این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۵، شماره ۱۳۴، صفحات ۲۹-۴۲
عنوان فارسی
تأثیر پرتودهی با اشعه الکترون و مادون قرمز بر تجزیهپذیری شکمبهای ماده خشک و پروتئین خام و پروتئین قابل متابولیسم کنجاله دانه گلرنگ
چکیده فارسی مقاله
این آزمایش با هدف بررسی تأثیر پرتودهی کنجاله گلرنگ با الکترون با دُزهای 20 و 40 کیلوگری و مادون قرمز به مدت 90 و 120 ثانیه بر تجزیهپذیری شکمبهای ماده خشک و پروتئین خام و پروتئین قابل متابولیسم به روش کیسههای نایلونی انجام شد. بدین منظور از سه رأس گاو نر بالغ دشتیاری با وزن زنده 10±297 کیلوگرم مجهز به فیستولای شکمبهای استفاده شد. نتایج آزمایش نشان داد که پرتوتابی با الکترون و مادون قرمز تأثیر معنیداری بر ترکیبات شیمیایی کنجاله گلرنگ داشت (01/0>P).پرتوتابی سبب افزایش بخش سریع تجزیه و کند تجزیه ماده خشک و پروتئین خام شد (01/0>P). تحت تأثیر پرتودهی با الکترون و مادون قرمز، تجزیهپذیری مؤثر ماده خشک و پروتئین خام نسبت به کنجاله عملآوری نشده افزایش یافت. پرتودهی با مادون قرمز سبب افزایش پروتئین غیر قابل تجزیه در شکمبه در سرعت عبور 2، 5 و 8 درصد در ساعت شد. بیشترین مقدار پروتئین قابل متابولیسم مربوط به پرتوتابی با مادون قرمز به مدت 120 ثانیه بود (01/0>P). بر اساس نتایج این آزمایش پرتوتابی کنجاله گلرنگ با مادون قرمز به مدت 120ثانیه نسبت به سایر تیمارها میتواند بر افزایش پروتئین غیر قابل تجزیه در شکمبه، پروتئین قابل متابولیسم و در نهایت بهبود کیفیت این کنجاله مؤثر باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اشعه الکترون، اشعه مادون قرمز، پروتئین قابلمتابولیسم، تجزیهپذیری شکمبهای، کنجاله گلرنگ،
عنوان انگلیسی
The effects of electron beam and infrared irradiation on ruminal crude protein and dry matter degradation and metabolizable protein of safflower meal
چکیده انگلیسی مقاله
The objective of this study was completed to evaluate the effects of electron beam irradiation (EBI) at doses of 20 and 40 kGy and infrared irradiation (IR) for 90 and 120 second on ruminal degradation of dry matter (DM) and crude protein (CP), and Metabolizable protein (MP) of safflower meal (SM) by nylon bags technique. Three ruminally fistulated Dashtyari cows with an average live weight of 297±10 kg were used. The result of experiment showed that chemical composition of SM was affected by radiations(P< 0.01). EBI and IR increased rapidly degradable fraction (a) and slowely degradation fraction (b) of DM and CP (P< 0.01). Effective degradability of DM and CP was increased by EBI and IR compared to untreated SM. IR increased rumen undegradable protein (RUP) at ruminal outflow rate 0.02, 0.05 and 0.08/h. The highest values of MP was observed by irradiation of SM with IR for 120 seconds (P< 0.01). According to results of this study, irradiation of SM with IR for 120 seconds relative to other treatments had better effect on increasing of RUP and MP and improving of quality of safflower meal.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
اشعه الکترون, اشعه مادون قرمز, پروتئین قابلمتابولیسم, تجزیهپذیری شکمبهای, کنجاله گلرنگ
نویسندگان مقاله
محمد رضا عزیزی |
دانشجوی دکتری تغذیه دام، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس.
سیدروح اله ابراهیمی محمودآباد |
دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس.
امیر فتاح |
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس.
نشانی اینترنتی
https://asj.areeo.ac.ir/article_126931_6ed23f95565e7508b799fc6bffc667c3.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات