این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
دانش کشاورزی و تولید پایدار
، جلد ۳۰، شماره ۴، صفحات ۱۶۱-۱۷۱
عنوان فارسی
تأثیر میزان و زمان کاربرد عصاره کیوی بر فرایندهای فیزیولوژیک گیاه گوجهفرنگی (Lycopersicon esculentum) آلوده به گل جالیز (Orobanche spp)
چکیده فارسی مقاله
اهداف: مطالعه به منظور بررسی اثرات عصاره کیوی بر فعالیت برخی پارامترهای فیزیولوژی و رشد در گیاه گوجه فرنگی آلوده به گل جالیز می باشد. مواد و روشها: در پژوهش حاضر عصاره کیوی در 3 غلظت 0،50% و 100% در سه دوره زمانی 20، 25 و 30 روز بر ریشه گوجهفرنگی به منظور کنترل گل جالیز اعمال گردید و آزمایش بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی با 4 تکرار انجام شد و برخی پارامترهای رشد، فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدان کاتالاز و آسکوربات پراکسیداز، محتوای پروتئین، فنل و آنتوسیانین بررسی شد. یافتهها: نتایج بهدستآمده از این پژوهش نشان داد که عصاره کیوی در روز 30ام باعث افزایش وزن تر و خشک اندام هوایی، سطح برگ، ،طول ریشه، پروتئین برگ و ریشه، فعالیت آنزیم کاتالاز برگ، محتوای فنل و آنتوسیانین شده و تعداد گل جالیز و زیست توده گل جالیز و فعالیت آنزیم کاتالاز ریشه و پراکسیداز ریشه را کاهش داده است. طول ساقه و فعالیت آنزیم پراکسیداز برگ در تیمار با کیوی تفاوت معنی داری با شاهد نداشته است. نتیجهگیری: گل جالیز علف هرز انگلی است که فاقد کلروفیل و انگل مطلق ریشه گیاهان دولپهای است و باعث کاهش رشد و عملکرد بسیاری از گیاهان زراعی ازجمله گوجهفرنگی میشود. به نظر میرسد عصاره کیوی با داشتن مهارکننده آنزیم پکتین متیل استراز، در بازدارندگی رشد گل جالیز نقش مؤثری داشته است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آنزیمهای آنتیاکسیدان، تنش زیستی، گل جالیز، عصاره کیوی، گوجهفرنگی،
عنوان انگلیسی
The Effects of Kiwi on Physiology Parameters in Tomato (Lycopersicon esculentum) Infected With Broomrapes (Orobanche spp)
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objective: The goals of study were to recognize the effect of Kiwi on physiology and growth parameters in tomato infected with broomraps. Materials and Methods: In this study the effect of kiwi (0, 50% and 100%) in three times (20, 25 and 30 days) on growth parameters, antioxidant enzymes activities catalase and ascorbat peroxidase, protein, phenol and anthocyanin content were studied. This study was designed in randomized complete design with four replications. Results: The results showed that kiwi in 30 days increased shoot fresh weight shoot dry weight, leaf area, root length, leaf and root protein content, leaf catalase enzyme activity, phenol and anthocyanin content and reducedbroomrapenumber and biomass of broomrape and rootcatalase and root peroxidase enzyme activity. Kiwi treatments had no effect on shoot length and leaf peroxidase enzyme activity. Conclusion: Broomrapes without chlorophyll and parasites of root of plant are one of the abiotic stresses that limit plant growth and crop production such as tomato. As a result kiwi treatment inhibited pectin methyl esterase and reduced growth of broomrape.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
آنزیمهای آنتیاکسیدان, تنش زیستی, گل جالیز, عصاره کیوی, گوجهفرنگی
نویسندگان مقاله
اسرین عرشی |
گروه علوم گیاهی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه خوارزمی، تهران
اعظم سلیمی |
گروه علوم گیاهی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه خوارزمی، تهران
مریم چاووشی |
گروه علوم گیاهی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه خوارزمی، تهران
نشانی اینترنتی
https://sustainagriculture.tabrizu.ac.ir/article_12304_a0dbc3de2f0452d6a42593d462cd1602.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات