این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
دانش کشاورزی و تولید پایدار
، جلد ۳۲، شماره ۱، صفحات ۲۰۳-۲۲۶
عنوان فارسی
ارزیابی عملکرد و صفات کیفی برخی از ارقام تجاری سیبزمینی (L. solanum tuberosum) در شرایط اقلیمی منطقه مراغه
چکیده فارسی مقاله
اهداف: هر سال تعدادی ارقام جدید سیب زمینی وارد کشور میشوند و با توجه به اینکه پاسخ ژنوتیپها در شرایط اقلیمی مختلف، بنابراین مطالعه ارقام رایج و پرکاربرد سیبزمینی همچون سایر محصولات ضروری میباشد. بر همین اساس در این پژوهش هدف تعیین و معرفی بهترین رقم یا ارقام از لحاظ عملکرد و همچنین صفات کیفی میباشد.مواد و روشها: در این پژوهش 10 رقم بانبا، سانته، رداسکارلت، آگریا، سیفرا، پیکاسو، آریندا، اینواتور، فونتانه و چلنجر براساس طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی مورد اریابی قرار گرفتند. صفات وزن تر و خشک غده، عملکرد غده، قطر غده، تعداد غده، وزن حجمی، سفتی، مواد جامد محلول، فعالیت آنتی اکسیدانی کل، محتوای فنل کل، کربوهیدرات کل، ویتامین ث، نشاسته، پراکسیداز، پروتئین محلول کل، بتاکاروتن بررسی شدند.یافتهها: نتایج نشان داد که تنوع قابل ملاحظهای بین ژنوتیپهای رایج در کشور در شرایط اقلیمی مراغه وجود داشت. بیشترین عملکرد در رقم سیفرا مشاهده گردید که از نظر صفات کیفی همچون مقدار نشاسته، سفتی، ویتامین ث نسبت به سایر با اختلاف معنیداری پایینتر بود و بعد از رقم سیفرا بیشترین عملکرد متعلق به رقم پیکاسو بود. در صفات مربوط به کیفیت همچون نشاسته و وزن خشک ارقام پیکاسو، چلنجر و اینواتور برتر از بقیه بودند. نتیجهگیری: ارقام پیکاسو، اینواتور و چلنجر به دلیل نشاسته، ماده خشک و محتوای فنل کل بالا و همچنین پراکسیداز و کربوهیدرات کم مناسب فرآوری و تهیه محصولاتی همچون چیپس بوده و این ارقام با عملکرد متوسط، سفتی و ماده خشک بیشتر نسبت به سایر ارقام برای تازهخوری و بازار پسندی مناسب میباشند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عملکرد، تعداد غده در بوته، سازگاری، کیفیت غده، نشاسته،
عنوان انگلیسی
Evaluation yield and qualitative characteristics of some potato (Sulanum tuberosum L.) varieties in the climatic conditions of the Maragheh region
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objective: Every year a number of new potato cultivars enter our country. Therefore, the study of widely used potato cultivars is necessary. Accordingly, in this study, the aim is to determine and introduce the best cultivars in terms of yield and quality.Materials and Methods: In this experiment 10 common cultivars included Banba, Sante, Red Scarlett, Agria, Sifra, Picasso, Arinda, Invator, Fontane and Challenger, based on RCBD were assesed. The studied traits included tuber fresh and dry weight, tuber yield, tuber diameter, number of tubers, volume weight, stiffness, soluble solids, total antioxidant activity, total phenol content, total carbohydrates, vitamin C, starch, peroxidase, total soluble protein and beta-carotene. Results: The results displayed that there was a considerable diversity between the genotypes in Maragheh climatic conditions. The highest yield was observed in Cifra cultivar, which in terms of quality traits such as starch, firmness, vitamin C was significantly lower than others with a significant difference, and after Cifra cultivar, the highest yield belonged to Picasso cultivar. Picasso, Challenger and Invator cultivars were superior in quality traits such as starch and dry weight. Conclusion: The results of the experiment indicated that Picasso, Inverter and Challenger due to starch, dry matter and high total phenol content as well as peroxidase and low carbohydrates are suitable for processing and production of chips. Of course, if the goal and priority of the producers is more yield, the Cifra cultivar is recommended.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
عملکرد, تعداد غده در بوته, سازگاری, کیفیت غده, نشاسته
نویسندگان مقاله
بهروز علیزاده زاوشتی |
گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشگاه مراغه
فرزاد رسولی |
هیات علمی/دانشگاه مراغه
مهدی رحمتی |
هیات علمی/ دانشگاه مراغه
غلامرضا گوهری |
استادیار
نشانی اینترنتی
https://sustainagriculture.tabrizu.ac.ir/article_14595_88ebdbf50b6107b138853d4e4b682ed0.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات