این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۳۸، شماره ۳، صفحات ۴۰۹-۴۲۳

عنوان فارسی تغییرات فیتوشیمیایی و فعالیت ضداکسایشی میوه رازیانه (Foeniculum vulgare Mill.) تحت تأثیر نوع بسته‌بندی و مدت زمان انبارمانی
چکیده فارسی مقاله شرایط پس از برداشت تأثیر بسزایی در کمّیت و کیفیت متابولیت‌های ثانویه گیاهان دارویی دارد. بر همین اساس، در این پژوهش تأثیر زمان‌های مختلف انبارمانی (صفر، دو، چهار و شش ماه) و نوع بسته‌بندی (کرافت، پلی‌اتیلن، پلی‌پروپیلن و بدون بسته‌بندی) بر محتوای اسانس، نوع و میزان ترکیب‌های اسانس، فنول و فعالیت ضداکسایشی عصاره میوه رازیانه (Foeniculum vulgare Mill.) ارزیابی شد. اسانس‌گیری به روش تقطیر با آب به مدت سه ساعت و عصاره‌گیری توسط سوکسله با استفاده از حلال متانول انجام شد. اسانس‌ها توسط GC-FID و GC-MS آنالیز شدند. به‌طورکلی، افزایش زمان انبارمانی موجب کاهش میزان اسانس رازیانه گردید (به‌استثنای بسته‌بندی کرافت) و میزان این کاهش با توجه به نوع بسته‌بندی متفاوت بود. بیشترین (3.25% حجمی/وزنی) و کمترین (1.8% حجمی/وزنی) میزان اسانس به‌ترتیب از میوه‌های دو ماه انبار شده با بسته‌بندی پلی‌اتیلن و میوه‌های شش ماه انبار شده بدون بسته‌بندی بدست آمد. تعداد، نوع و میزان ترکیب‌های تشکیل‌دهنده اسانس تحت تأثیر زمان انبارمانی و نوع بسته‌بندی قرار گرفت. بیشترین میزان ای-آنتول (75.8%) در اسانس میوه‌های شش ماه انبار شده بدون بسته‌بندی و کمترین میزان آن (49.46%) در اسانس میوه‌های انبار نشده مشاهده شد. میزان فنول و فعالیت ضداکسایشی با افزایش زمان انبارمانی کاهش یافت، ولی در زمان‌های مختلف انبارمانی، تأثیر نوع بسته‌بندی‌ها متفاوت بود. به‌طورکلی، براساس میزان اسانس، فنول و فعالیت ضداکسایشی، انبارمانی رازیانه توصیه نمی‌گردد، ولی براساس نوع ترکیب هدف موجود در اسانس، می‌توان زمان‌های مختلف انبارمانی را توصیه کرد. در صورت انبار کردن محصول، براساس مجموع صفات اندازه‌گیری شده، بسته‌بندی پلی‌اتیلن و کرافت توصیه می‌شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله Foeniculum vulgare Mill، انبار، بسته‌بندی، اسانس، فنول،

عنوان انگلیسی Phytochemical and antioxidant activity changes of fennel (Foeniculum vulgare Mill.) fruit affected by packaging type and storage duration
چکیده انگلیسی مقاله Postharvest conditions have a noticeable effect on the quantity and quality of secondary metabolites of medicinal plants. Accordingly, in the present study, the effects of different storage durations (0, 2, 4, and 6 months) and packaging types (kraft, polyethylene, polypropylene, and without packaging) on the quantity and quality of essential oil and phenol and antioxidant activity of methanol extract in fennel (Foeniculum vulgare Mill.) fruit were evaluated. Essential oils and methanol extracts were prepared using hydrodistillation (Clevenger, for 3 hours) and Soxhlet extraction methods, respectively. Essential oils were analyzed by GC-FID and GC-MS. In general, increasing the storage duration reduced the essential oil content of fennel (with the exception of kraft packaging) and the rate of this reduction varied depending on the packaging type. The polyethylene-packed fruitsstored for 2 months and unpacked fruits stored for 6 months had the highest (3.25% v/w) and lowest (1.8% v/w) essential oil content, respectively. The number, type, and amount of essential oil compounds were affected by storage duration and packaging type. The highest (75.8%) and lowest (49.46%) amounts of E-anethole were obtained from the essential oil of unpacked fruits stored for 6 months and unstored fruits, respectively. The amount of phenol and antioxidant activity decreased with increasing storage duration, but the effect of packaging type varied at different storage durations. Overall, based on the essential oil content, phenol, and antioxidant activity, storage of fennel could not be recommended, but based on the type of target compound in the essential oil, different storage durations could be suggested. If the storage of fennel is necessary, the polyethylene and kraft packaging could be recommended based on the total characteristics measured in this research.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Foeniculum vulgare Mill, انبار, بسته‌بندی, اسانس, فنول

نویسندگان مقاله فاطمه باباخانی |
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندج، ایران

جلال خورشیدی |
استادیار، مرکز پژوهشی اصلاح و توسعه گیاهان دارویی، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندج، ایران

محمدرضا مرشدلو |
دانشیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه، مراغه، ایران


نشانی اینترنتی https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_126748_3aa35b6f284087a37f3102f0ad94f905.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات