این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 1 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۴، شماره ۱۳۳، صفحات ۱۱۷-۱۲۸
عنوان فارسی
بررسی سطوح مختلف بذر کتان بر عملکرد و برخی فراسنجههای خونی در جوجههای گوشتی
چکیده فارسی مقاله
این پژوهش بهمنظور بررسی اثرات سطوح مختلف بذر کتان بر عملکرد و برخی فراسنجههای خونی در جوجه-های گوشتی انجام شد. بدین منظور تعداد 192 قطعه جوجه گوشتی یکروزه سویه راس 308 در 16 واحد آزمایشی (هر واحد آزمایشی 12 پرنده) با 4 تیمار و 4 تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل:1) جیره بر پایه ذرت و سویا،(شاهد) 2) جیره دارای 5/2 درصد بذر کتان، 3) جیره دارای 5 درصد بذر کتان و4) جیره دارای 5/7 درصد بذر کتان بود. صفات عملکردی بهصورت دورهای اندازهگیری شد. در سنین 21 و 42 روزگی بهمنظور اندازهگیری برخی فراسنجه های سرم خونگیری انجام شد. نتایج آزمایش نشان داد که استفاده از سطح 5/7 درصد بذر کتان در جیره سبب کاهش معنیدار افزایش وزن روزانه شد (05/0P<). استفاده از سطح 5 درصد بذر کتان در جیره جوجههای گوشتی در این پژوهش موجب کاهش فعالیت آنزیمهای گلوتاتیون پراکسیداز، سوپراکسید دیسموتاز و کاتالاز شد (05/0P<). بر اساس نتایج این پژوهش، استفاده از 5 درصد بذر کتان در جیره جوجه های گوشتی پیشنهاد میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
دانه کتان، مرغ گوشتی، گلوتاتیون پراکسیداز، سوپراکسید دیسموتاز، کاتالاز،
عنوان انگلیسی
Evaluation of different levels of flaxseed on performance and some blood parameters in broilers
چکیده انگلیسی مقاله
This current study was performed to evaluation of the effects of flaxseed on performance and some blood parameters in broilers. One hundred ninety-two one day-old Ross 308 broilers in 16 experimental units (12 birds in each experimental unit) were used with 4 treatments and 4 replications. Treatments include Treatment 1: Diet based on corn and soybean meal. 2) Diet with 2.5% flaxseed. 3) Diet with 5% flaxseed. 4) Diet with 7.5% flaxseed. Functional traits were measured periodically. Blood samples were taken at 21 and 42 days of age to measure some blood parameters. The results showed that the use of 7.5% flaxseed in the diet caused a significantly (P< 0.05) decrease in daily weight gain (DWG). Inclusion of 5% flaxseed in diet significantly reduced glutathione peroxidase, superoxide dismutase and catalase enzymes activities (P < 0.05). Based on the results of this study, dietary inclusion of 5% flaxseed in broilers diets is recommended.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
دانه کتان, مرغ گوشتی, گلوتاتیون پراکسیداز, سوپراکسید دیسموتاز, کاتالاز
نویسندگان مقاله
مجتبی حقیقت |
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گلپایگان.
حسین عمرانی |
عضو هیات علمی، سازمان تحقیات، آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، ایران، کرج.
حمیدرضا خدایی |
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گلپایگان.
سهیل میرحبیبی |
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گلپایگان.
نشانی اینترنتی
https://asj.areeo.ac.ir/article_126049_0cb3a48272fbe3118c3361a2c3929cbd.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات