این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۵، شماره ۱۳۵، صفحات ۱۲۱-۱۳۲

عنوان فارسی اثر افزودن سطوح مختلف آب به جیره کاملاً مخلوط بر عملکرد، مصرف خوراک، گوارش‌پذیری مواد مغذی و رفتار تغذیه‌ای بره‌های پرواری
چکیده فارسی مقاله هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی اثرات افزودن سطوح مختلف آب به جیره کاملاً مخلوط بر عملکرد رشد، مصرف خوراک، گوارش‌پذیری مواد مغذی و رفتارشناسی تغذیه‌ای بره‌های پرواری بود. در این پژوهش از تعداد 28 رأس بره پرواری با میانگین سن 6±120 روز و میانگین وزن زنده 4/3 ± 4/33 کیلوگرم در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 7 تکرار استفاده شد. جیره‌های آزمایشی با سطوح 10 (شاهد)، 20، 30 و 40 درصد رطوبت به مدت 56 روز به دام‌هاتغذیه شدند. نتایج نشان داد میزان ماده خشک، ماده آلی، پروتئین خام و NDF مصرفی با افزایش سطح رطوبت جیره تا 30 درصد به طور خطی افزایش یافت (05/0>P). افزایش وزن کل و افزایش وزن روزانه دامها با افزایش درصد رطوبت جیره تا سطح 30 درصد به طور خطی افزایش یافت (05/0>P). با افزایش سطح رطوبت جیره رفتار نشخوار کردن و جویدن به طور خطی افزایش یافت (05/0>P). با افزایش رطوبت جیره تا سطح 30 درصد گوارش‌پذیری ماده خشک، ماده آلی و پروتئین خام به طور خطی افزایش یافت (05/0>P). در کل، نتایج پژوهش حاضر نشان داد که افزایش رطوبت جیره غذایی تا سطح 30 درصد ماده خشک، سبب بهبود مصرف خوراک، عملکرد رشد و بهبود گوارش‌پذیری بره‌های پرواری شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بره، رطوبت جیره، عملکرد، گوارش‌پذیری، مصرف خوراک،

عنوان انگلیسی Effect of adding different levels of water to the total mixed ration on performance, feed intake, nutrients digestibility and feeding behavior of fattening lambs
چکیده انگلیسی مقاله This experiment was conducted to evaluate the effects of adding different levels of water to the total mixed ration on growth performance, nutrients intake, digestibility and feeding behavior of fattening lambs. For this purpose, 28 Lori male lambs with120 ± 6 days old and 33.4 ± 3.4 kg of live weight were used in completely randomized design experiment with 4 treatments and 7 lambs per treatment. Experimental diets containing levels 10 (control), 20, 30 and 40 % moisture were fed to the lambs for 56 days. Results showed that dry matter (DM), organic matter (OM), crude protein (CP) and neutral detergent fiber intakes were elevated linearly when dietary moisture content increased up to 30 % (P< 0.05). Total weight gain, average daily gain and chewing activity traits including rumination and chewing were improved linearly (P< 0.05) with increasing dietary moisture content up to 30%. Increasing the level of dietary moisture up to 30% linearly increased DM, OM and CP digestibility (P< 0.05). In conclusion, increasing the dietary moisture of fattening lambs up to 30% improved feed intake and growth performance of fattening lambs.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله بره, رطوبت جیره, عملکرد, گوارش‌پذیری, مصرف خوراک

نویسندگان مقاله زهرا یوسفی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه لرستان، خرم‌آباد، ایران

ایوب عزیزی |
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه لرستان، خرم‌آباد، ایران

امیر فدایی فر |
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه لرستان، خرم‌آباد، ایران

علی کیانی |
دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه لرستان، خرم‌آباد، ایران

افروز شریفی |
استادیار بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خوزستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز، ایران


نشانی اینترنتی https://asj.areeo.ac.ir/article_127574_b32cc72f99fc0c33c03c228f92ffcc52.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات