این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
دانش کشاورزی و تولید پایدار
، جلد ۳۲، شماره ۲، صفحات ۲۸۵-۲۹۸
عنوان فارسی
بررسی اثر آللوپاتیکی برخی گیاهان دارویی بر جوانهزنی و رشد انگل سس (Cuscutsa campestris Yuncker)
چکیده فارسی مقاله
اهداف: پژوهش حاضر به منظور بررسی خاصیت آللوپاتی برخی گیاهان دارویی بر جوانهزنی و رشد بذر انگل سس اجرا شد.مواد و روشها: در مرحله اول 18 گیاه کشت شده در باغ گیاهان دارویی با بذر سس، آلوده و میزان آلودگی یا مقاومت در برابر این انگل بررسی شد. سپس تعداد 7 گیاه انتخاب شده کشت و آلودهسازی صورت گرفت. در بخش دیگر آزمایش از 4 گیاه دارویی مقاوم در برابر سس، دو نوع عصاره آبی و هیدروالکلی تهیه و در 4 غلظت بصورت کشت در پتریدیش بر جوانهزنی بذور، مورد آزمایش قرار گرفتند. آنالیز اسانس گیاهان دارویی مورد آزمایش، توسط دستگاه کروماتوگرافی گازی-طیف سنج جرمی صورت گرفت. میزان فنل و فلاونوئید عصارهها نیز مورد ارزیابی قرار گرفت.یافتهها: از بین گیاهان مورد آزمایش بابونه و رازک نر آلودگی 100 درصد و بیشترین مقاومت در برابر آلودگی سس را گل محمدی، پایه ماده رازک، زوفا و مریم گلی نشان دادند. از عصارههای استفاده شده، عصاره هیدروالکلی و آبی با غلظت 15 درصد گل محمدی و رازک بیشترین تاثیر بازدارندگی را بر جوانهزنی بذور سس نشان دادند. میزان فنل و فلاونوئید کل نیز در عصاره هیدروالکلی این دو گیاه بیشترین میزان را داشت. نتیجهگیری: عصاره هیدروالکلی گل محمدی و رازک موجب بازداری از جوانهزنی سس شده و همچنین کشت این گیاهان در اطراف باغها و مزارع میتواند مانع گسترش بیشتر سس شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
سس، عصاره هیدروالکلی، عصاره آبی، رازک، گل محمدی،
عنوان انگلیسی
Investigation of allopathic effect of some medicinal plants on germination and growth of dodder (Cuscutsa campestris Yuncker)
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objective: The present study was performed to investigate the allelopathic properties of some medicinal plants on the growth, propagation and germination of sauce parasite seeds.Materials and Methods: In the first stage, 18 plants cultivated in the garden of medicinal plants were infected with sauce seeds and the degree of infection or resistance to this parasite was investigated. Then 7 selected plants were cultured and infected. In the other part of the experiment, 4 types of aqueous and hydroalcoholic extracts were prepared from 4 dodder-resistant medicinal plants and tested on seed germination in 4 concentrations by culturing in pteridish. Essential oil analysis of the tested herbs was performed by gas chromatography-mass spectrometry. The levels of phenol and flavonoids in the extracts were also evaluated.Results: Among these plants, chamomile and male hops showed 100% contamination and most cultivated plants showed no contamination. Among the cultivated plants, Rosa, hops, hyssop and sage showed the highest resistance to contamination of the sauce. Among the used extracts, hydroalcoholic and aqueous extracts at a concentration of 15% of rosemary and hops showed the greatest inhibitory effect on germination of sauce seeds. The amount of phenol and total flavonoids in the hydroalcoholic extract of these two plants was the highest.Conclusion: Hydroalcoholic extracts of rosemary and hops prevent the germination of the sauce and also cultivation of these plants around gardens and fields can prevent further spread of the dodder.Key words: Cuscuta, hydroalcoholic extract, aqueous extract, Humulus, Rosa damascena
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
سس, عصاره هیدروالکلی, عصاره آبی, رازک, گل محمدی
نویسندگان مقاله
سعیده علیزاده سالطه |
گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
نعیمه مولایی کردآباد |
گروه علوم باغبانی و زراعی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
مرضیه قنبری جهرمی |
گروه علوم باغبانی و زراعی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
موسی صابر |
گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
نشانی اینترنتی
https://sustainagriculture.tabrizu.ac.ir/article_15013_3bfd92fe1bdfebb00a05d62c1f5ba5e8.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات