این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
دانش کشاورزی و تولید پایدار
، جلد ۳۲، شماره ۲، صفحات ۸۱-۹۵
عنوان فارسی
مقایسه عملکرد کمی و کیفی لگومهای علوفهای یکساله در کشت پائیزه
چکیده فارسی مقاله
اهداف: این مطالعه به منظور شناسایی لگومهای علوفهای یک ساله مناسب برای کشت پائیزه از نظر عملکرد علوفه و کیفیت به عنوان راهکاری برای تامین بخشی از علوفه مورد نیاز انجام شد. مواد و روشها: صورت طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار در چهار مکان کرج، گرگان، مازندران و لرستان به مدت دو سال اجرا شد. شش نوع لگوم علوفهای شامل باقلا، خلر توده محلی، ماشک معمولی رقم لامعی، ماشک گلخوشهای توده زنجان، ماشک پانونیکا (یک رقم خارجی) و نخود علوفهای (دو رقم محلی و رقم پایونیر) از نظر صفات کمی عملکرد علوفه تر و خشک در چهار استان برای دو سال و از نظر کیفیت علوف در کرج برای یک سال مورد بررسی قرار گرفت.یافتهها: میانگین چهار مکان و دو سال آزمایش نشان داد که ماشک گلخوشهای بیشترین مقدار عملکرد علوفه تر و خشک را در بین گیاهان مورد بررسی به جز گیاه باقلا تولید کرد. در بین ارقام باقلا، رقم شادان و برکت (به ترتیب بیشترین عملکرد علوفه تر و خشک را تولید کردند و کمترین میران تولید علوفه تر و خشک متعلق به خلر بود. همچنین بررسی خصوصیات کیفیت علوفه، بیشترین ماده خشک قابل هضم برای باقلا رقم مهتا، بیشترین میزان پروتئین خام برای نخود علوفهای رقم پایونیر و ماشک گل خوشهای را نشان داد. نتیجه گیری کلی: با توجه به نتایج میتوان بیان کرد که تمامی گیاهان پتانسیل تولید علوفه را بستگی به مناطق دارند. اگرچه ماشک گلخوشهای بیشترین مقدار عملکرد علوفه تر و خشک را در بین گیاهان مورد بررسی تولید کرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
باقلا، خلر، صفات زراعی عملکرد علوفه، ماشک، نخود فرنگی علوفهای،
عنوان انگلیسی
The comparison of qualitative and quantitative yield of annual forage legumes in autumn cultivation
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objective: this study was conducted in order to identify annual forage legumes suitable for autumn cultivation in terms of forage yield and quality can be an approach to provide forage.Materials and Methods: The experiment was conducted conducted in a randomized complete block design with three replications in four locations in Karaj, Gorgan, Mazandaran and Lorestan for two years. Six types of forage legumes including faba bean, grass pea ( (local cultivar), common vetch (Lamei cultivar), hairy vetch (Vicia villosa) (local cultivar), hungarian vetch (an external cultivar) and fodder green pea (Pisum sativum) (two cultivars) were evaluated in terms of quantitative traits of fresh, dry forage yield. These legumes also were evaluated in terms of forage quality in Alborz for one year. Results: The means of four locations and two years of experiments showed that hairy vetch produced the highest amount of fresh and dry forage yield among studied crops except faba beans. Among faba bean cultivars, Shadan cultivar and Barakat had the highest of fresh and dry forage yield and the lowest of fresh and dry forage belonged to grass pea. Also, study of forage quality characteristics showed that the highest digestible dry matter for Mehta faba bean cultivar, the highest crude protein content for Pioneer cultivar forage green pea and hairy vetch.Conclusion: Considering the result, all investigating forage legumes have the potential to produce
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
باقلا, خلر, صفات زراعی عملکرد علوفه, ماشک, نخود فرنگی علوفهای
نویسندگان مقاله
ویدا قطبی |
مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
فاطمه شیخ |
بخش تحقیقات زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، گرگان، ایران
محمد تقی فیض بخش |
بخش تحقیقات زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، گرگان، ایران
محمد شاهوردی |
بخش تحقیقات زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان لرستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بروجرد، ایران
رمضان سرپرست |
بخش تحقیقات زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مازندران، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ساری، ایران
هرمز اسدی |
مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
علی مقدم |
مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی کرج، ایران.
نشانی اینترنتی
https://sustainagriculture.tabrizu.ac.ir/article_14927_eb37f4af31ea2f563597710a0f6bc9d8.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات