این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۵، شماره ۱۳۵، صفحات ۱۳۳-۱۴۶

عنوان فارسی تأثیر افزودن کاه گندم و لاکتوباسیلوس بوخنری بر کیفیت سیلاژ چغندرعلوفه‌ای در کیسه‌های پلی‌اتیلنی
چکیده فارسی مقاله این مطالعه با هدف بررسی تأثیر افزودن سطوح صفر، 10 درصد و 15 درصد کاه گندم و استفاده یا عدم استفاده از افزودنی میکروبی لاکتوباسیلوس بوخنری بر کیفیت سیلاژ چغندرعلوفه‌ای در کیسه‌های پلی‌اتیلنی، در قالب طرح آماری فاکتوریل 2×3 انجام شد. برای هر تیمار 4 کیسه و در کل تعداد 24 کیسه 25 کیلوگرمی سیلاژ چغندر علوفه‌ای با ترکیب مختلف بعد از آماده سازی به انبار با دمای اتاق منتقل و بعد از 75 روز تمامی کیسه‌ها باز شدند و بلافاصله pH، دما و کیفیت ظاهری آن‌ها بررسی شد. یک نمونه از هر کیسه به آزمایشگاه ارسال و ماده خشک، پروتئین خام، خاکستر، NDF، ADF و ازت آمونیاکی آن‌ها اندازه‌گیری شد. نتایج نشان داد افزودن سطوح 10 و 15% کاه گندم سبب بهبود کیفیت سیلاژ و کاهش pH نسبت به شاهد شد (01/0P<). افزودن کاه گندم تأثیر معنی‌داری بر ترکیبات شیمیایی و پایداری سیلاژ (دما و pH) در هنگام بازکردن داشت (01/0P<). افزودن کاه گندم سبب کاهش اتلاف شیرابه‌ و افزایش کیفیت سیلاژ شد (01/0P<). در کل مناسب‌ترین ترکیب سیلاژ مخلوط شاهد+ 15% کاه گندم بود که از کیفیت بالاتر و ماندگاری بیشتری برخوردار بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله چغندر علوفه‌ای، سیلاژ، کاه گندم، کیسه‌های پلی‌اتیلنی، لاکتوباسیلوس بوخنری،

عنوان انگلیسی The effect of adding wheat straw and Lactobacillus buchneri on the quality of fodder beet silage in polyethylene bags
چکیده انگلیسی مقاله This study was conducted to investigate the effect of adding 0, 10 and 15% levels of wheat straw and the use or non-use of Lactobacillus buchneri microbial additive on the quality of fodder beet silage (FBS) in polyethylene bags in a 3×2 factorial statistical design. For each treatment, 4 bags and a total of 24 bags of 25 kg of fodder beet silage with different composition were prepared and transferred to storage at room temperature and after 75 days, all bags were opened and their pH, temperature and silage quality were immediately determined. A sample of each bag was used for chemical laboratory evaluation including DM, CP, Ash, NDF, ADF and ammonia nitrogen (AN). The results showed that adding 10 and 15% levels of wheat straw improved silage quality and reduced pH compared to the control (P< 0.01). Addition of wheat straw had a significant effect on chemical composition and silage stability (temperature and pH) during opening (P< 0.01), Addition of wheat straw reduced watery loss and increased silage quality (P< 0.01). In general, the most suitable mixture of the silage was control + 15% wheat straw, which had a higher quality and longer shelf life.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله چغندر علوفه‌ای, سیلاژ, کاه گندم, کیسه‌های پلی‌اتیلنی, لاکتوباسیلوس بوخنری

نویسندگان مقاله محمد یگانه پرست |
بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قم، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، قم، ایران

مجید کلانتر نیستانکی |
بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قم، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، قم، ایران

حسن فضائلی |
موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، ،موزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران

علیرضا آقاشاهی |
موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، ،موزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران

مهدی خجسته کی |
بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قم، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورری، قم، ایران

سیدسعید صادق زاده |
بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قم، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، قم، ایران

امیر کدخدایی |
بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قم، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، قم، ایران


نشانی اینترنتی https://asj.areeo.ac.ir/article_127575_c3a4f0706a949a7f398306b78bdba02e.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات