این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
، جلد ۳۷، شماره ۳، صفحات ۴۷۵-۴۸۶
عنوان فارسی
ارزیابی خواص آنتیاکسیدانی پودر برگ Oxalis corniculata L. و مقایسه اثر افزودن آن با ویتامین C بر عملکرد و کیفیت گوشت جوجههای گوشتی تحت تنش گرمایی
چکیده فارسی مقاله
بهمنظور ارزیابی خواص آنتیاکسیدانی پودر برگ گیاه دارویی شبدرترشک (Oxalis corniculata L.) و مقایسه اثر افزودن آن با ویتامین C بر عملکرد و کیفیت گوشت جوجههای گوشتی تحت تنش گرمایی یک آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار، 5 تکرار و 10 پرنده در هر تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل جیره پایه ذرت-سویا (شاهد)، جیره پایه + 250 میلیگرم در کیلوگرم جیره ویتامین C، جیره پایه + 0.5 درصد پودر برگ شبدر ترشک و جیره پایه + یک درصد پودر برگ شبدر ترشک بودند. جهت اعمال تنش گرمایی، جوجهها از 25 تا 42 روزگی بهمدت 8 ساعت در روز در معرض دمای 2±34 درجه سانتیگراد قرار گرفتند. صفات عملکردی شامل مصرف خوراک، افزایش وزن و ضریبتبدیل غذایی در انتهای آزمایش اندازهگیری شدند. همچنین در پایان آزمایش، از هر تکرار دو پرنده بهطور تصادفی انتخاب، کشتار و صفات مربوط به کیفیت گوشت اندازهگیری شدند. میزان ترکیبهای فنولی کل در عصاره متانولی گیاه شبدرترشک، 11.73 میلیگرم گالیک اسید در هر گرم ماده خشک بود. درصد حذف رادیکالهای آزاد (ارزیابی DPPH) و میزان ویتامین C این گیاه بهترتیب 46.36 درصد و 88 میلیگرم در هرگرم ماده خشک بهدست آمد. مصرف یک درصد پودر برگ گیاه منجر به افزایش مصرف خوراک و وزن جوجههای گوشتی در مقایسه با شاهد شد (p < 0.05). کمترین ضریب تبدیل خوراک در گروه یک درصد پودر برگ گیاه و ویتامین C مشاهده شد (p < 0.05). بیشترین ظرفیت نگهداری آب و رطوبت گوشت در جوجههای تغذیه شده با پودر برگ شبدرترشک در مقایسه با شاهد مشاهده گردید (p < 0.05). همه تیمارها منجر به کاهش افت پخت و افت خونابه گوشت در مقایسه با شاهد شدند (p < 0.05). بنابر نتایج این آزمایش، تیمارهای جیره پایه + 250 میلیگرم در کیلوگرم جیره ویتامین C و جیره پایه + یک درصد پودر برگ شبدرترشک توانستند موجب بهبود عملکرد رشد و برخی پارامترهای کیفیت گوشت جوجههای گوشتی تحت تنش گرمایی مفید شوند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
شبدر ترشک (Oxalis corniculata L.)، ترکیبهای فنولی، ظرفیت نگهداری آب، جوجه گوشتی، تنش گرمایی،
عنوان انگلیسی
Evaluation of antioxidant properties of Oxalis corniculata L. leaves powder and comparison of its addition effect with vitamin C on performance and meat quality of broilers under heat stress conditions
چکیده انگلیسی مقاله
To investigate the antioxidant properties of Oxalis corniculata L. leaves powder and compare the effects of its addition with vitamin C on the performance and meat quality of broilers under heat stress conditions, an experiment was conducted in a completely randomized design with four treatments, five replications, and 10 birds per replication. The experimental treatments included the corn-soybean diet as a basal diet (control), basal diet + 250 mg kg-1 vitamin C, basal diet + 0.5% O. corniculata leaves powder, and basal diet + 1% O. corniculata leaves powder. To apply heat stress, the chickens from 25 to 42 days of their age were exposed to 34 ± 2 °C for eight hours a day. The performance traits including feed intake, weight gain, and feed conversion ratio were recorded at the end of the experiment. Also, at the end of the experiment, two birds per replicates were randomly selected and slaughtered to measure the meat quality traits. The total phenolic compounds content in the methanolic extract of O. corniculata was 11.73 mg of gallic acid / g of dry matter. The free radical scavenging activity (DPPH assay) percentage and the amount of vitamin C of this plant were obtained 46.63% and 88 mg/g of dry matter, respectively. The consumption of 1% leaves powder of the plant increased the feed intake and weight of broilers compared to the control (p < /em>< 0.05). The lowest feed conversion ratio was observed in the group of 1% leaves powder of the plant and vitamin C (p < /em>< 0.05). The highest water holding capacity and meat moisture was observed in the broilers fed with O. corniculata leaves powder compared to the control (p < /em>< 0.05). All the treatments reduced the cooking loss and dripping loss of meat compared to the control (p < /em>< 0.05). According to the results of this experiment, the basal diet + 250 mg kg-1 vitamin C and basal diet + 1% O. corniculata leaves powder treatments could improve the growth performance and some meat quality parameters of broilers under heat stress conditions.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
شبدر ترشک (Oxalis corniculata L.), ترکیبهای فنولی, ظرفیت نگهداری آب, جوجه گوشتی, تنش گرمایی
نویسندگان مقاله
سرور اسفندیاری |
دانشآموخته کارشناسی ارشد تغذیه طیور، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، کرمان، ایران
مژگان مظهری |
دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، کرمان، ایران
امیدعلی اسماعیلی پور |
دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، کرمان، ایران
حسین دوماری |
استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، کرمان، ایران
نشانی اینترنتی
https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_124498_af0b7a0e256926ab45874f0961697662.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات