این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
، جلد ۳۷، شماره ۳، صفحات ۳۸۱-۴۰۲
عنوان فارسی
اثر پیشتیمارهای دمایی و نوع کربوهیدرات بر القاء آندروژنز در کشت بساک Capparis spinosa L.
چکیده فارسی مقاله
گیاه کبر (Capparis spinosa L.)، یک منبع غنی از فلاونوئید روتین است که نقش مهمی در سلامتی انسان دارد. در تحقیق حاضر اثرات تیمارهای سرمایی (°C25 به عنوان شاهد، °C4 و °C7 بهمدتهای 2، 4 و 7 روز)، گرمایی (°C25 بهعنوان شاهد، °C30 بهمدت 14 روز، °C32 بهمدت 2 و 4 روز و °C35 بهمدت 8 ساعت) و کربوهیدرات بر کارایی آندروژنز در کشت بساک کبر بررسی گردید. همچنین اثرات مالتوز و ساکارز در غلظتهای g L-1 30 و g L-1 60 در ترکیب با دو تیمار دمایی (1- °C30 بهمدت 14 روز و 2- °C7 بهمدت 7 روز + پیشتیمارهای آزاسیتیدین و 2,4-D) روی القاء آندروژنز بررسی شد. تیمارهای دمایی و کربوهیدرات اختلاف آماری معنیداری (0.01p ≤) از نظر تشکیل کالوس و رویان داشتند. تیمار °C7 بهمدت 2، 4 و 7 روز بیشترین درصد (در هفته سوم: بهترتیب 80، 78.34 و 76.67 درصد) و سرعت کالوسزایی (بهترتیب 7.85، 7.75 و 7.60 کالوس در هفته) و تیمار °C7 بهمدت 7 روز بیشترین تولید رویان (0.57 رویان در هر بساک) را ایجاد کردند. تیمار °C30 بهمدت 14 روز بیشترین درصد (در هفته سوم: 100%) و سرعت کالوسزایی (9.44 کالوس در هفته) را داشت. در حالیکه تیمارهای °C32 بهمدت 2 و3 روز و همچنین °C30 بهمدت 14 روز بیشترین تعداد رویان بهازای هر بساک (بهترتیب 0.22، 0.20 و 0.18 رویان) را تولید کردند. استفاده از g L-1 30 مالتوز در ترکیب با تیمار °C30 بهمدت14 روز بیشترین درصد (در هفته سوم: 91.66%) و سرعت کالوسزایی (8.94 کالوس در هفته) را ایجاد کرد در حالیکه g L-1 30 مالتوز در ترکیب با تیمار °C7 بهمدت 7 روز + پیشتیمارهای آزاسیتیدین و 2,4-D، بیشترین میانگین تعداد رویان بهازای هر بساک (0.55 رویان) را تولید کرد. نتایج این تحقیقات جهت استفاده در برنامههای اصلاحی کبر از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کبر (Capparis spinosa L.)، کشت بساک، کالوسزایی، رویانزایی، تیمار دمایی، کربوهیدرات،
عنوان انگلیسی
Effects of temperature pretreatments and carbohydrate type on androgenesis induction in anther culture of Capparis spinosa L.
چکیده انگلیسی مقاله
Caper (Capparis spinosa L.) is a rich source of rutin, plays an essential role in human health. In the present study, the effects of cold (25°C as control, 4°C, and 7°C for 2, 4, and 7 days), heat (25°C as control, 30°C for 14 days, 32°C for 2 and 4 days, and 35°C for 8 hours), and carbohydrate treatments on the androgenesis efficiency were studied in the anther culture of caper. Also, the effects of maltose and sucrose at the concentrations of 30 and 60 g L-1 in combination with two temperature treatments (1- 30°C for 14 days and 2- 7°C for 7 days + azacytidine and 2,4-D pretreatments) on the androgenesis induction was evaluated. The temperature and carbohydrate treatments showed statistically significant differences (p < /em>≤0.01) in terms of callus and embryo formation. The 7°C for 2, 4, and 7 days produced the highest percentage (at the third week: 80, 78.34, and 76.67%, respectively) and callogenesis speed (7.85, 7.75, and 7.60 calli week-1, respectively) and the 7°C for 7 days produced the highest embryo production (0.57 embryo anther-1). The 30°C for 14 days treatment showed the highest percentage (at the third week: 100%) and callogenesis speed (9.44 calli week-1). While the 32°C for 2 and 3 days and also 30°C for 14 days produced the highest number of embryos per anther (0.22, 0.20, and 0.18 embryo, respectively). The use of 30 g L-1 maltose in combination with the 30°C for 14 days produced the highest percentage (at the third week: 91.66%) and callogenesis speed (8.94 calli week-1), while the 30 g L-1 maltose in combination with the 7°C for 7 days + azacytidine and 2,4-D pretreatments produced the highest mean embryo number per anther (0.55 embryo). The results of this research are of great importance for the use in the caper breeding programs.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
کبر (Capparis spinosa L.), کشت بساک, کالوسزایی, رویانزایی, تیمار دمایی, کربوهیدرات
نویسندگان مقاله
سیده معصومه مصطفوی |
دانشآموخته کارشناسی ارشد، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران
محمدرضا عبداللهی |
دانشیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران
دارا دستان |
استادیار، گروه داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
حسن ساریخانی |
دانشیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران
نشانی اینترنتی
https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_124492_86f3d5142127de21d4092b24b3af3be3.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات