این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
، جلد ۷۱، شماره ۶، صفحات ۴۰۴-۴۰۹
عنوان فارسی
اثر روغن زیتون بر سطحIL-۶ ، TNF-α و هورمون کورتیزول در دختران فعال متعاقب یک جلسه فعالیت ورزشی واماندهساز: گزارش کوتاه
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر روغن زیتون بر اینترلوکین 6 و عامل نکروز توموری- آلفا و هورمون کورتیزول در دختران فعال، تحت تاثیر یک جلسه فعالیت ورزشی واماندهساز بود.روش بررسی: از بین داوطلبان، 24 آزمودنی در تحقیق شرکت داده شدند. سپس به دو گروه یک هفته تغذیه با مکمل (12 نفر) و گروه کنترل (12 نفر) تقسیم شدند و در چهار مرحله: پایه، قبل و بلافاصله بعد از تمرین و یک ساعت بعد از تمرین ورزشی (ریکاوری)، نمونه خونی گرفته شد. یافتهها: سطح کورتیزول و IL-6 و TNF-α در تمامی مراحل بعد از فعالیت در هر دو گروه افزایش معنیداری یافت (05/0P≤). لیکن سطح این شاخصها در گروه مکمل کمتر بود، با این حال فقط سطح TNF-α و IL-6 بین دو گروه تفاوت معنیداری داشت (05/0P≤).نتیجهگیری: روغن زیتون مانع از افزایش شاخصهای التهابی در دختران فعال در حین تمرینات ورزشی واماندهساز میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اینترلوکین6، عامل نکروز توموری- آلفا، زیتون، ورزش
عنوان انگلیسی
Effect of olive oil on IL-6, TNF-α and cortisol hormone levels in active girls after one session of an exhaustive exercise: a brief report
چکیده انگلیسی مقاله
Background: The aim of this research was to determine the effect of olive oil on interleukin 6 (IL-6), Tumor necrosis factor a (TNF-a) and cortisol hormone in response to exhaustive exercise in active girls.Methods: Twenty four healthy girls aged 21-27 years participated in this study. The subjects were randomly assigned to supplement (n=12) and control (n=12) groups. Supplemented group was fed with olive oil for one week. Blood samples were taken in a week before of exercise test, before exercise, immediately and 1 hour after the end of the exercise.Results: There was a significant increase in the level of cortisol, IL-6 and TNF-α in the supplement and control groups in compared with a week before of exercise test and before exercise test (P≤0.05). There was no significant difference in cortisol levels between the two groups (P≥0.05), but there was a significant difference between the levels of TNF-α and IL-6 in immediately and one hour after the end of exercise (P≤0.05). These markers were lower in the supplement group.Conclusion: Our results show olive oil prevent from increasing inflammatory markers in active girls during exhaustive exercise.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
بختیار ترتیبیان | bakhtyar tartibian
دانشکده تربیت بدنی دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
روناک پارسه | rounak parse
دانشکده تربیت بدنی دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
بهروز بقایی | behrouz baghaiee
دانشکده تربیت بدنی دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
نشانی اینترنتی
http://tumj.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-5038&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات