این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 25 آذر 1404
زیست شناسی گیاهی ایران
، جلد ۱۳، شماره ۲، صفحات ۱۰۱-۱۱۸
عنوان فارسی
بررسی برخی پاسخهای بیوشیمیایی به تنش شوری در ارقام پیاز خوراکی (Allium cepa L.)
چکیده فارسی مقاله
پیاز به عنوان یک گیاه حساس به شوری است، بااینحال، به نظر میرسد تحمل به شوری وابسته به رقم بوده و پاسخ ژنوتیپی بهطور گسترده مورد بررسی قرار نگرفته است. بهمنظور ارزیابی برخی پاسخهای بیوشیمیایی شش رقم پیاز خوراکی با تحمل به شوری متفاوت آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی و بهصورت فاکتوریل با دو عامل رقم (شش رقم) و سطوح مختلف شوری (2/1، 7/3، 1/6، 5/8 و 11 دسی زیمنس برمتر) با سه تکرار در سیستم آبکشت اجرا شد. نتایج نشان داد که نوع واکنشهای فیزیولوژیکی نسبت به شوری وابسته به رقم بود. درتمامی رقمها درمواجه با تنش کلروفیل a، b، کل و کاروتنوئید کل کاهش و پرولین افزایش معنیداری داشتند. کاهش در میزان رنگیزههای فتوسنتزی در بین تمام رقمهای مشاهده شد اما میزان کاهش در رقمهای حساس (بهبهان و کرج) بیشتر بود. رقمهای حساس در شرایط تنش افزایش بیشتری در میزان پرولین نسبت به رقمهای متحمل داشتند. همچنین میزان قندهای محلول و پروتئین برگ در رقمهای متحمل افزایش و در سایر رقمها کاهش معنیدار نشان داد. میزان فنل کل در شوری پایین افزایش و سپس با افزایش شوری کاهش یافت، که این کاهش در رقمهای متحمل (اصفهان و آذرشهر) کمتر از نیمهمتحمل (هرسین و پی اس) و نیمهمتحمل کمتر از حساس بود. همبستگی بین شاخص تحمل تنش با شاخصهای بیوشیمیایی نشان داد که شاخص تحمل شوری با کلروفیل a، کلروفیل b، کلروفیل کل، کاروتنوئیدها و قندهای محلول همبستگی مثبت و بسیار معنیدار و با پرولین همبستگی منفی بسیار معنیدار وجود داشت. در کل، نتایج نشان داد که میتوان بر اساس پاسخهای فیزیولوژیکی اقدام به گزینش ارقام متحملتر کرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پروتئین، پرولین، فنل کل، قندهای محلول، کلروفیل، کاروتنوئید،
عنوان انگلیسی
Investigation of some biochemical responses to salt stress in edible onion (Allium cepa L.) cultivars
چکیده انگلیسی مقاله
Onion is considered as a salt-sensitive plant, however, tolerance to salt seems to be cultivar-dependent and the genotypic responses have not been extensively investigated. In order to evaluate some biochemical responses of six cultivars of onions with different salinity tolerance, a factorial experiment in completely randomized design with two factors include: cultivars (six cultivars of onions) and different levels of salinity (1.2, 3.7, 6.1, 8.5 and 11 dS/m) with three replications carried out in a water culture system. The results showed that the type of physiological response to salinity was cultivar-dependent. In all cultivars, the chlorophyll a, b, total chlorophyll and total carotenoids significantly decreased and proline significantly increased under salt stress. Reductions in photosynthetic pigmentation were observed among all cultivars, but the decrease was higher in sensitive cultivars (Behbahan and Karaj). Susceptible cultivars showed more increase in proline content than tolerant cultivars in stress conditions. The amount of soluble sugars and leaf protein in tolerant cultivars increased, whereas in other cultivars decreased significantly. Total phenol increased in low salinity and decreased with increasing salinity while this reduction in tolerant cultivars (Isfahan and Azarshahr) was less than semi-tolerant (Harsin and P.S) and semi-tolerant was less than susceptible ones. Correlation between stress tolerance index and yield and biochemical indices showed a positive and very significant correlation between salt tolerance index with yield, chlorophyll a, chlorophyll b, total chlorophyll, carotenoids and soluble sugars, and a very significant negative correlation with proline. In general, the results showed that the physiological responses could be used to select more tolerant cultivars. .
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
پروتئین, پرولین, فنل کل, قندهای محلول, کلروفیل, کاروتنوئید
نویسندگان مقاله
زهرا حسینی |
گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، خوزستان، ایران
محمدرضا زارع بوانی |
گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، خوزستان، ایران
احمد زارع |
. گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، خوزستان، ایران
نشانی اینترنتی
https://ijpb.ui.ac.ir/article_26445_13732df1276ec935b94402dece143a6b.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات