این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
دانش کشاورزی و تولید پایدار
، جلد ۳۱، شماره ۳، صفحات ۲۴۹-۲۷۰
عنوان فارسی
اثر محلولپاشی اسید هیومیک و سطوح مختلف کمپوست قارچ خوراکی (SMC) بر صفات مورفولوژیک و عملکرد کرچک (Ricinus communis L.)
چکیده فارسی مقاله
چکیده اهداف: در سالهای اخیر، تولید سالم و پایدار محصولات کشاورزی بهویژه گیاهان دارویی مورد توجه قرار گرفته است. این پژوهش با هدف بررسی اثر محلولپاشی اسید هیومیک و سطوح مختلف کمپوست مصرف شده قارچ خوراکی در رشد و عملکرد گیاه دارویی کرچک (Ricinus communis L.) انجام گرفت. مواد و روشها: این آزمایش در سال زراعی 95-1394 در مزرعهی تحقیقاتی مجتمع آموزش عالی گناباد به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایهی بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. دو سطح کاربرد و عدمکاربرد اسید هیومیک و کاربرد شش سطح مختلف کمپوست قارچ خوراکی مصرف شده (0، 20، 40، 60، 80 و 100 تن در هکتار) مدنظر قرار گرفتند. یافتهها: نتایج آزمایش نشان داد که اثر کلیه سطوح کمپوست مصرف شده قارچ خوراکی بر عملکرد دانه در شرایط محلولپاشی اسید هیومیک تشدید شد و مقدار عملکرد دانه در شرایط کاربرد همزمان اسید هیومیک و هر یک از سطوح 20، 40، 60، 80 و 100 تن در هکتار کمپوست مصرف شده قارچ خوراکی بهترتیب 40، 46، 37، 19 و 17 درصد بیشتر از کاربرد جداگانه این کودها بود. بیشترین و کمترین ارتفاع پایینترین و بالاترین خوشه از سطح زمین بهترتیب در تیمار کاربرد همزمان اسید هیومیک و 80 تن در هکتار کمپوست مصرف شده قارچ خوراکی و تیمار بدون اسید هیومیک و بدون کمپوست مصرف شده قارچ خوراکی بدست آمد. نتیجهگیری: بهطور کلی با توجه به یافتههای این پژوهش، بهنظر میرسد استفاده از نهادههای اکولوژیک همچون اسید هیومیک و مقادیر بهینه کمپوست مصرف شده قارچ خوراکی ضمن بهبود رشد و عملکرد کرچک، میتواند بهعنوان راهکاری بومسازگار جهت توسعه کشاورزی پایدار مورد توجه قرار گیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
راهکار بومسازگار، سلامت بومنظام، کشاورزی پایدار، مخاطره زیستی، نهاده اکولوژیک،
عنوان انگلیسی
Effect of Humic Acid Spraying and Different Levels of Spend Mushroom Compost (SMC) on Morphological Characteristics and Yield of Castor Bean (Ricinus communis L.)
چکیده انگلیسی مقاله
Abstract Background and Objective: In recent years, healthy and sustainable production of agricultural products, especially medicinal plants, has received more attention. This research was done in order to evaluate the effect of humic acid spraying and different levels of spend mushroom compost (SMC) on growth and yield of castor bean (Ricinus communis L.). Materials and Methods: In this research a split plots experiment based on RCBD design with three replications was conducted in 2015-2016 growing seasons, in University of Gonabad, Iran. The main plots included Humic acid (application and non-application) and the sub plots contained different levels of spend mushroom compost (0, 20, 40, 60, 80 and 100 t.ha-1). Results: The results showed that effect of humic acid spraying, different levels of SMC and their interaction effects was significant on the most of studied traits. Effect of all different levels of SMC on seed yield in conditions of humic acid spraying was exacerbated, so that seed yield in simultaneous application of humic acid and 20, 40, 60, 80 and 100 t.ha-1 levels of SMC, 40, 46, 37, 19 and 17% was more than sole application of this fertilizer, respectively. The highest and lowest height of lowest and highest panicle from ground level, obtained in treatment of simultaneous application of humic acid and 80t.ha-1 SMC and treatment of non application of humic acid and non application of SMC, respectively. Conclusion: According to the results of this research, it seems application of ecological inputs such as humic acid and optimum amounts of SMC while improve growth and yield of castor medicinal plant, as an ecofriendly approach for development of sustainable agriculture and ecosystem health can be considered.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
راهکار بومسازگار, سلامت بومنظام, کشاورزی پایدار, مخاطره زیستی, نهاده اکولوژیک
نویسندگان مقاله
محمد بهزاد امیری |
گروه تولیدات گیاهی، دانشکده کشاورزی، مجتمع آموزش عالی گناباد
یاسر اسماعیلیان |
گروه تولیدات گیاهی، دانشکده کشاورزی، مجتمع آموزش عالی گناباد
نشانی اینترنتی
https://sustainagriculture.tabrizu.ac.ir/article_13729_ef686a2ae018bbf01c60e067f13733b6.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات