این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
، جلد ۳۷، شماره ۴، صفحات ۵۴۹-۵۶۲
عنوان فارسی
اثر منابع مختلف منابع نیتروژنی بر برخی ویژگیهای مورفوفیزیولوژیکی رزماری (Rosmarinus officinalis L.) در شرایط درون شیشهای
چکیده فارسی مقاله
این تحقیق بهمنظور بررسی تأثیر منابع نیتروژنی مختلف شامل نیترات آمونیوم، آسپاراژین و گلوتامین در پنج غلظت 0، 50، 150،100، و 200 میلیگرم بر لیتر بر برخی ویژگیهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی گیاه رزماری (Rosmarinus officinalis L.) در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تکرار اجرا شد. شاخصهای ارتفاع گیاه، میزان شاخهزایی، تعداد برگ، میزان برگ نکروزه، مقدار کلروفیلهای a، b و کل، و مقدار کاروتنوئید، فنول و فلاونوئید اندازهگیری شدند. نتایج نشان داد که تأثیر منابع نیتروژنی بر بر تمامی شاخصهای مورد بررسی بهاستثنای میزان برگ نکروزه در سطح احتمال 1% معنیدار شد. نتایج حاصل از مقایسه میانگین دادهها نشان داد بیشترین میزان شاخهزایی و تعداد برگ در تیمار گلوتامین و آسپاراژین با غلظت 100 میلیگرم بر لیتر حاصل شد و بیشترین ارتفاع گیاه در غلظت 200 میلیگرم بر لیتر نیترات آمونیوم بدست آمد. همچنین، بیشترین میزان رنگیزههای فتوسنتزی در تیمار آسپاراژین با غلظت 50 میلیگرم در لیتر و بیشترین میزان فنول و فلاونوئید در تیمار گلوتامین با غلظت 200 میلیگرم بر لیتر بدست آمد. در کل، نتایج نشان داد که منابع نتیروژنی مختلف مورد بررسی توانستند بهطور مثبت و معنیداری سبب بهبود شاخصهای مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی رزماری در شرایط درون شیشهای شوند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آسپاراژین، گلوتامین، فنول، متابولیتهای ثانویه، نیترات آمونیوم،
عنوان انگلیسی
Effects of various nitrogen sources on some morpho-physiological characteristics of rosemary (Rosmarinus officinalis L.) under in vitro conditions
چکیده انگلیسی مقاله
To investigate the effects of different nitrogen sources including ammonium nitrate, asparagine, and glutamine in five concentrations of 0, 50, 100,150, and 200 mg l-1 on some physiological and biochemical characteristics of rosemary (Rosmarinus officinalis L.), an experiment was conducted in a completely randomized design with five repliacations. The indices including plant height, shooting rate, number of leaves, necrotic leaf size, chlorophylls a, b, and total chlorophyll content, and the content of carotenoids, phenols, and flavonoids were measured. The results showed that the nitrogen sources significantly (P≤0.01) affected the all measured indices except the necrotic leaf size. The results of means comparison showed that the highest shooting rate and number of leaves were obtained at 100 mg l-1 of glutamine and asparagine and the highest plant height was obtained at 200 mg l-1 of ammonium nitrate. Also, the highest amount of photosynthetic pigments was obtained at 50 mg l-1 of asparagine and the highest amount of phenols and flavonoids was related to 200 mg l-1 of glutamine. In general, the results showed that the various nitrogen sources studied could positively and significantly improve the morphological and physiological characteristics of rosemary under in vitro conditions.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
آسپاراژین, گلوتامین, فنول, متابولیتهای ثانویه, نیترات آمونیوم
نویسندگان مقاله
اسماعیل چمنی |
استاد، گروه علوم باغبانی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
فرحناز نریمانیان |
دانشآموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
یونس پوربیرامی هیر |
استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
حمیدرضا حیدری |
دانشآموخته دکتری، گروه علوم باغبانی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
نشانی اینترنتی
https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_124593_d317b604bd0abeabd82da719c44a2fee.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات