این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 1 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۴، شماره ۱۳۳، صفحات ۱۷-۳۰
عنوان فارسی
اثر دو منبع کاه و دو منبع نیتروژن غیرپروتئینی بر کیفیت سیلاژ پرتقال ، عملکرد رشد و برخی فراسنجههای خونی برههای پرواری زل
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش اثر دو منبع کاه (گندم و برنج) و دو منبع نیتروژن غیرپروتئینی (اوره و نیتروزا) در سیلاژ میوه پرتقال کامل بر کیفیت سیلاژ، عملکرد رشد و برخی فراسنجههای خونی برههای نر پرواری نژاد زل بررسی شد. این پژوهش در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 6 تکرار با برههای نر نژاد زل با میانگین سن 5/5 ماه و میانگین وزن 2±24 کیلوگرم به مدت 75 روز انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل؛1) 6/84 درصد پرتقال + 5/14 درصد کاه گندم + 9/0درصد نیتروزا، 2) 6/84 درصد پرتقال + 5/14 درصد کاه گندم + 9/0 درصد اوره، 3) 6/84 درصد پرتقال + 5/14 درصد کاه برنج+ 9/0 درصد اوره و 4) 6/84 درصد پرتقال+ 5/14 درصد کاه برنج+ 9/0 درصد نیتروزا بودند. افزودن کاه گندم به سیلاژ پرتقال محتوای ماده خشک، خاکستر خام و الیاف نامحلول در شوینده خنثی را به طور معنیداری افزایش و ماده آلی خوراک را کاهش داد (05/0>P). افزودن اوره، مقدار پروتئین خام، چربی خام و pH سیلاژ را به طورمعنیداری افزایش و الیاف نامحلول در شوینده اسیدی و کربوهیدرات غیر الیافی را کاهش داد (05/0>P). نتایج عملکرد رشد نشان داد که وزن پایان پروار، بالاترین و کمترین افزایش وزن روزانه به ترتیب در تیمار 1 و 3 مشاهده شد (05/0>P). نتایج پژوهش نشان داد افزودن کاه گندم به همراه اوره سبب بهبود کیفیت شیمیایی سیلاژ شد. همچنین مقایسه دو منبع کاه و نیتروژن غیرپروتئینی نشان داد که عملکرد رشد برههای آزمایشی دارای نتایج یکسانی بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
سیلاژ پرتقال، عملکرد رشد، فراسنجه خون، بره نژاد زل، پروار،
عنوان انگلیسی
Effect of two sources of straw non-protein nitrogen on quality orange fruit silage, growth performance, and some blood parameters of Zell fattening lambs
چکیده انگلیسی مقاله
In this study, the effect of two sources of straw (wheat and rice) and two sources of non-protin nitrogen (urea and Nitroza) in full orange fruit silage on the quality of silage, growth performance and some blood parameters of Zell fattening male lambs were investigated. This study was carried out in a completely randomized design with 4 treatments and 6 replications on male lambs with mean age of 5.5 months and average weight of 24±2 kg for 75 days. Experimental treatments included: 1) 86.4 % orange+14.5 % wheat straw and 0.9% Nitrosa 2) 86.4 % orange+14.5 % wheat straw +0.9% urea 3) 86.4 % orange+14.5% rice straw + 0.9% urea 4) 86.4 % orange+14.5% rice straw +0.9% Nitrosa. Results showed that the addition of wheat straw to orange silage significantly increased dry matter, crude ash and NDF and decreased organic matter (P < 0.05). The addition of urea significantly increased the amount of crude protein, crude fat and pH of the silage and reduced ADF and NFC (P < 0.05). The results of growth performance showed that at the end weight, the highest and lowest daily gain were observed in treatments 1 and 3, respectively (P < 0.05). The overall results showed that adding wheat straw with urea improved the chemical quality of silage. The growth performance of experimental lambs in dry matter intake and weight gain had the same results and no significant difference was obtained.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
سیلاژ پرتقال, عملکرد رشد, فراسنجه خون, بره نژاد زل, پروار
نویسندگان مقاله
ناهید خانی نیا شیخ |
دانش آموخته کارشناسی ارشد تغذیه دام دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
اسداله تیموری یانسری |
دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری.
یداله چاشنی دل |
دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری.
نشانی اینترنتی
https://asj.areeo.ac.ir/article_126042_f011166d35d1257c6afe00fa781516d2.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات