این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
زیست شناسی خاک، جلد ۱، شماره ۲، صفحات ۱۰۷-۱۲۲

عنوان فارسی تأثیر شوری خاک و تلقیح بذر با باکتری‌های افزاینده رشدی PGPR بر مقادیر سدیم و پتاسیم، هدایت روزنه‌ای و عملکرد گندم
چکیده فارسی مقاله به منظور بررسی تأثیر شوری خاک و تلقیح بذر با باکتری های PGPR بر سدیم و پتاسیم، هدایت روزنه ای و عملکرد گندم، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار در سال تحت شرایط گلخانه 1390 اجرا گردید. فاکتورهای مورد بررسی شامل چهار سطح شوری خاک ( صفر، 15، 30 و 60 میلی مولار از نمک NaCl) و چهار سطح تلقیح بذری با PGPR (عدم تلقیح بذر، تلقیح بذر با ازتوباکترکروکوکوم استرین 5، آزوسپیریلوم لیپوفروم استرین OF ، سودوموناس پوتیدا استرین 186) بودند. نتایج نشان داد که عملکرد کمی و کیفی، هدایت روزنه­ای و مقادیر سدیم و پتاسیم در ریشه و اندام­های هوایی به طور معنی­داری تحت تأثیر شوری خاک و تلقیح بذر با باکتری­های محرک رشد قرار گرفتند. مقایسه میانگین­ها نشان داد که در شرایط شوری خاک، عملکرد دانه تک بوته، تعداد دانه در سنبله، وزن صد دانه، طول سنبله، وزن ریشه بواسطه تلقیح بذر با باکتری­های محرک رشد افزایش یافت. با افزایش شوری خاک، نسبت پتاسیم به سدیم در ریشه و اندام های هوایی کاهش نشان داد. روند عکسی در حالت تلقیح بذر با باکتری­های محرک رشدی مشاهده شد. حداکثر نسبت سدیم به پتاسیم در بالاترین سطح شوری و بدون تلقیح بذر با باکتری­های محرک رشد و کمترین آن در پایین ترین سطح شوری و تلقیح بذر با ازوسپریلوم بدست آمد. بنابراین می­توان پیشنهاد نمود که به منظور افزایش عملکرد کمی و کیفی، افزایش هدایت روزنه­ای و کاهش نسبت سدیم به پتاسیم در ریشه و اندام های هوایی، تلقیح بذر گندم با آزوسپریلوم انجام شود
کلیدواژه‌های فارسی مقاله باکتری‌های افزاینده رشد، شوری، گندم، عملکرد،

عنوان انگلیسی Influence of Soil Salinity and Seed Inoculation with Plant Growth Promoting Rhizobacteria (PGPR) on Sodium and Potassium Contents, Stomatal Conductance and Yield of wheat (Triticum aestivum L.)
چکیده انگلیسی مقاله In order to investigate the influence of soil salinity and seed inoculation with plant growth promoting rhizobacteria (PGPR) on sodium and potassium, stomatal conductance and yield of wheat (Triticum aestivum L.), a factorial experiment based on randomized complete block design with three replications was conducted under greenhouse conditions at the University of Mohaghegh Ardabili in 2012. Experimental factors included four levels of soil salinity (0, l, 15, 30 and 60 Mm Nacl) and four levels of seed inoculation with PGPR (no inoculation as control, inoculations with Azotobacter chroococum strain 5, Azosperilium lipoferum strain OF or Pseudomonas putida strain 186). The results showed that the quality and quantity , stomatal conductance, sodium and potassium contents of root and shoot were significantly affected by soil salinity and seed inoculation with PGPR. Means comparison showed that under salinity conditions, grain yield per plant, number of seed per spike, 100 grains weight, spike length and root weight increased due to seed inoculation with PGPR. I Increasing in soil salinity raised Na+/K+ ratio in root and shoots while seed inoculation with PGPR decreased the ratio. Maximum of Na+/K+ was obtained at the highest level of salinity with no inoculation with PGPR. The minimum ratio was recorded in the treatments their seed inoculated t with Azospirillum with the least level of salinity. Thus in order to , decrease Na+/K+ in root and shoots, maintain high stomatal conductance and ultimately achieve high quality and quantity of wheat yield, seed inoculation with Azospirillum seems promising.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله باکتری‌های افزاینده رشد, شوری, گندم, عملکرد

نویسندگان مقاله مینا حق‌بهاری |
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه محقق اردبیلی

رئوف سید شریفی |
دانشیار دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی


نشانی اینترنتی https://sbj.areeo.ac.ir/article_128411_354e7892f526e8cd7991b4320454642b.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات