این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
زیست شناسی خاک
، جلد ۱۰، شماره ۱، صفحات ۳۳-۴۷
عنوان فارسی
اثر قارچ میکوریز توأم با برخی میکروارگانیسمها و ترکیبات شیمیایی بر عملکرد شاخصهای رشدی و فتوسنتزی ذرت
چکیده فارسی مقاله
با توجه به اهمیت برخی محصولات کشاورزی، مانند ذرت و قابلیت بالای آنها در میزبانی قارچ های میکوریزا، استفاده از برخی ریزجانداران و ترکیبات شیمیایی در راستای بهبود فعالیت میکوریزایی حائز اهمیت است. به این منظور، آزمایشی در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار اجرا شد. در این بررسی، قارچهای Funneliformis mosseae (FM)، (RI) ,Rhizophagus intraradices Rhizophagus irregalaris (RIr) بهعنوان زادمایه میکوریزایی استفاده گردید و تأثیر برخی ریزجانداران شامل، مخمر (Issatchenkia orientalis) و باکتری (Pseudomonas fluorescens VUPf5) و همچنین ترکیبات شیمیایی از جمله، چای کمپوست، عصاره آزولا، سیدروفور باکتریایی، اسید هیومیک، کمپلکس آمینو اسید، بر فعالیت قارچی و پارامترهای رویشی و فیزیولوژیکی گیاه ذرت رقم SC750 موردبررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که تمامی گونههای قارچ میکوریز توأم با تیمار باکتریایی و ترکیبات شیمیایی تأثیر معنیداری بر قطر و رشد طولی ساقه، افزایش سطح برگ، وزنتر و خشکریشه و وزنتر خشک شاخساره داشتند. نتایج تجزیه واریانس بررسی شاخص های فیزیولوژیکی نشان داد تأثیر تیمارهای موردبررسی بر شاخص کلروفیل در یک سطح بوده و طبق مقایسه میانگین بین تیمارهای توأم با قارچ میکوریز و عدم وجود قارچ میکوریز اختلاف معنیداری مشاهده نگردید. با اینحال، کاربرد گونههای مختلف قارچ میکوریز تأثیر معنیداری بر افزایش میزان محتوای کلروفیل a ، کلروفیل b ، محتوای کلروفیل کل و کارتنوئید گیاه ذرت در مقایسه با شاهد (بدون قارچ میکوریز) داشتند. کاربرد اسید هیومیک و چای کمپوست باعث القای بیشترین افزایش رشد شدند. تیمار کمپلکس آمینو اسید توأم با RI بیشترین تأثیر را برافزایش کلروفیلa ، کلروفیل b و کلروفیل کل داشت. تیمار مخمر و کمپلکس آمینو اسید به ترتیب بیشترین تأثیر را برافزایش کاروتنوئیدها داشتند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پارامترهای رویشی، ترکیبات شیمیایی، ذرت، قارچ میکریزآربوسکولار،
عنوان انگلیسی
Effect of mycorrhizal fungi accompanied by some microorganisms and chemical compounds on growth and photosynthesis indices of corn
چکیده انگلیسی مقاله
Due to the importance of mycorrhizal fungi and their ability in colonization of plants, the use of some microorganisms and chemical compounds to improve mycorrhizal activity is an important issue. In this study, an experminet was conducted as a compeletely randomized factorial desin with three replications at Valiasr University of Rafsanjan.Three fungal species, Funneliformis mosseae(FM), Rhizophagus intraradices(RI) and Rhizophagus irregalaris (RIr) were applied asmycorrhizal inoculant and the effect of some microorganisms including yeast (Issatchenkia orientalis) and bacteria (Pseudomonas fluorescens VUPf5) as well as chemical compounds such as compost tea, azolla extract, bacterial siderophore, humic acid and amino acid complex on fungal activity and physiological parameters of corn plant (SC750 cultivar) was examined. The results showed that all species of mycorrhizal fungi combined with bacterial treatment and chemical compounds had a significant effect on stem diameter and longitudinal growth, leaf area increase, root weight and dry weight and shoot dry weight. Variance analysis of SPAD showed that there was not significant difference between mycorrhizal and non-mycorrhizal treatments. However, the application of different species of mycorrhizal fungi had a significant effect on the content of chlorophyll a, chlorophyll b, total chlorophyll and carotenoids in compared to the control (without mycorrhizal fungus) treatment. The use of humic acid and compost had the extreme effect on plant growth. Amino acid complex treatment with Rhizophagus intraradices had the greatest effect on chlorophyll a, chlorophyll b and total chlorophyll content. The treatments of yeast and amino acid complex had the greatest effect on carotenoids, respectively..
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
پارامترهای رویشی, ترکیبات شیمیایی, ذرت, قارچ میکریزآربوسکولار
نویسندگان مقاله
معصومه احمدزاده |
کارشناسی ارشد آسیب شناسی گیاهی، دانشگاه ولی عصر رفسنجان، ایران
ابراهیم صداقتی |
استادیار بیماری شناسی گیاهی، دانشگاه ولی عصر رفسنجان، ایران
روحالله صابری ریسه |
استادیار بیماری شناسی گیاهی، دانشگاه ولی عصر رفسنجان، ایران
اصغر رحیمی |
دانشیار زراعت، دانشگاه ولی عصر رفسنجان، ایران
علی اکبر محمدی میریک |
دانشیار زراعت، دانشگاه ولی عصر رفسنجان، ایران
نرگس حاتمی |
عضو هیأت علمی دانشگاه پیام نور، دانشکده کشاورزی
نشانی اینترنتی
https://sbj.areeo.ac.ir/article_125942_3c45e61a6e50a928f0db6636b28e0f12.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات