این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
، جلد ۳۸، شماره ۳، صفحات ۳۹۰-۴۰۸
عنوان فارسی
اثر مراحل مختلف فنولوژی بر پروفایل شیمیایی و خواص آنتیاکسیدانی، ضد باکتریایی و ضد التهابی عصارههای ریشه و اندامهای هوایی Artemisia absinthium L.
چکیده فارسی مقاله
برای بررسی پروفایل شیمیایی و خواص آنتیاکسیدانی، ضد باکتریایی و ضد التهابی ریشه و اندامهای هوایی گونه مرتعی- دارویی افسنطین (Artemisia absinthium L.)، نمونهبرداری از ریشه و اندامهای هوایی گیاه در سه مرحله فنولوژیک (رشد رویشی، گلدهی و بذردهی) انجام شد. میزان فنل و فلاونوئید، فعالیت زیستی عصاره اتانولی در مراحل مختلف فنولوژی، فعالیت آنتیاکسیدانی، قدرت احیاءکنندگی آهن (FRAP)، فعالیت ضد باکتریایی، حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) و فعالیت ضد التهابی بررسی شدند. بیشترین میزان فنل کل (2 ± 4/86 میلیگرم برابر اسید گالیک بر گرم وزن خشک گیاه) و فلاونوئید کل (3/1 ± 36.2 میلیگرم برابر کوئرستین بر گرم وزن خشک گیاه) در ریشه و در مرحله گلدهی گیاه وجود داشت. بررسی فعالیت آنتیاکسیدانی عصارهها نشان داد که مرحله گلدهی گیاه از فعالیت آنتیاکسیدانی بالاتری برخوردار بود. حداقل مقدار IC50 (15.4 میکروگرم بر میلیلیتر) مربوط به عصاره ریشه در مرحله گلدهی گیاه بود و بالاترین میزان IC50 (271.65 میکروگرم بر میلیلیتر) برای عصاره اندامهای هوایی در مرحله رویشی بود. در بررسی فعالیت آنتیباکتریایی عصارهها، عصاره ریشه مربوط به مرحله گلدهی گیاه از بالاترین فعالیت ضد باکتریایی برخوردار بود و بیشترین قطر هاله عدم رشد (22 میلیمتر) برای این عصاره در برابر باکتری استافیلوکوکوس اورئوس مشاهده گردید. حداقل غلظت مهار (18.7 میلیگرم بر میلیلیتر) و حداقل غلظت کشندگی (37.5 میلیگرم بر میلیلیتر) این عصاره در برابر باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سرئوس ثبت شد. باکتریهای ویبریوکلرا (حداقل غلظت مهار 37.5 میلیگرم بر میلیلیتر و حداقل غلظت کشندگی 75 میلیگرم بر میلیلیتر) و اشریشیاکلی (حداقل غلظت کشندگی 75 میلیگرم بر میلیلیتر و حداقل غلظت کشندگی 150 میلیگرم بر میلیلیتر) در برابر عصاره مذکور حساسیت کمتری نشان دادند. همچنین نتایج نشان داد که گونه مورد مطالعه در مرحله گلدهی دارای بیشترین فعالیت ضد التهابی است و عصاره بدست آمده از ریشه گیاه در تمام مراحل فنولوژی از فعالیت ضد التهابی بالاتری نسبت به اندامهای هوایی گیاه برخوردار است. براساس این نتایج، گیاه افسنطین و بهطور خاص مرحله گلدهی آن دارای فعالیت آنتیاکسیدانی، ضد باکتریایی و ضد التهابی مناسبی است و میتوان آن را بهعنوان جایگزینی مناسب برای آنتیاکسیدانها و آنتیبیوتیکها و ضد التهابهای مصنوعی مد نظر قرار داد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ترکیبهای شیمیایی، فعالیت آنتیاکسیدانی، فعالیت ضد باکتریایی، فعالیت ضد التهابی، مرحله فنولوژی، Artemisia absinthium L،
عنوان انگلیسی
Effects of different phenological stages on chemical profile, antioxidant, antibacterial, and anti-inflammatory activities of Artemisia absinthium L. root and aerial parts extracts
چکیده انگلیسی مقاله
Due to the importance of rangeland medicinal plants, the present study was conducted to assess the chemical profile and antioxidant, antibacterial, and anti-inflammatory activities of rangeland-medicinal plant Artemisia absinthium L. root and aerial parts extracts at different phenological stages (vegetative, flowering, and seeding). Folin-Ciocalteu and aluminum chloride colorimetric methods were used for determination of total phenol and flavonoids contents, respectively. The ethanol extract biological activities were investigated at different phenological stages: the antioxidant activity by DPPH free radical scavenging activity and ferric reducing antioxidant power (FRAP) methods; the antibacterial activity by disk diffusion, minimum inhibitory concentration (MIC), and minimum bactericidal concentration (MBC) methods; and the anti-inflammatory activity using human red blood cell stabilization. The results showed that the highest amount of total phenol (86.4 ± 2 mg gallic acid equivalents (GAE)/g dry weight) and total flavonoids (36.2 ± 1.3 mg quercetin equivalents (QE)/g dry weight) was recorded for the root at flowering stage. Also, the root extract at flowering stage had the highest antioxidant (IC50 = 15.4 μg.mL-1) and antibacterial activities. The largest inhibition zone (22 mm) was observed for this extract against Staphylococcus aureus. This extract MIC and MBC were recorded 18.7 mg.mL-1 and 37.5 mg.mL-1 against S. aureus and Bacillus cereus, respectively. The bacteria Vibrio cholerae and Escherichia coli showed less sensitivity to the mentioned extract. Also, the results showed that the flowering stage had the highest anti-inflammatory activity compared to the other phenological stages. The root extract at the all phenological stages showed higher anti-inflammatory activity than the aerial parts. Overall, it could be concluded that A. absinthium, particularly at flowering stage, can be considered as a suitable alternative source for synthetic antioxidants, antibiotics, and anti-inflammatory agents.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
ترکیبهای شیمیایی, فعالیت آنتیاکسیدانی, فعالیت ضد باکتریایی, فعالیت ضد التهابی, مرحله فنولوژی, Artemisia absinthium L
نویسندگان مقاله
محمود براتی |
گروه مرتع و آبخیزداری دانشگاه زابل
مجید شریفی راد |
گروه مرتع و آبخیزداری، دانشکده آب و خاک، دانشگاه زابل
سعیده سعیدی |
دانشگاه زابل
نشانی اینترنتی
https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_126665_5f35d65cd707a4b7a78860938f0933b3.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات