این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
، جلد ۳۷، شماره ۵، صفحات ۷۵۳-۷۶۵
عنوان فارسی
ارزیابی ترکیبهای تشکیلدهنده اسانس اندامهای مختلف Teucrium stocksianum Boiss.
چکیده فارسی مقاله
Teucrium stocksianum L. یکی از گیاهان دارویی متعلق به تیره نعناع (Lamiaceae) میباشد. در این تحقیق، اندامهای مختلف (برگ، گل و ساقه) این گونه از منطقه نیکشهر استان سیستان و بلوچستان جمعآوری گردیده و از نظر مقدار اسانس و تنوع ترکیبهای شیمیایی موجود در آنها مورد بررسی قرار گرفتند. اسانس نمونهها بهروش تقطیر با آب، استخراج و ترکیبهای شیمیایی آنها با دستگاه گاز کروماتوگرافی (GC) و گاز کروماتوگرافی متصل به طیفسنج جرمی (GC-MS) شناسایی گردید. عملکرد متوسط اسانس گل، برگ و ساقه بهترتیب 0.68، 0.42 و 0.13 درصد (وزنی/وزنی) بهدست آمد. همچنین، در اسانس گل، برگ و ساقه بهترتیب 33، 35 و 32 ترکیب شناسایی شد. آلفا-پینن (23-8.6%)، بتا-پینن (10-4.9%)، دلتا-کادنین (24.6-4.3%)، کاریوفیلن اکساید (8.6-1.4%) و ویریدیفلورول + گوایول (7.6-6.1%) عمدهترین ترکیبهای تشکیلدهنده اسانس بودند. اسانس گل و برگ غنی از هیدروکربنهای مونوترپنی (بهترتیب 35.6 و 50.3%) و اسانس ساقه غنی از هیدروکربنهای سسکوییترپنی (42.3%) بودند. یافتههای این پژوهش نشان داد که گل مریمنخودی بلوچستانی پتانسیل تولید اسانس بیشتری نسبت به برگ و ساقه داشت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسانس، آلفا-پینن، اندام گیاه، تنوع فیتوشیمیایی، Teucrium stocksianum Boiss، دلتا-کادینن،
عنوان انگلیسی
Evaluation of essential oil constituents of different organs from Teucrium stocksianum Boiss.
چکیده انگلیسی مقاله
Teucrium stocksianum Boiss. belongs to the fam. lamiaceae. In this study, the different plant organs (leaves, flowers, and stalks) of this species were collected from NikShahr region of Sistan & Balouchestan province and examined for the content and essential oil composition variability. The samples essential oil was extracted by hydro-distillation and analyzed by GC and GC/MS. The average essential oil content of flowers, leaves, and stalks was obtained 0.68, 0.42, and 0.13% (w/w), respectively. Also, 33, 35, and 32 compounds were identified in the flowers, leaves, and stalks essential oil, respectively. The α-pinene (8.6-23%), β-pinene (4.9-10%), δ-cadinene (4.3-24.6%), caryophyllene oxide (1.4-8.6%), and viridiflorol + guaiol (6.1-7.6%) were the major essential oil compounds. The flowers and leaves essential oil was rich in monoterpene hydrocarbons (35.6 and 50.3%, respectively), whereas the stalks essential oil w::as char::acterized with the high content of sesquiterpene hydrocarbons (42.3%). The findings of this study showed that the T. stocksianum flowers had the potential to produce more essential oil than the leaves and stems.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
اسانس, آلفا-پینن, اندام گیاه, تنوع فیتوشیمیایی, Teucrium stocksianum Boiss, دلتا-کادینن
نویسندگان مقاله
علیرضا یاوری |
استادیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران
نشانی اینترنتی
https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_124718_320fb90a7de24cbe26cd98d0bfdb176e.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات