این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۵، شماره ۱۳۵، صفحات ۳-۱۴

عنوان فارسی بررسی تأثیر گوانیدینواستیک اسید(GAA) و روش های مدیریت تولید مثل بر عملکرد گله مرغ مادر گوشتی سویه تجاری راس ۳۰۸
چکیده فارسی مقاله چکیده:این پژوهش جهت بررسی تأثیر مکمل خوراکی گوانیدینو استیک اسید(GAA)و روش های مرسوم مدیریت تولید مثلی بر باروری گله‌های مادر گوشتی سویه تجاری راس308 در قالب طرح کاملاً تصادفی به روش فاکتوریل با سه سطح گوانیدینو استیک اسید ( 0 ،0/12 ، 0/16در کیلوگرم جیره) و سه روش مدیریت تولید مثلی (فاقد اعمال روش، اسپایکینگ و اسپایکینگ داخلی) و 6 تکرار(پن) که در هر پن 8 قطعه مرغ و یک خروس قرار داده شده بود(مجموعا ً 486 پرنده) به انجام رسید. در این مدت صفات عملکردی (تولید تخم مرغ، وزن تخم‌مرغ ، وزن توده تخم‌مرغ و ضریب تبدیل غذایی) اندازه‌گیری و مشخص شدکه مقدار (GAA) در سطوح0/12 و 0/16 گرم در کیلوگرم جیره بر صفات ذکر شده اثرات منفی داشت(0/05>p). علاوه بر این استفاده از روش‌های مختلف مدیریت تولیدمثل نیز اثر معنی‌دار بر صفات تولیدی نداشت. اثرات متقابل سطوح متفاوت این دو عامل نیز تأثیر معنی‌دار بر صفات فوق نداشته وهمچنین سطوح مختلف عوامل مذکور و اثرات متقابل آن‌ها بر صفات تولیدمثلی(درصد باروری و درصد تفریخ) نیز تأثیر معنی‌دار نداشت. اثر سطح 0/12 گرم در کیلوگرم (GAA) بر غلظت نیتریک اکساید معنی‌دار بوده (0/05>p ) و بالاترین غلظت نیتریک اکساید خون در این سطح مشاهده شد. بر اساس نتایج این تحقیق مشاهده شد که استفاده از سطوح متفاوت (GAA) واعمال روش های مدیریت تولیدمثل نتوانست سبب بهبود عملکرد تولیدی و تولیدمثلی در مرغ‌های مادر گوشتی شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله &،quot، گله مرغ مادر&،quot،، &،quot،صفات عملکردی&،quot،، &،quot،گوانیدینواستیک اسید&،quot،، &،quot،سویه تجاری راس308&،quot،،

عنوان انگلیسی Effects of dietary supplementation of guanidino acetic acid (GAA) and mating management methods on the performance of Ross 308 broiler breeders
چکیده انگلیسی مقاله Abstract:This study was conducted to evaluate the effects of dietary supplementation of guanidine acetic acid and mating management current methods on the performance of Ross 308 broiler breeders. This experiment was done in a completely randomized design and factorial methods with three levels of GAA (0. '0.12 and 0.16 g/kg of diet) and three mating management methods (without management, spiking and intra-spiking methods) with 6 replicates (experimental unit) and 8 hens and one rooster in each (totally 486 bird). During this period, adjectives performance (egg production percentage, egg mass weight (g/hen/d) and feed conversion ratio) were measured. Dietary inclusion of GAA at levels of 0.12 and 0.16 g/kg of diet had negative effects on the above traits (P< 0.05). In addition, the use of different methods of mating management did not have a significant effect on performance traits .The interaction effects of GAA and mating management methods were not significant on egg production, egg weight, egg mass weight and feed conversion ratio. Dietary supplementation of GAA, mating management method and their interactions on fertility and hatching percentage were not significant (P>0.05). The effect of GAA level on nitric oxide concentration was significant (P< 0.05). The highest concentration of nitric oxide was observed at the level of 0.12 g/kg diet, The dietary inclusion of GAA at levels of 0.12 and 0.16 g/kg of diet and the application of mating management methods could not improve production and reproduction performance of Ross 308 broilers breeders.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله &,quot, گله مرغ مادر&,quot,, &,quot,صفات عملکردی&,quot,, &,quot,گوانیدینواستیک اسید&,quot,, &,quot,سویه تجاری راس308&,quot

نویسندگان مقاله شهاب سهرابی |
دانشجوی دکتری، گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران.

منصور رضایی |
استاد گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و و شیلات، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران.

اکبر یعقوبفر |
استاد علوم دامی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران.

اسداله تیموری یانسری |
استاد گروه علوم دامی، ، دانشکده علوم دامی و و شیلات، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران.


نشانی اینترنتی https://asj.areeo.ac.ir/article_127566_f6b7c2354dded7a2fcf08ef54eac277d.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات