این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۵، شماره ۱۳۵، صفحات ۱۰۳-۱۲۰
عنوان فارسی
بررسی تاثیر ترکیب ویتامین C و آسپرین بر عملکرد بوقلمون های گوشتی و واکاوی هزینه دوره پرورش
چکیده فارسی مقاله
این آزمایش با هدف بررسی تأثیر استفاده از ویتامین ث و آسپیرین در شرایط عادی بر عملکرد، شاخص تولید اروپایی و واکاوی هزینه دوره پرورش بوقلمونهای گوشتی، اجرا شد. تعداد 288 قطعه جوجه بوقلمون یک روزه نر، سویه BUT6، به صورت فاکتوریل 3×3 (سه سطح صفر، 75 و 150 میلیگرم در کیلوگرم آسپیرین و سه سطح صفر، 250 و 500 میلیگرم در کیلوگرم ویتامین ث) در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تکرار و 8 پرنده در هر تکرار، مورد استفاده قرار گرفت. نتایج نشان داد که ویتامین ث و آسپیرین تأثیری بر وزن زنده و مصرف خوراک بوقلمونها در طی 12 هفته دوره پرورش ندارد همچنین، افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل خوراک بوقلمونها در هفتههای مختلف، به استثنای هفته نهم، تحت تأثیر مکملسازی این افزودنیها قرار نگرفت (05/0P). در کل دوره پرورش، بهبودی در افزایش وزن روزانه، مصرف خوراک و ضریب تبدیل خوراک جوجههای تغذیه شده با ویتامین ث و آسپیرین مشاهده نشد (05/0
کلیدواژههای فارسی مقاله
&apos، آنتی اکسیدان&apos،، &apos، اسید استیل سالیسیلیک&apos،، &apos، اسید اسکوربیک&apos،، &apos، بوقلمون&apos،،
عنوان انگلیسی
The investigation of a vitamin C and aspirin combination effect on the performance of broiler turkeys and economic analysis of the rearing period
چکیده انگلیسی مقاله
This experiment was conducted to investigate the effect of using vitamin C and aspirin on the performance of broiler turkeys during different weeks, the European performance efficiency factor, and economic analysis of the rearing period in normal conditions.288 male turkey chickens, BUT6 strain, were used as a 3×3 factorial experiment (three levels of 0, 250, and 500 mg/kg vitamin C, and three levels of 0, 75, and 150 mg/kg aspirin) ina completely randomized design with nine experimental groups, 4 replications and 8 birds per replication. The results showed that vitamin C and aspirin have no effect on body weight, daily weight gain, feed intake, and feed conversion ratio of broiler turkeys during different weeks of rearing (P>0.05). However, only in the ninth week of rearing, chickens fed the combination of aspirin and vitamin C in levels of 75 and 250 mg/kg showed a higher daily weight gain than the control group (P< 0.05). The feed conversion ratio of chickens in this group was lower than that in other groups in the ninth week (P< 0.05). On the other hand, the European performance efficiency factor was not affected by the experimental groups. Economic analysis of the rearing period showed that vitamin C and aspirin supplementation have no effect on total feed cost/bird, feed cost/Kg body weight, sale bird, and net return. In conclusion, the use of vitamin C and aspirin does not recommend in turkey chickens under normal conditions.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
&apos, آنتی اکسیدان&apos,, &apos, اسید استیل سالیسیلیک&apos,, &apos, اسید اسکوربیک&apos,, &apos, بوقلمون&apos
نویسندگان مقاله
شهریار امیدی |
دانشجوی دکترا، گروه علوم دامی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران
مهرداد بویه |
استادیار، گروه علوم دامی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران
علیرضا صیداوی |
استاد، گروه علوم دامی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران
نشانی اینترنتی
https://asj.areeo.ac.ir/article_127573_070237f4e25c575bb8d34510a660bdd3.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات