این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۳۶، شماره ۵، صفحات ۷۹۴-۸۰۰

عنوان فارسی سنجش تأثیر عصاره اتانولی Phyllanthus emblica L. بر شاخص‌های انعقادی انسانی در محیط آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله شناسه دیجیتال (DOR):98.1000/1735-0905.1399.36.794.103.5.1587.1610 گیاه آمله با نام علمیPhyllanthus emblica L.، از خانواده Phyllanthaceae است و به‌طور گسترده در مناطق گرمسیری چین، هند، اندونزی و شبه‌جزیره مالایا رویش دارد که در بسیاری از نظام‌های دارویی سنتی مانند طب چینی و آیورودای هندوستان کاربرد دارد. میوه آن یکی از غنی‌ترین منابع طبیعی ویتامین C و قطع‌کننده خونریزی است و در درمان بیماری هموروئید (بواسیر) نیز بسیار مفید است. قسمت‌های مختلف این گیاه خواص ضد دیابتی، آنتی‌باکتریال، آنتی‌اکسیدان و محافظت‌کننده کبدی را از خود نشان می‌دهد. تحقیقات شیمیایی بر روی میوه آمله حکایت از ارزش تغذیه‌ای بالای آن دارد. این مطالعه، با هدف سنجش تأثیر عصاره اتانولی این گیاه بر شاخص‌های انعقادی انسانی در محیط آزمایشگاهی، طراحی و اجرا شده است. غلظت‌های مختلفی از عصاره گیاه آمله تهیه و اثر آن بر شاخص‌های انعقادی زمان پروترومبین (PT)، زمان نسبی ترومبوپلاستین (APTT) و زمان انعقاد (CT) بررسی شد و نتایج به‌وسیله آزمون آماری t-test مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که عصاره اتانولی آمله باعث کاهش شاخص انعقادی زمان نسبی ترومبوپلاستین (APTT) و زمان انعقاد (CT) شد اما بر زمان پروترومبین (PT) اثر معنی‌داری نداشت. یافته‌های حاصل از این مطالعه نشان‌دهنده تأثیر انعقادی عصاره اتانولی آمله است، باوجوداین مطالعه بیشتر بر روی مدل‌های حیوانی و انسانی ضروری به نظر می‌رسد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله Phyllanthus emblica L، زمان پروترومبین، زمان نسبی ترومبوپلاستین، زمان انعقاد،

عنوان انگلیسی In vitro evaluation of the effect of ethanolic extract of Phyllanthus emblica L. on human coagulation indices
چکیده انگلیسی مقاله Amla (Phyllanthus emblica L.) is a member of the Phyllanthaceae family and grows widely in the tropics of China, India, Indonesia, and the Malay Peninsula and is used in many traditional medicinal systems such as Chinese medicine and Indian Ayurveda. Its fruit is one of the richest natural sources of vitamin C and is a bleeding stopper and also very useful in the treatment of hemorrhoids. Different parts of this plant show anti-diabetic, antibacterial, antioxidant, and hepatoprotective properties. Chemical researches on Amla fruit indicate its high nutritional value. This study aimed at in vitro evaluating the effect of ethanolic extract of this plant on human coagulation indices. Different concentrations of the whole Amla plant extract were prepared, and its effect on coagulation indices including prothrombin time (PT), activated partial thromboplastin time (aPTT), and clotting time (CT) were evaluated, and the results were analyzed by t-test. The results showed that Amla ethanolic extract reduced aPTT and CT, but it had no significant effect on PT indices. The findings of this study indicate the coagulant effect of Amla ethanolic extract; however, further studies on animal and human models seem necessary.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Phyllanthus emblica L, زمان پروترومبین, زمان نسبی ترومبوپلاستین, زمان انعقاد

نویسندگان مقاله جواد مزینانی |
دانشجوی کارشناسی ارشد، زیست‌شناسی سلولی و مولکولی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه حکیم سبزواری، سبزوار، ایران

جعفر وطن دوست |
دانشیار، گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه حکیم سبزواری، سبزوار، ایران

محمدرضا واعظی کاخکی |
استادیار، گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه حکیم سبزواری، سبزوار، ایران

فرشته قراط |
استادیار، گروه طب سنتی، دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، سبزوار، ایران


نشانی اینترنتی https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_122916_7e498d24feec221bd904167a9b59edfe.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات