این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
زیست شناسی خاک
، جلد ۹، شماره ۲، صفحات ۱۸۹-۲۰۱
عنوان فارسی
اثر ژنوتیپ گیاه و مکان جغرافیایی بر روی فراوانی باکتری اندوفیت متیلوباکتریوم در میوه دو رقم توتفرنگی
چکیده فارسی مقاله
اندوفیت به گروهی از میکروارگانیسم ها اطلاق میگردد که در قسمتهای داخلی بافتهای گیاهان زندگی نموده و بر بسیاری از خصوصیات گیاه میزبان تأثیر میگذارند. گونههای مختلف باکتری اندوفیت متیلوباکتریوم در سنتز کاراتنوئیدها، تولید ترکیبات فنولی و فرار، همچنین در افزایش سطح تولید اجزای سازنده عطر و طعم در میوه مؤثر میباشند. تنوع و فراوانی این باکتریها تحت تأثیر ژنوتیپ گیاه میزبان، شرایط اقلیمی و خاک میباشد. این مطالعه به منظور جداسازی باکتریهای جنس متیلوباکتریوم از دو رقم توتفرنگی در مناطق مختلف استان کردستان انجام شد. در این پژوهش باکتریهای اندوفیت از میوه دو رقم توتفرنگی کردستان و پاروس جمعآوری شده از سه منطقه انگوژان، گاورود و نشور در استان کردستان جداسازی شدند. شناسایی جدایه های باکتری براساس تعیین توالی ژن 16S rDNA انجام گردید. بدین منظور پس از استخراج DNA ژنومی جدایهها، ژن 16S rDNA به روش PCR تکثیر و پس از تعیین توالی میزان شباهت توالیهای به دست آمده با توالی نوکلئوتیدی ژن 16S rDNA سایر باکتریهای مرجع با استفاده از نرم افزار Blastn محاسبه گردید. سپس جمعیت جدایههای باکتری در زمانهای (مراحل) مختلف رسیدگی میوه تعیین گردید. نتایج به دست آمده نشان داد که باکتری جدا شده در هر دو رقم کردستان و پاروس متعلق به جنس متیلوباکتریوم (Methylobacterium) می باشد. جمعیت باکتریهای متیلوباکتریوم در ارقام مورد مطالعه در مناطق مشابه از لحاظ آماری متفاوت بود. رقم کردستان در مقایسه با رقم پاروس، در هر سه منطقه برتری معنیداری از لحاظ جمعیت باکتری نشان داد (p< 0.05). بیشترین جمعیت باکتری در هر دو رقم و در مناطق جغرافیایی مورد مطالعه در مرحله رسیدگی میوه محاسبه گردید. با توجه به تفاوت دو رقم گیاه از لحاظ عطر و طعم و همچنین تفاوت معنیدار جمعیت باکتری احتمال تأثیر این باکتریها در عطر و طعم این دو رقم وجود دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
باکتری اندوفیت، توتفرنگی، پاروس، کردستان، 16S rDNA،
عنوان انگلیسی
Effect of plant genotype and geographical location on the frequency of endophytic Methylobacterium in two strawberry cultivars fruit
چکیده انگلیسی مقاله
Endophytes are microorganisms (bacteria or fungi or actinomycetes) that reside inside the internal tissues of plant with no negative effect on host plants. Endophytic bacteria trigger many positive effects on host plants. The aroma and flavor of strawberry fruit are important characteristics that is affected by endophytic bacteria such as Methylobacterium. Endophytic bacteria, are effective in the synthesis of carotenoids and the production of volatile and phenolic compounds. In addition, they are effective in producing the aromatic components in fruit. Endophytic bacterial frequency and genotype can be affected by host plant genotype, climatic and soil conditions. This study was carried out to isolate endophytic bacteria from two strawberry cultivars (Kurdistan and Parous) in three regions (Angouzan, Gavrood and Noshur) in Kurdistan province. For accurate identification of bacterial isolates, 16S-rRNA gene sequencing was used for identification of purified endophytic isolates and their frequency determined at different times of fruit ripening. The results revealed that the all endophytic bacterial isolates from both cultivars were belong to the genus Methylobacterium. The frequency of these bacteria was statistically different in two cultivars and in different sampling time. The frequency of Methylobacterium significantly was higher in Kurdistan cultivar compared to Parous cultivar in all three regions (p < 0.05). The highest frequency of Methylobacterium was observed in the fruit ripening time. It seems that Methylobacterium and its frequency probably have an effect on the aroma and delicacy of these two varieties.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
باکتری اندوفیت, توتفرنگی, پاروس, کردستان, 16S rDNA
نویسندگان مقاله
بهمن بهرام نژاد |
دانشیار بیوتکنولوژی گیاهی، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندج
محمد اختری |
دانشآموخته ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندج
بهروز حریقی |
دانشیار بیماریشناسی گیاهی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندج
محمد ناجی |
دانشآموخته ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندج
نشانی اینترنتی
https://sbj.areeo.ac.ir/article_124194_0c4ae34c497bc6443a92eb47af03dfc5.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات