این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 7 دی 1404
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
، جلد ۳۸، شماره ۴، صفحات ۵۱۹-۵۳۱
عنوان فارسی
بررسی محتوای فنلی، ظرفیت آنتیاکسیدانی و ترکیبهای اسانس گیاه Chenopodium botrys L. از منطقه راز و جرگلان
چکیده فارسی مقاله
در این مطالعه، ترکیبهای بیوشیمیایی و کمّیت و کیفیت اسانس گیاه Chenopodium botrys L. رشدیافته در رویشگاه طبیعی واقع در شهرستان راز و جرگلان، استان خراسان شمالی با هدف ارزیابی پتانسیل بیولوژیک و خواص دارویی بررسی شد. نمونهبرداری از برگها و سرشاخههای گلدار این گیاه در مرحله گلدهی کامل انجام شد. محتوای ترکیبهای بیوشیمیایی، ازجمله ترکیبهای فنلی، فلاونوئیدی و ظرفیت آنتیاکسیدانی، اندازهگیری شد. اسانس سرشاخههای گلدار بههمراه برگها به روش تقطیر با آب استخراج و با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی (GC) و کروماتوگرافی گازی متصل شده به طیفسنج جرمی (GC/MS) تجزیه و شناسایی شد. نتایج نشان داد محتوای فنلی، فلاونوئیدی و ظرفیت آنتیاکسیدانی عصارههای متانولی برگ و سرشاخههای گلدار بهترتیب 83.2 و 91.4 (میلیگرم اسیدگالیک بر گرم وزن خشک)، 14 و 17 (میلیگرم کوئرستین بر گرم وزن خشک) و 91 و 77 (میکروگرم بر میلیلیتر) بدست آمد. 26 ترکیب در اسانس شناسایی شد. المول (17.2%)، جونیپرکامفور (7.9%) و بولنسول (6.9%) عمدهترین ترکیبهای تشکیلدهنده اسانس را تشکیل دادند. بازده اسانس نیز 0.36% (w/w) بدست آمد. همچنین، عصاره برگ با اختلاف معنیدار نسبت به عصاره سرشاخههای گلدار، حاوی آنتوسیانین بیشتر (3.1 میلیگرم سیانیدین-3-گلوکوزید در گرم وزن خشک) بود. بهطور کلی براساس نتایج میتوان گفت که گیاه C. botrys منبع قابل ملاحظهای از ترکیبهای آنتیاکسیدانی است و انتظار میرود بتوان از آن در فرآوردههای غذایی، دارویی و بهداشتی استفاده کرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسانس، محتوای آنتوسیانین، Chenopodium botrys L، ظرفیت آنتیاکسیدانی، محتوای فنل و فلاونوئید،
عنوان انگلیسی
Study on phenolic content, antioxidant capacity, and essential oil compounds of Chenopodium botrys L. from Raz and Jargalan region
چکیده انگلیسی مقاله
To evaluate the biological potential and medicinal properties, the biochemical compounds and quantity and essential oil quality of Chenopodium botrys L. grown in the natural habitat located in Raz and Jargalan city, North Khorasan province was investigated. Leaves or flowering branches sampling was done at full flowering stage. The content of biochemical compounds, including phenolic compounds, flavonoids, and antioxidant capacity, was measured. The essential oil of flowering branches and leaves together was extracted by water distillation method and Clevenger apparatus and analyzed by gas chromatography (GC) and gas chromatography/mass spectrometry (GC/MS). The results showed that the content of phenols, flavonoids, and antioxidant capacity of leaves or flowering branches methanol extracts was obtained 83.2 and 91.4 (mg GA.g-1 DW), 14 and 17 (mg QUE.g-1 DW), and 91 and 77 (μg.ml-1), respectively. Twenty-six compounds were identified in the essential oil. Elemol (17.2%), juniper camphor (7.9%), and bulnesol (6.9%) were the main compounds of essential oil. Also, the essential oil content was obtained 0.36% (w/w). Also, the leaves extract had significantly higher content of anthocyanin (3.1 mg cyanidin-3-glucoside.g-1 DW) compared to the flowering branches one. Overall, based on the results it can be concluded that Ch. botrys is a promising source of antioxidant compounds and is expected to be used in the food, medicine, and health products.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
اسانس, محتوای آنتوسیانین, Chenopodium botrys L, ظرفیت آنتیاکسیدانی, محتوای فنل و فلاونوئید
نویسندگان مقاله
پویا آروین |
استادیار، گروه کشاورزی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
رعنا فیروزه |
دکترای فیزیولوژی گیاهی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_127170_94423abf8e4ea2200889d2d2a1530732.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات