (IL-6), Tumor necrosis factor a (TNF-a) and cortisol hormone in response to exhaustive exercise in active girls.Methods: Twenty four healthy girls aged 21-27 years participated in this study. The subjects were randomly assigned to supplement (n=12) and control (n=12) groups. Supplemented group was fed with olive oil for one week. Blood samples were taken in a week before of exercise test, before exercise, immediately and 1 hour after the end of the exercise.Results: There was a significant increase in the level of cortisol, IL-6 and TNF-α in the supplement and control groups in compared with a week before of exercise test and before exercise test (P≤0.05). There was no significant difference in cortisol levels between the two groups (P≥0.05), but there was a significant difference between the levels of TNF-α and IL-6 in immediately and one hour after the end of exercise (P≤0.05). These markers were lower in the supplement group.Conclusion: Our results show olive oil prevent from increasing inflammatory markers in active girls during exhaustive exercise.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله بختیار ترتیبیان | bakhtyar tartibian
دانشکده تربیت بدنی دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

روناک پارسه | rounak parse
دانشکده تربیت بدنی دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

بهروز بقایی | behrouz baghaiee
دانشکده تربیت بدنی دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)


نشانی اینترنتی http://tumj.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-5038&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات