این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
دانش کشاورزی و تولید پایدار
، جلد ۳۰، شماره ۲، صفحات ۴۱-۵۸
عنوان فارسی
اثر کشت مخلوط سویا، بادرشبو و ارزن بر صفات رشدی و عملکرد چغندرقند (Beta vulgaris L.)
چکیده فارسی مقاله
چکیده اهداف: بررسی اثرات کشت مخلوط سویا، بادرشبو و ارزن بر ویژگیهای رشدی و عملکرد کمی سه رقم چغندرقند از اهداف این آزمایش میباشند. مواد و روشها: آزمایش به صورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوکهای کامل تصادفی با 12 تیمار در سه تکرار در سالهای 1395 و 1396 در شهرستان خوی اجرا گردید. فاکتور اول شامل ارقام چغندرقند (Kevin، Ghazira و Vaclav ( و فاکتور دوم شامل الگوی کشت خالص چغندرقند و کشت مخلوط چغندرقند با هر یک از گیاهان سویا، بادرشبو و ارزن با نسبت50 :50 بودند. یافتهها: نتایج نشان داد که بیشترین عیار قند (82/15 درصد)، عملکرد ریشه (40/100 تن در هکتار) و شکر خالص (48/13 تن در هکتار) در سطح اشغالی از مخلوط چغندرقند و بادرشبو حاصل گردید و کمینه عیارقند (37/15 درصد) از مخلوط چغندرقند و ارزن، و عملکرد ریشه (39/47 تن در هکتار) و شکر خالص (13/6 تن در هکتار) در سطح اشغالی از مخلوط چغندرقند و سویا حاصل گردید. بیشترین نسبت برابری زمین (27/1) به الگوهای کشت مخلوط چغندرقند و سویا در سال 1395، و کمترین آن (03/1) به مخلوط چغندرقند رقم Kevin و سویا در سال 1396 اختصاص داشت. در سال 1396 بیشترین نسبت برابری زمین (21/1) از کشت مخلوط چغندرقند رقم Vaclav و بادرشبو حاصل شد. نتیجهگیری: با توجه به نتایج عملکرد ریشه، عیار قند، عملکرد شکر خالص و نسبت برابری زمین، کشت مخلوط چغندر قند با بادرشبو جایگزین مناسبی برای کشت خالص چغندر قند در تولید پایدار این گیاه می باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کشت مخلوط، شاخص سطح برگ، عملکرد، چغندرقند، نسبت برابری زمین،
عنوان انگلیسی
Effect of Soybean, Moldavian Balm and Proso Millet Intercropping on Growth Characteristics and Yield of Sugar Beet (Beta vulgaris L.)
چکیده انگلیسی مقاله
Abstract Background & Objective: The objective of this experiment was to study the effect of the intercropping by soybean, Moldavian balm and Proso millet on growth characteristics and yield of three sugar beet cultivars. Materials & Methods: A factorial experiment was conducted in Khoy city based on randomized complete block design with 12 treatments in three replications in 2016 and 2017. The first factor was sugar beet cultivars (Kevin, Ghazira and Vaclav) and the second factor was cropping pattern of mono–cropping of sugar beet and the intercropping of sugar beet with soybean, Moldavian balm and Proso millet (50:50). Results: Results, indicated that the highest sugar content (15.82%), root yield (100.40 t.ha-1) and gross sugar yield (13.48 t.ha-1) in occupied area was obtained from the intercropping of sugar beet and Moldavian balm, and the lowest one (15.37%) obtained in intercropping of sugar beet and Proso millet and the intercropping of sugarbeet and soybean with 47.39 and 6.13 t.ha-1. The highest LER (1.27) obtained in intercropping of sugar beet cv. and soybean 2016, and the least (1.03) belonged to the intercropping Kevin cv. and soybean in 2017. The highest LER (1.21) belonged to the intercropping Vaclav cv. and Moldavian balm in 2017. Conclusion: Based on root yield, sugar content, gross sugar yield and LER results, the intercropping of sugar beet with Moldavian balm is suitable alternatives for monocropping of sugar beet.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
کشت مخلوط, شاخص سطح برگ, عملکرد, چغندرقند, نسبت برابری زمین
نویسندگان مقاله
بهرام چوبفروش خوئی |
اکولوژی گیاهان زراعی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
روح اله امینی |
گروه اکوفیزیولوژی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
عادل دباغ محمدی نسب |
گروه اکوفیزیولوژی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
یعقوب راعی |
گروه اکوفیزیولوژی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
نشانی اینترنتی
https://sustainagriculture.tabrizu.ac.ir/article_10915_08aba1ec830b4a4400ee3811c200f5fe.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات