این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 1 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۴، شماره ۱۳۳، صفحات ۱۰۳-۱۱۶
عنوان فارسی
بررسی اثرات سینبیوتیکی و پروبیوتیکی افزودن دو مکمل غذایی به جیره، بر عملکرد و پاسخ-های ایمنی جوجههای گوشتی چالش یافته و بدون چالش با سالمونلا تیفی موریوم
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش تأثیر سینبیوتیکی و پروبیوتیکی دو مکمل تولیدی سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران در جیره بر عملکرد رشد و پاسخ ایمنی جوجههای گوشتی چالش یافته با سالمونلا تیفیموریوم مورد ارزیابی قرار گرفت. 360 قطعه جوجهی گوشتی سویه راس 308 در قالب 6 تیمار با 6 تکرار و 10 جوجهی گوشتی در هر تکرار بررسی شدند. این مطالعه بهصورت فاکتوریل و بر پایهی طرح کاملا تصادفی با استفاده از دو فاکتور چالش (چالش و عدم چالش) و افزودنیها (بدون افزودنی، افزودن 2/0 گرم برکیلوگرم مکمل غذایی مورد بررسی) انجام شد. پروبیوتیک حاوی باسیلوس سوبتیلیس، باسیلوس لیکنی فورمیس و ساکارومایسس سرویزیه بود. سینبیوتیک نیز حاوی همین باکتریها و فروکتانها بود. عملکرد رشد شامل خوراک مصرفی روزانه، افزایش وزن روزانه، ضریب تبدیل غذایی و شاخص تولید محاسبه شد. میزان ایمونوگلوبینهای G و M نیز همچنین بررسی شدند. نتایج نشان داد که چالش با سالمونلا، بهترتیب باعث کاهش شاخص تولید، خوراک مصرفی و افزایش وزن روزانه و افزایش ضریب تبدیل غذایی در مقایسه با جوجههای چالش نیافته شد (01/0>P). چالش با سالمونلا، میزان ایمونوگلوبینهای G و M را در مقایسه با تیمارهای چالش نیافته کاهش داد (01/0>P). افزودن این دو مکمل غذایی به جیره خوراک مصرفی روزانه، افزایش وزن روزانه، شاخص تولید و پاسخهای ایمنی را در مقایسه با تیمارهای عدم دریافت افزایش دادند (01/0>P). استفاده از 2/0 گرم بر کیلوگرم از مکملهای غذایی تولیدی این سازمان میتواند به دلیل ویژگیهای پروبیوتیکی و سینبیوتیکی منجر به بهبود عملکرد رشد و پاسخ ایمنی برای مقابله با چالشهای عفونی در جوجههای گوشتی شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
سالمونلا، شاخصهای عملکردی، ایمونوگلوبینها، تلفات، جوجههای گوشتی،
عنوان انگلیسی
Investigation of probiotic and synbiotic effects of dietary inclusion of two dietary supplements on growth performance and immune responses of broiler chicks challenged with Salmonella Typhimurium
چکیده انگلیسی مقاله
This study was conducted to investigate the synbiotic and probiotic effects of two dietary supplements produced by Iran Scientific and Industrial Research Organization on growth performance and immune responses of broiler chicks challenged with Salmonella Typhimurium. 360 Ross 308 broiler chicks were studied in 6 treatments with 6 replications and 10 broiler chicks per replicate. This study was conducted in a factorial arrangement based on completely randomized design with 2 factors of challenge (challenge and non-challenge) and additives (lack of additive, 0.2 g/kg dietary supplement). Probiotic was containing Bacillus subtilis, B. licheniformis, and Saccharomyces cerevisiae. Synbiotic was contained same bacteria and fructans. Growth performance, including average daily feed intake (ADFI), average daily gain (ADG), feed conversion ratio (FCR), production index, and immunoglobulins G and M were investigated. The results showed that challenge with Salmonella decreased ADFI, ADG and production index compared to non-challenged broiler chicks (P< 0.001). Challenge decreased the levels of immunoglobulins G and M compared to non-challenged broiler chicks (P< 0.001). However, the results showed that dietary inclusion of supplements increased production index, ADFI and ADG and immunity compared to non-treated broiler chicks (P< 0.001). In conclusion, the use of 0.2 g/kg of dietary supplements produced by this organization improves growth performance and immune responses against infectious challenges in broiler chicks due to their probiotic and synbiotic properties.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
سالمونلا, شاخصهای عملکردی, ایمونوگلوبینها, تلفات, جوجههای گوشتی
نویسندگان مقاله
کامبیز فاضل نیا |
گروه علوم دامی، واحد اراک، دانشگاه آزاد اسلامی، اراک، ایران.
جعفر فخرائی |
گروه علوم دامی، واحد اراک، دانشگاه آزاد اسلامی، اراک، ایران.
حسین منصوری یار احمدی |
گروه علوم دامی، واحد اراک، دانشگاه آزاد اسلامی، اراک، ایران.
کیومرث امینی |
گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه
نشانی اینترنتی
https://asj.areeo.ac.ir/article_126048_0926056fad9c28d6e5c6df9a6e2e719c.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات