این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۵، شماره ۱۳۴، صفحات ۱۱۵-۱۳۰

عنوان فارسی ارزیابی صفات عملکردی، ریخت شناسی ژژنوم و کیفیت گوشت جوجه‌های گوشتی تغذیه شده با جیره حاوی روغن سویا و عصاره پوست انار
چکیده فارسی مقاله هدف از این تحقیق، بررسی اثر عصاره پوست انار بر عملکرد رشد، شاخص‌های خونی، ریخت شناسی ژژنوم و ماندگاری گوشت جوجه‌ گوشتی تغذیه شده با جیره حاوی روغن سویا بود. تعداد 120 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تیمار، 4 تکرار و 10 جوجه در هر تکرار، استفاده شد. جیره‌های آزمایشی شامل سطوح صفر، 300 و 600 میلی‌گرم در کیلوگرم عصاره پوست ‌انار بود. عصاره پوست انار بر صفات عملکردی شامل مصرف خوراک، وزن بدن و ضریب تبدیل خوراک در دوره‌های آغازین و پایانی اثر نداشت ولی در دوره رشد سطوح 300 و 600 عصاره پوست انار باعث کاهش مصرف خوراک (از 928 به 777 گرم) و ضریب تبدیل خوراک (از 77/1 به 31/1) شدند (05/0>P). درصد وزنی سینه از 78/19 در شاهد به 59/21 در سطح 600 عصاره افزایش و درصد وزنی چربی ‌بطنی از 93/1 در شاهد به 27/1 در سطح 600 عصاره پوست انار کاهش یافت (05/0>P). سطح 600 عصاره پوست انار باعث کاهش غلظت کلسترول (mg/dl68/183 به 15/137) و LDL (mg/dl 63/95 به 93/32) و میزان فعالیت آنزیم آسپارتات دهیدروژناز (U/l8/263 به 28/204) در مقایسه با شاهد شد. شاخص ارتفاع پرز (از 88/1026 به 12/1155) و نسبت ارتفاع پرز به عمق کریپت (04/5 به 6/5) در سطح 600 عصاره در مقایسه با شاهد بالاتر بود. غلظت مالون‌دی‌آلدئید گوشت در 15 و 30 روز پس از کشتار با افزایش نسبت عصاره پوست انار در مقایسه با شاهد کاهش یافت. ا
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آسپارتات آمینوترانسفراز، ارتفاع پرز، ضریب تبدیل خوراک، کلسترول، مالون دی‌آلدئید،

عنوان انگلیسی Evaluation of growth performance, intestinal morphology, and meat quality of broilers fed soybean oil-based- diet and pomegranate peel extract
چکیده انگلیسی مقاله This study was done to investigate the effect of pomegranate peel extract on growth performance, blood biochemical indices, intestinal morphology and meat quality of broiler fed diet-contained soybean oil. 120 male broilers were used in the form of a completely randomized design with 3 treatments, 4 repetitions and 10 chicks. Experimental diets were three levels of zero, 300 and 600 mg/kg of pomegranate peel extract (PPE). Pomegranate peel extract had no effect on performance traits including feed intake, body weight and feed conversion ratio at starter and finisher phases, but in the grower period, the levels of 300 and 600 PPE reduced feed intake (from 928 to 777 g) and feed conversion ratio (from 1.77 to 1.31; P < 0.05) compare to control. The breast percentage increased from 19.78 in control to 21.95 at the level of 600 PPE and the percentage of abdominal fat decreased from 1.93 in control to 1.27 at the level of 600 PPE (P < 0.05). The PPE at levels of 600 reduced concentration of cholesterol (183.68 to 137.15 mg/dl) and LDL (95.63 to 32.93 mg/dl) and the enzyme activity of aspartate dehydrogenase (263.8 to 204.28) compare to control. The villus height (from 1026.88 to 1155.12) and the villus height to crypt depth ratio (5.04 to 5.6) were higher at the 600 PPE compared to the control. The concentration of Malondialdehyde in meat decreased at 15 and 30 days after slaughter with an increase in PPE compared to control.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله آسپارتات آمینوترانسفراز, ارتفاع پرز, ضریب تبدیل خوراک, کلسترول, مالون دی‌آلدئید

نویسندگان مقاله ستاره عابدی |
دانش‌آموخته پرورش و مدیریت تولید طیور، گروه علوم دامی، دانشگاه بیرجند، بیرجند. ایران

سید جواد حسینی واشان |
دانشیار گروه علوم دامی، دانشگاه بیرجند، بیرجند. ایران

سید همایون فرهنگ فر |
استاد گروه علوم دامی، دانشگاه بیرجند، بیرجند. ایران

سید احسان غیاثی |
استادیار گروه علوم دامی، دانشگاه بیرجند، بیرجند. ایران


نشانی اینترنتی https://asj.areeo.ac.ir/article_126937_d45979a18a16a7ada98b458142053ad5.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات