این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۵، شماره ۱۳۴، صفحات ۳-۱۶

عنوان فارسی تاثیر افزودن پودر دانه آنیسون (pimpinella anisum)در جیره‌های بر پایه ذرت و جو میش-های قزل بر مصرف خوراک، فرآسنجه‌های شکمبه‌ای، تولید و ترکیبات شیر در دوره شیردهی بعدی
چکیده فارسی مقاله به‌منظور بررسی اثر استفاده از پودر دانه آنیسون همراه با جیره حاوی ذرت و جو بر عملکرد، تولید و ترکیب شیر، و برخی فراسنجه‌های شکمبه‌ای‌ میش‌های قزل در دوره انتقال تعداد 28 رأس میش آبستن با میانگین سن 3 سال و میانگین وزن 3±65 کیلوگرم و 10±30 روز قبل زایش در یک آزمایش فاکتوریل 2×2 در قالب طرح کاملاً تصادفی در چهار گروه با هفت تکرار به مدت دو ماه مورد مطالعه قرار گرفتند. تیمارهای آزمایشی شامل: جیره بر پایه‌ی ذرت، جیره بر پایه‌ی ذرت همراه با 8 گرم پودر دانه آنیسون، جیره بر پایه جو، جیره بر پایه‌ی جو همراه با 8 گرم پودر دانه آنیسون بود. شرایط پرورش دام‌ها یکسان بود و میش‌ها در دو نوبت صبح و عصر تغذیه می‌شدند. نتایج نشان داد که افزودن آنیسون موجب افزایش مصرف خوراک در دوره بعد از زایش شد. تولید شیر در تیمار ذرت با آنیسون و همچنین جو با آنیسون افزایش یافت و اثر متقابل نیز معنی‌دار شد. قابلیت هضم چربی در تیمارهای مصرف کننده ذرت بدون آنیسون و جو بدون آنیسون افزایش یافت ولی اثر متقابل معنی‌دار نشد. کل اسیدهای چرب فرار در مایع شکمبه تحت تأثیر تیمار‌های آزمایشی قرار نگرفت. جمعیت پروتوزوآیی شکمبه با افزودن آنیسون در جیره، کاهش معنی‌داری پیدا کرد و pH شکمبه کاهش معنی‌داری را در تیمار مصرف کننده آنیسون و جو نشان داد. بطور کلی می‌توان نتیجه گرفت که افزودن آنیسون در جیره گوسفندان قزل می‌تواند موجب بهبود عملکرد و کاهش تعادل منفی انرژی دام در اوایل شیردهی شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله دانه آنیسون، تخمیر شکمبه‌ای، گوسفند قزل، دوره شیردهی،

عنوان انگلیسی The effect of adding Anise seed powder (pimpinella anisum) in corn and barley grain based- diets Ghezel sheep on feed intake, rumen metabolites, milk production and composition in the next lactation period
چکیده انگلیسی مقاله To investigate the effect of supplementing Anise seed powder (pimpinella anisum) with a diet containing corn and barley on milk yield and composition, and some rumen metabolites of Ghezel ewes during the transition period, of 28 pregnant ewes with an average age of 3 Year and mean weight 65± 3 kg and 30±10 days before calving were studied in a 2 × 2 factorial experiment in a completely randomized design of four groups with 7 replications for two months. Experimental treatments included: corn-based diet, corn-based diet with 8 grams of Anise seed powder, barley-based diet, and barley -based diet with 8 grams of Anise seed powder. The conditions for raising livestock were the same, and the ewes were fed twice in the morning and in the evening. The results showed that adding anise increased feed intake in the postpartum period. Milk production increased in the treatment of corn with anise and also barley with anise and the interaction was significant. Fat digestibility increased in anise-free corn and anise-free barley-consuming treatments, but the interaction was not significant. Total volatile fatty acids were not affected by experimental treatments. Rumen protozoan population decreased significantly with the addition of anise in the diet and ruminal pH showed a significant decrease in the treatment of anise and barley grains. In general, it can be concluded that adding anise to the diet of Ghezel ewes can improve performance and reduce the negative energy balance of the animal in early lactation.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله دانه آنیسون, تخمیر شکمبه‌ای, گوسفند قزل, دوره شیردهی

نویسندگان مقاله شیرزاد محمودی |
کارشناس ارشد تغذیه دام

یونس علی علی جو |
دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه.

رسول پیرمحمدی |
استاد گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه.

بهزاد اسدنژاد |
دانشجوی دکتری تغذیه نشخوارکنندگان دانشگاه ارومیه.


نشانی اینترنتی https://asj.areeo.ac.ir/article_126927_aa063d49b97d2c999074a15b3238de28.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات